Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Vibrații la schimbarea vitezelor pe Citroen C5?

Indiferent dacă aveți o mașină nouă sau veche, dorința de a o menține în stare bună de funcționare este aceeași. Așa că, atunci când un anumit lucru nu merge bine, toți reacționăm adesea la fel și suntem îngrijorați. Și, mai ales când vine vorba de transmisie, deja vă puteți imagina cu o notă uriașă. Dacă schimbătorul de viteze al tău Citroen C5 se agită, ați ajuns pe site-ul web ideal, pentru că în conținutul acestui articol vom încerca să vă ștergem temerile și să vă arătăm de la început de ce poate vibre schimbătorul de viteze al Citroen C5 și, în al doilea rând, ce să faceți pentru a scăpa de această problemă.

De ce tremură schimbătorul de viteze al Citroenului meu C5?

Deci, să începem cu conținutul acestui articol sursele unui schimbător de viteze care se zguduie pe Citroen C5, există două situații diferite, iată-le:

Maneta schimbătorului de viteze la Citroen C5 tremurând în neutru

Pentru început, este posibil ca butonul schimbătorului de viteze se agită numai când ești în neutru, sau pedala de ambreiaj este apăsată și atunci când accelerați această percepție dispare. Acesta este cel mai cunoscut caz. Originea acestei probleme este destul de simplă, foarte des se întâmplă pe mașini vechi sau vehicule care au fost conduse mult. În realitate, cu timpul, piesele precum suspensiile sau silent block-urile sunt supuse unor eforturi mari și își pierd intenția de reducere a vibrațiilor. În cazul în care butonul de schimbare a vitezei vibrează la pornirea sau oprirea pe Citroen C5, cu siguranță este blocuri silentioase pentru motor sau cutie de viteze care sunt moarte. În realitate, sarcina lor este să limiteze și să absoarbă toate cuplajele și scuturarea motorului și cutiei de viteze. Dacă acestea sunt sparte, aceste vibrații vor avea repercusiuni asupra altor componente, cum ar fi maneta de viteze a Citroen C5 dvs. de exemplu.

Maneta schimbatorului de viteze la Citroen C5 care vibreaza la accelerare

Al doilea caz de a maneta de viteza care tremura foarte mult pe Citroen C5 si putin mai putin cunoscuta. În realitate, în multe cazuri, creșterea turației motorului ar trebui să atenueze aceste tremurături. Dacă în scenariul tău când accelerezi acest shake nu scade sau mai rău, va trebui să te descurci mai repede. De fapt, deși mai greu de determinat, există unele componente care pot fi vinovate pentru vibrațiile din schimbarea vitezelor Citroen C5:

  • Rulmenți uzați ale cutiei de viteze, ceea ce provoacă vibrații excesive
  • Un joc anormal în cardanele.
  • Un ambreiaj decentrat sau alte piese nealiniate cauzate de o intervenție la motor
Weiterlesen:
Cum se transformă un Citroen C2 cu 6 locuri într-un cu 5 locuri?

Ce se întâmplă dacă schimbătorul de viteze de pe Citroen C5 meu se agită?

Acum să trecem la partea de care probabil ești cel mai entuziasmat, acum că ai fondat-o cauza schimbătorului de viteze care vibrează pe Citroen C5 va trebui să readuceți lucrurile la normal pentru a scăpa de el.

Dacă vă aflați în cazul în care vibrează doar la relanti, va fi ieftin să rezolvați această problemă. După ce ați verificat ce blocuri silentioase au generat această vibrație, va trebui să faceți oricare schimba suporturile motorului sau suporturile cutiei de viteze . Acest proces poate fi realizat chiar dacă aveți niște instrumente și o experiență mecanică de bază.

În cele din urmă, dacă vă aflați în cazul în care dvs maneta de viteze se agită când accelerez cu Citroen C5, există un singur tratament, care este să mergi la tehnicianul tău auto. De fapt, așteptarea nu este o soluție bună pentru că riști să dăunezi altor componente și, a lua în considerare o analiză precisă și completă fără niciun ajutor este foarte complicat. Atelierul dvs. de reparații va fi cel mai în măsură să scape de problema în mod corespunzător.

Dacă după ce le-ați verificat sau înlocuit, aveți în continuare senzația că motorul Citroenului dvs. C5 încă tremură, nu vă gândiți de două ori să citiți conținutul articolului nostru pe acest subiect pentru a scăpa de problema dvs.

Dacă aveți întrebări suplimentare despre Citroen C5, nu ezitați să consultați categoria noastră Citroen C5.

Legătura cu publicația principală