Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Vibrații de accelerație pe Mazda 5, ce să faci?

Întâmpinarea de probleme la mașina ta este deosebit de enervant, pe lângă latura financiară pe care o semnifică aceste probleme, trebuie adăugat și timpul pierdut cu o Mazda 5 nefuncțională și timpul petrecut pentru diagnosticarea și remedierea defecțiunii. Cu toate acestea, unele probleme sunt mai puțin grave decât altele, ceea ce nu înseamnă că nu ne stresează. Pe această pagină vom analiza o problemă care ne poate afecta pe mulți dintre noi, sentimentul vibrații la accelerare pe Mazda 5. Această problemă poate fi adesea dificil de perceput, dar trebuie tratată. Vom începe în consecință conținutul nostru cu originile acestor vibrații pe Mazda 5, apoi, cu soluțiile pe care le aveți pentru a reduce sau opri aceste tremurături.

De ce Mazda 5 emite vibrații atunci când accelerează?

Deci, să începem conținutul nostru cu originile acestui tip de problemă pe mașina dvs. Ar trebui să știți deja că un motor, mai ales dacă este vechi sau dacă a fost condus mult, poate vibra în mod natural fără a fi o problemă în spatele lui. Motoarele diesel mari, în special cele cu mult cuplu, pot genera acest tip de senzație, atât la ralanti, cât și la accelerare.

Simt vibrații pe Mazda 5 numai când accelerez

Să luăm cea mai interesantă circumstanță pentru noi în acest conținut. Faptul că ajungi să simți tremurând pe Mazda 5 în timpul perioadelor de accelerare, in aceasta situatie va trebui sa verificati starea unor piese deoarece un numar bun de elemente pot fi la originea acestor vibratii si indiferent daca aveti sau nu ghinion poate fi posibil si un mix de mai multe dintre ele, iata lista de componente care pot fi vizate.

 • Turbo: Dacă turbo-ul Mazda 5 dvs. este defect, poate genera vibrații pe care le veți ajunge să le simți atunci când accelerezi în momentul în care rulează.
 • Senzorul de presiune turbo: Acest senzor va controla presiunea exercitată în turbo-ul mașinii dvs., dacă eșuează, poate deranja performanța turbo-ului dvs. și poate provoca vibrații pe care le puteți experimenta în momentul accelerației Mazda 5.

  .

 • Dacă turbo-ul este perforat sau rănit, efectul va fi similar, sursa de alimentare a turbo-ului dumneavoastră va fi deranjată și performanța acestuia. Asigurați-vă că le verificați vizual starea.
Weiterlesen:
Când să schimb amortizoarele Mazda 5?

Am vibrații pe Mazda 5 la accelerare și decelerare

Vom analiza acum situația în care experimentați vibrații pe Mazda 5 atunci când accelerați, dar și când sunteți la ralanti. Dacă întâmpinați vibrații doar când sunteți la ralanti pe Mazda 5, vă rugăm să consultați conținutul nostru dedicat acestei probleme pentru a vă rezolva problema. Dacă, alternativ, îți dai seama că Mazda ta 5 vibrează la accelerare dar și când este oprită, iată lista componentelor de verificat:

 • Supapa EGR: Intr-adevar aceasta supapa care se ocupa de returnarea gazelor de esapament pentru standardele de poluare se poate murdari si afecta evacuarea gazelor de esapament care poate genera Mazda 5 vibreaza la accelerare dar si la oprire.
 • Injectoare: injectoarele dvs. care reglează debitul amestecului de combustibil/aer pot fi murdare sau deteriorate, ceea ce va scoate la iveală cantitatea greșită de amestec și, astfel, va împiedica blocul motor să funcționeze eficient, este chiar posibil ca unul sau mai mulți cilindri să nu fie rulează corect.
 • Filtrul de combustibil: Ca și injectoarele, dacă filtrul este blocat, acesta nu va lăsa combustibilul să treacă corect și, prin urmare, va afecta performanța Mazda 5, până la punctul de a genera vibrații în timpul accelerației.

Iată principalii factori declanșatori ai a Mazda 5 care vibrează la accelerație

Ce pot face pentru a opri vibrația atunci când accelerez pe Mazda 5? Ce pot sa fac?

În concluzie, în această ultimă parte, vă vom oferi posibilitățile pe care le aveți la dispoziție pentru a gestiona aceste tremurături pe mașina dvs. atunci când accelerați. Iată cea mai bună atitudine de adoptat în funcție de partea care este afectată:

 • Turbo: Dacă turbo-ul tău începe toate aceste vibrații atunci când accelerezi Mazda 5, îți va fi bine să controlezi toate componentele legate de el, deoarece schimbarea unui turbo complet este un buget mare și de cele mai multe ori problema nu vine exclusiv. de la turbo. Așa că asigurați-vă că aruncați o privire la dvs senzorul de presiune turbo, debitmetrul dvs., supapa EGR și furtunurile turbo. În caz contrar, duceți Mazda 5 în garaj.
 • Supapa EGR: Supapa EGR are avantajul că de multe ori este ușor de accesat și ușor de demontat/curățat. Puteți oricând să-l aruncați o privire și să-l curățați, pentru aceasta consultați conținutul nostru despre curățarea supapei EGR a unei Mazda 5.
 • Injectoare: Injectoarele sunt componente foarte sensibile și câteva impurități pot fi suficiente pentru a le afecta performanța. Folosește un aditiv pentru combustibil pentru a curăța pur și simplu injectoarele, dacă acest lucru nu este suficient va trebui să mergi la un specialist.
 • Filtrul de combustibil: Dacă este filtrul de combustibil, înlocuiți-l pur și simplu. Un filtru de combustibil nu se curăță singur, așa că dacă este înfundat va trebui doar să-l înlocuiți cu unul nou.
Weiterlesen:
Cum schimb becul de ceață pe Mazda 5 mea?

Acum aveți toate informațiile de care aveți nevoie pentru a descoperi originea vibrații la accelerare pe Mazda 5. Daca nu te simti in stare sa faci anumite proceduri nu ezita sa mergi la mecanicul tau motor.

Dacă aveți întrebări suplimentare despre Mazda 5, nu ezitați să consultați categoria noastră Mazda 5.

Legătura cu publicația principală