Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Vibrații de accelerație pe Kia Sportage, ce să faci?

A fi ținta unor probleme recurente la mașina ta este extrem de enervant, pe lângă latura financiară pe care o reprezintă aceste probleme, mai trebuie adăugat și timpul pierdut cu o Kia Sportage nefuncțională și timpul petrecut pentru identificarea și rezolvarea avariei. Pe de altă parte, unele probleme sunt mai puțin grave decât altele, ceea ce nu înseamnă că nu ne stresează. Pe această pagină vom analiza o problemă care poate apărea tuturor, care percep vibrații la accelerare pe Kia Sportage. Această problemă poate fi adesea greu de perceput, dar trebuie îngrijită. Vom începe în consecință articolul nostru cu sursele acestor vibrații pe Kia Sportage, apoi, cu răspunsurile pe care le aveți pentru a reduce sau opri aceste tremurături.

De ce Kia Sportage meu face vibrații atunci când accelerează?

Deci, să începem articolul nostru cu sursele acestei forme de probleme pe mașina dvs. Ar trebui să știți deja că un motor, mai ales dacă este vechi sau dacă a fost condus destul de mult, poate vibra în mod natural fără a fi o problemă în spatele lui. Motoarele diesel mari, mai ales cele cu mult cuplu, pot genera această formă de disconfort, atât la ralanti, cât și la accelerare.

Simt vibrații pe Kia Sportage doar când accelerez

Să luăm cel mai interesant caz pentru noi în acest articol. Simplul fapt pe care îl suferi tremurând pe Kia Sportage în timpul fazelor de accelerare, în această împrejurare va trebui să verificați starea mai multor componente deoarece mai multe elemente pot fi la originea acestor vibrații și chiar dacă aveți ghinion poate fi posibilă și o combinație a mai multor dintre ele, iată lista pieselor care poate fi implicat.

 • Turbo: Dacă turbo-ul Kia Sportage este defect, poate genera vibrații pe care le veți simți atunci când accelerați în momentul în care rulează.
 • Senzorul de presiune turbo: Acest senzor va controla presiunea exercitată în turbo-ul mașinii tale, dacă nu reușește, poate perturba comportamentul turbo-ului tău și poate dezvolta vibrații pe care le poți simți în timpul accelerației Kia Sportage.

  .

 • Dacă turbo-ul este perforat sau deteriorat, efectul va fi același, alimentarea cu energie a turbo-ului dvs. va fi perturbată și comportamentul acestuia. Asigurați-vă că le verificați vizual starea.
Weiterlesen:
Ambreiajul alunecă la Kia Sportage, ce să fac?

Am vibrații pe Kia Sportage la accelerare și decelerare

Ne vom concentra acum asupra cazului în care simți vibrații pe Kia Sportage atunci când accelerezi, dar și când ești la ralanti. Dacă simțiți vibrații doar când sunteți la ralanti pe Kia Sportage, vă rugăm să aruncați o privire la articolul nostru dedicat acestei probleme pentru a vă rezolva problema. Dacă, totuși, observi că Kia Sportage tau vibrează atunci când accelerează dar și când este oprit, iată lista de lucruri de verificat:

 • Supapa EGR: Intr-adevar aceasta supapa care gestioneaza returul gazelor de esapament pentru standardele de poluare se poate murdara si perturba evacuarea gazelor de esapament care poate genera Kia Sportage vibreaza la accelerare dar si la oprire.
 • Injectoare: injectoarele dvs. care controlează debitul amestecului de combustibil/aer pot fi murdare sau deteriorate, ceea ce va elibera cantitatea greșită de amestec și, astfel, va împiedica blocul motor să funcționeze corect, este chiar posibil ca unul sau mai mulți cilindri să nu funcționeze. corect.
 • Filtrul de combustibil: La fel ca injectoarele, daca filtrul este blocat nu va lasa combustibilul sa treaca corect si, prin urmare, va perturba functionarea Kia Sportage, pana la punctul de a produce vibratii in timpul accelerarii.

Iată principalele cauze ale a Kia Sportage care vibrează la accelerare

Ce pot face pentru a opri vibrația atunci când accelerez pe Kia Sportage? Ce pot sa fac?

Pentru a încheia, în această ultimă secțiune, vă vom spune răspunsurile pe care le aveți la dispoziție pentru a trece peste aceste tremurături de pe mașina dvs. atunci când accelerați. Iată care este cea mai bună atitudine de adoptat în funcție de componenta în cauză:

 • Turbo: Dacă turbo-ul tău pornește toate aceste vibrații atunci când accelerezi Kia Sportage, îți va fi bine să controlezi toate piesele conectate la el deoarece schimbarea unui turbo complet este un buget mare și în majoritatea cazurilor necazul nu vine exclusiv din turbo-ul. Așa că asigurați-vă că vă verificați senzorul de presiune turbo, debitmetrul dvs., supapa EGR și furtunurile turbo. În caz contrar, duceți-vă Kia Sportage în garaj.
 • Supapa EGR: Supapa EGR are avantajul că este de cele mai multe ori ușor de accesat și simplu de demontat/curățat. Îl poți examina și curăța oricând, pentru asta vezi articolul nostru despre curățarea supapei EGR a unui Kia Sportage.
 • Injectoare: Injectoarele sunt piese foarte sensibile și câteva impurități pot fi suficiente pentru a le perturba funcționarea. Utilizați un aditiv pentru combustibil pentru a curăța pur și simplu injectoarele, dacă acest lucru nu este suficient va trebui să mergeți la un profesionist.
 • Filtrul de combustibil: Dacă este filtrul de combustibil, înlocuiți-l doar. Un filtru de combustibil nu se curăță singur, așa că dacă este înfundat, practic va trebui să-l înlocuiți cu unul nou.
Weiterlesen:
Cum se reglează farurile pe Kia Sportage?

Acum aveți toate informațiile de care aveți nevoie pentru a găsi sursa vibrații la accelerare pe Kia Sportage. Dacă nu vă simțiți în stare să efectuați anumite proceduri, nu ezitați să mergeți la tehnicianul dumneavoastră.

Dacă aveți nevoie de mai multe ghiduri despre Kia Sportage, accesați categoria noastră Kia Sportage.

Legătura cu publicația principală