Azcar.ro

Atelier auto
1 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Vibrații de accelerație pe Citroen Xantia, ce să faci?

Întâmpinarea problemelor pe autovehiculul dumneavoastră este deosebit de enervant, mai mult decât atât de povara economică pe care o reprezintă aceste probleme, trebuie adăugat și timpul pierdut cu un Citroen Xantia nefuncțional și timpul petrecut pentru stabilirea și repararea defecțiunii. Cu toate acestea, unele probleme sunt mai puțin severe decât altele, ceea ce nu înseamnă că nu ne îngrijorează. În acest articol vom verifica o problemă care poate afecta pe toată lumea, având vibratii la accelerare pe Citroen Xantia. Această problemă poate fi în unele cazuri dificil de perceput, dar trebuie îngrijită. Vom începe în consecință articolul nostru cu sursele acestor vibrații pe Citroen Xantia, apoi, cu soluțiile pe care le aveți pentru a reduce sau opri aceste tremurături.

De ce Citroen Xantia meu eliberează vibrații când accelerează?

Deci, să începem articolul nostru cu sursele acestui tip de problemă pe mașina dvs. Ar trebui să știți deja că un motor, mai ales dacă este vechi sau dacă a fost condus destul de mult, poate vibra în mod natural fără a fi o problemă în spatele lui. Motoarele diesel mari, în special cele cu mult cuplu, pot provoca această formă de disconfort, atât la ralanti, cât și la accelerare.

Simt vibrații pe Citroen Xantia doar când accelerez

Să luăm cel mai interesant caz pentru noi în acest articol. Simplul fapt că suferi tremurând pe Citroen Xantia în timpul perioadelor de accelerare, în această împrejurare va trebui să verificați starea diferitelor piese pentru că diverse elemente pot fi la originea acestor vibrații și chiar dacă aveți ghinion ar putea fi posibil și o combinație a mai multor dintre ele, aici este lista de piese auto care poate fi preocupat.

 • Turbo: Dacă turbo-ul lui Citroen Xantia este defect, poate provoca vibrații pe care le veți ajunge să le simți atunci când accelerezi în momentul în care aceasta este activată.
 • Senzorul de presiune turbo: Acest senzor va gestiona presiunea exercitată în turbo-ul mașinii dvs., dacă eșuează, poate deranja comportamentul turbo-ului dvs. și poate crea vibrații pe care le puteți experimenta în timpul accelerației Citroen Xantia.

  .

 • Dacă turbo-ul este perforat sau rănit, rezultatul final va fi similar, sursa de alimentare a turbo-ului dumneavoastră va fi deranjată și comportamentul acestuia. Asigurați-vă că le verificați vizual starea.
Weiterlesen:
Cum se citește codul de eroare pe Citroen Xantia?

Am vibrații pe Citroen Xantia la accelerare și decelerare

Vom analiza acum scenariul în care experimentați vibrații pe Citroen Xantia atunci când accelerați, dar și când sunteți la ralanti. Dacă întâmpinați vibrații doar când sunteți la ralanti pe Citroen Xantia, vă rugăm să aruncați o privire la articolul nostru dedicat acestei probleme pentru a vă rezolva problema. Dacă, alternativ, detectezi că Citroen Xantia ta vibrează atunci când accelerează dar și când este oprit, iată lista de lucruri de verificat:

 • Supapa EGR: In realitate aceasta supapa care se ocupa de returnarea gazelor de esapament pentru standardele de poluare se poate murdara si deranja evacuarea gazelor de esapament ceea ce poate face ca Citroen Xantia sa vibreze la accelerare dar si la oprire.
 • Injectoare: injectoarele dvs. care reglează debitul amestecului de combustibil/aer pot fi murdare sau deteriorate, ceea ce va elibera cantitatea greșită de amestec și, astfel, va împiedica blocul motor să funcționeze eficient, este chiar posibil ca unul sau mai mulți cilindri să nu funcționeze. corect.
 • Filtrul de combustibil: La fel ca injectoarele, dacă filtrul este înfundat nu va lăsa combustibilul să treacă corect și, prin urmare, va deranja funcționarea Citroen Xantia, până la punctul de a genera vibrații în timpul accelerației.

Iată cele mai importante motive ale a Citroen Xantia care vibrează la accelerație

Ce pot face pentru a opri vibrația atunci când accelerez pe Citroen Xantia? Ce pot sa fac?

În sfârșit, în această ultimă secțiune, îți vom oferi soluțiile care îți stau la dispoziție pentru a trece peste aceste tremurături la mașina ta atunci când accelerezi. Iată care este cea mai bună atitudine de adoptat în funcție de componenta care este afectată:

 • Turbo: Dacă turbo-ul tău pornește toate aceste vibrații atunci când accelerezi Citroen Xantia, va fi bine pentru tine să controlezi toate piesele auto conectate la el, deoarece schimbarea unui turbo complet este un buget mare și, în general, problema nu vine în mod specific de la turbo. Așa că asigurați-vă că vă examinați senzorul de presiune turbo, debitmetrul dvs., supapa EGR și furtunurile turbo. În caz contrar, du-ți Citroen Xantia la mecanic.
 • Supapa EGR: Supapa EGR are avantajul că este în general ușor de accesat și ușor de dezasamblat/curățat. Puteți oricând să-l aruncați o privire și să-l curățați, pentru aceasta consultați articolul nostru despre curățarea supapei EGR a unui Citroen Xantia.
 • Injectoare: injectoarele sunt piese auto foarte delicate și câteva particule dăunătoare pot fi suficiente pentru a le deranja funcționarea. Utilizați un aditiv pentru combustibil pentru a curăța pur și simplu injectoarele, dacă acest lucru nu este suficient va trebui să mergeți la un profesionist.
 • Filtrul de combustibil: Dacă este filtrul de combustibil, schimbați-l doar. Un filtru de combustibil nu se curăță singur, așa că dacă este înfundat, practic va trebui să-l înlocuiți cu unul nou.
Weiterlesen:
Motor fierbinte zdrăngănind pe Citroenul meu Xantia

Acum aveți toate informațiile de care aveți nevoie pentru a găsi originea vibrații la accelerare pe Citroen Xantia. Dacă nu vă simțiți în stare să efectuați anumite proceduri, nu ezitați să mergeți la tehnicianul dumneavoastră.

Pentru a găsi mai multe sfaturi despre Citroen Xantia, aruncați o privire la categoria Citroen Xantia.

Legătura cu publicația principală