Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Vibrații de accelerație pe Citroen Saxo, ce să faci?

A fi ținta unor probleme recurente pe automobilul tău este deosebit de deranjant, mai mult decât aspectul financiar pe care îl reprezintă aceste complicații, trebuie adăugat și timpul pierdut cu un Citroen Saxo nefuncțional și timpul petrecut pentru stabilirea și repararea defecțiunii. Cu toate acestea, unele probleme sunt mai puțin severe decât altele, ceea ce nu înseamnă că nu ne îngrijorează. Astăzi ne vom uita la o problemă care se poate întâmpla celor mai mulți dintre noi, percepând vibratii la accelerare pe Citroen Saxo. Această problemă poate fi uneori dificil de perceput, dar trebuie îngrijită. Vom începe așadar pagina noastră de conținut cu originile acestor vibrații pe Citroen Saxo, apoi, cu soluțiile pe care le aveți pentru a reduce sau opri aceste tremurături.

De ce Citroen Saxo meu face vibrații când accelerează?

Deci, să începem pagina noastră de conținut cu originile acestui tip de probleme la mașina dvs. Ar trebui să știți deja că un motor, mai ales dacă este vechi sau dacă a fost condus destul de mult, poate vibra în mod natural fără a fi o problemă în spatele lui. Motoarele diesel mari, în special cele cu mult cuplu, pot provoca acest tip de senzație, atât la ralanti, cât și la accelerare.

Simt vibrații pe Citroen Saxo doar când accelerez

Să luăm cel mai interesant caz pentru noi în această pagină de conținut. Simplul fapt că suferi tremurând pe Citroen Saxo în timpul perioadelor de accelerare, in aceasta situatie va trebui sa verificati starea mai multor componente deoarece diverse elemente se pot afla la punctul de plecare al acestor vibratii si indiferent daca sunteti nefericit poate fi si un amestec al mai multor dintre ele, aici este lista de piese care poate fi implicat.

 • Turbo: Dacă turbo-ul lui Citroen Saxo este defect, poate provoca vibrații pe care le veți ajunge să le simți atunci când accelerezi în momentul în care acesta este pornit.
 • Senzorul de presiune turbo: Acest senzor va controla presiunea exercitată în turbo-ul mașinii dvs., dacă eșuează, poate perturba performanța turbo-ului dvs. și poate genera vibrații pe care le puteți simți în accelerația Citroen Saxo.

  .

 • Dacă turbo-ul este perforat sau rănit, consecința va fi similară, alimentarea cu energie a turbo-ului dvs. va fi perturbată și performanța acestuia. Asigurați-vă că le examinați vizual starea.
Weiterlesen:
Motor fierbinte zdrăngănind pe Citroenul meu Saxo

Simt vibrații pe Citroen Saxo la accelerare și decelerare

Vom analiza acum cazul în care ajungeți să simțiți vibrații pe Citroen Saxo atunci când accelerați, dar și când sunteți la ralanti. Dacă ajungeți să simțiți vibrații doar atunci când mergeți la ralanti pe Citroen Saxo, vă rugăm să solicitați sfaturi din pagina noastră de conținut dedicată acestei probleme pentru a vă rezolva problema. Dacă, alternativ, identifici că Citroen Saxo tău vibrează la accelerare dar și când este oprit, iată lista de elemente de examinat:

 • Supapa EGR: Intr-adevar aceasta supapa care controleaza returul gazelor de esapament pentru standardele de poluare se poate murdara si deranja evacuarea gazelor de esapament ceea ce poate face ca Citroen Saxo sa vibreze la accelerare dar si la oprire.
 • Injectoare: injectoarele dvs. care reglează debitul amestecului de combustibil/aer pot fi murdare sau deteriorate, ceea ce va elibera cantitatea greșită de amestec și, astfel, va împiedica blocul motor să funcționeze corect, este chiar posibil ca unul sau mai mulți cilindri să nu funcționeze. în mod eficient.
 • Filtrul de combustibil: La fel ca injectoarele, dacă filtrul este blocat, nu va lăsa combustibilul să treacă eficient și, prin urmare, va deranja funcționarea Citroen Saxo, până la punctul de a duce la vibrații în timpul accelerației.

Iată principalii factori declanșatori ai a Citroen Saxo care vibrează la accelerație

Ce pot face pentru a opri vibrația atunci când accelerez pe Citroen Saxo? Ce pot sa fac?

În sfârșit, în această ultimă secțiune, vă vom spune posibilitățile pe care le aveți la dispoziție pentru a gestiona aceste tremurături pe mașina dvs. atunci când accelerați. Iată cea mai bună atitudine de adoptat în funcție de partea în cauză:

 • Turbo: Dacă turbo-ul tău pornește toate aceste vibrații atunci când accelerezi Citroen Saxo, îți va fi bine să controlezi toate piesele atașate la el, deoarece schimbarea unui turbo complet este un buget mare și, în general, necazul nu vine anume de la turbo. . Așa că asigurați-vă că vă examinați senzorul de presiune turbo, debitmetrul dvs., supapa EGR și furtunurile turbo. În caz contrar, duceți-vă Citroen Saxo în garaj.
 • Supapa EGR: Supapa EGR are avantajul că este adesea ușor de accesat și simplu de demontat/curățat. Puteți oricând să vă uitați în el și să îl curățați, pentru aceasta consultați pagina noastră de conținut despre curățarea supapei EGR a unui Citroen Saxo.
 • Injectoare: Injectoarele sunt piese foarte delicate și câteva impurități pot fi suficiente pentru a deranja funcționarea lor. Utilizați un aditiv pentru combustibil pentru a curăța pur și simplu injectoarele, dacă acest lucru nu este suficient va trebui să mergeți la un expert.
 • Filtrul de combustibil: Dacă este filtrul de combustibil, schimbați-l doar. Un filtru de combustibil nu se curăță singur, așa că dacă este înfundat va trebui doar să-l înlocuiți cu unul nou.
Weiterlesen:
Portbagajul blocat pe Citroen Saxo, ce pot face?

Acum aveți toate informațiile de care aveți nevoie pentru a găsi sursa vibrații la accelerare pe Citroen Saxo. Daca nu te simti in stare sa executi anumite operatiuni nu ezita sa mergi la tehnicianul tau auto.

Pentru a obține mai multe sfaturi despre Citroen Saxo, aruncați o privire la categoria Citroen Saxo.

Legătura cu publicația principală