Azcar.ro

Atelier auto
7 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Vibrații de accelerație pe Alfa Romeo 159, ce să faci?

Întâmpinarea problemelor la mașina ta este cu adevărat frustrant, în plus, latura financiară pe care o semnifică aceste probleme, trebuie adăugat și timpul pierdut cu o Alfa Romeo 159 nefuncțională și timpul petrecut pentru detectarea și remedierea defecțiunii. Pe de altă parte, unele probleme sunt mai puțin severe decât altele, ceea ce nu înseamnă că nu ne îngrijorează. Pe această pagină vom analiza o problemă care ne poate apărea tuturor, având vibrații la accelerare pe Alfa Romeo 159. Această problemă poate fi în unele cazuri greu de perceput, dar trebuie îngrijită. Vom începe așadar ghidul nostru cu rădăcinile acestor vibrații pe Alfa Romeo 159, apoi, cu soluțiile pe care le aveți pentru a reduce sau opri aceste tremurături.

De ce Alfa Romeo 159 emite vibrații atunci când accelerează?

Deci, să începem ghidul nostru cu rădăcinile acestui tip de probleme pe mașina dvs. Ar trebui să știți deja că un motor, mai ales dacă este vechi sau dacă a fost condus mult, poate vibra în mod natural fără a fi o problemă în spatele lui. Motoarele diesel mari, în special cele cu mult cuplu, pot provoca acest tip de disconfort, atât la ralanti, cât și la accelerare.

Simt vibrații pe Alfa Romeo 159 doar când accelerez

Să luăm cel mai interesant caz pentru noi în acest ghid. Simplul fapt pe care îl suferi tremurând pe Alfa Romeo 159 în timpul fazelor de accelerare, in aceasta situatie va trebui sa verificati starea mai multor piese deoarece mai multe elemente se pot afla la inceputul acestor vibratii si chiar daca sunteti nefericit ar putea fi posibila si o combinatie a mai multor dintre ele, iata lista cu piese auto care poate fi implicat.

 • Turbo: Dacă turbo-ul Alfa Romeo 159 dvs. este defect, poate provoca vibrații pe care le veți simți atunci când accelerați în momentul în care acesta este în funcțiune.
 • Senzorul de presiune turbo: Acest senzor va gestiona presiunea exercitată în turbo-ul mașinii dvs., dacă eșuează, poate perturba comportamentul turbo-ului dvs. și poate furniza vibrații pe care le puteți simți în accelerația Alfa Romeo 159.

  .

 • Dacă turbo-ul este perforat sau rănit, rezultatul va fi similar, alimentarea cu energie a turbo-ului dumneavoastră va fi perturbată și comportamentul acestuia. Asigurați-vă că le verificați vizual starea.
Weiterlesen:
Când să schimb amortizoarele Alfa Romeo 159?

Am vibrații pe Alfa Romeo 159 la accelerare și decelerare

Ne vom concentra acum asupra cazului în care simți vibrații pe Alfa Romeo 159 atunci când accelerezi dar și când ești la ralanti. Dacă simțiți vibrații doar când sunteți la ralanti pe Alfa Romeo 159, vă rugăm să consultați ghidul nostru dedicat acestei probleme pentru a scăpa de problema dvs. Dacă, totuși, îți dai seama că Alfa Romeo 159 tau vibrează atunci când accelerează dar și când este oprit, iată lista de componente de verificat:

 • Supapa EGR: Intr-adevar aceasta supapa care controleaza returul gazelor de esapament pentru standardele de poluare se poate murdara si perturba evacuarea gazelor de esapament ceea ce poate face ca Alfa Romeo 159 sa vibreze la accelerare dar si la oprire.
 • Injectoare: injectoarele dvs. care controlează debitul amestecului de combustibil/aer pot fi murdare sau deteriorate, ceea ce va scoate la iveală cantitatea greșită de amestec și, astfel, va împiedica blocul motor să funcționeze eficient, este chiar posibil ca unul sau mai mulți cilindri să nu fie rulează corect.
 • Filtrul de combustibil: La fel ca injectoarele, daca filtrul este blocat nu va lasa combustibilul sa treaca corect si, prin urmare, va perturba functionarea Alfa Romeo 159, pana la punctul de a genera vibratii in timpul accelerarii.

Iată principalele cauze ale a Alfa Romeo 159 care vibrează la accelerare

Ce pot face pentru a opri vibrația atunci când accelerez pe Alfa Romeo 159? Ce pot sa fac?

În concluzie, în această ultimă secțiune, îți vom oferi soluțiile care îți stau la dispoziție pentru a vindeca aceste tremurături pe mașina ta atunci când accelerezi. Iată care este cea mai bună atitudine de adoptat în funcție de componenta în cauză:

 • Turbo: Dacă turbo-ul tău pornește toate aceste vibrații atunci când accelerezi Alfa Romeo 159, va fi bine să controlezi toate piesele auto conectate la el, deoarece schimbarea unui turbo complet este un buget mare și, în general, necazul nu vine în mod special din turbo-ul. Deci asigurați-vă că vă examinați senzorul de presiune turbo, debitmetrul dvs., supapa EGR și furtunurile turbo. În caz contrar, duceți Alfa Romeo 159 în zona de garaj.
 • Supapa EGR: Supapa EGR are avantajul că este destul de des ușor de accesat și simplu de dezasamblat/curățat. Puteți oricând să vă uitați în el și să îl curățați, pentru aceasta consultați ghidul nostru privind curățarea supapei EGR a unui Alfa Romeo 159.
 • Injectoare: Injectoarele sunt piese auto foarte delicate și câteva particule dăunătoare pot fi suficiente pentru a le perturba funcționarea. Utilizați un aditiv pentru combustibil pentru a curăța pur și simplu injectoarele, dacă acest lucru nu este suficient va trebui să mergeți la un expert.
 • Filtrul de combustibil: Dacă este filtrul de combustibil, înlocuiți-l pur și simplu. Un filtru de combustibil nu se curăță singur, așa că dacă este înfundat va trebui doar să-l înlocuiți cu unul nou.
Weiterlesen:
Unde găsiți o siguranță pentru luminile de parcare de pe Alfa Romeo 159?

Acum aveți toate informațiile de care aveți nevoie pentru a localiza originea vibrații la accelerare pe Alfa Romeo 159. Daca nu te simti in stare sa termini anumite proceduri nu ezita sa mergi la mecanicul tau.

Dacă doriți mai multe tutoriale despre Alfa Romeo 159, accesați categoria noastră Alfa Romeo 159.

Legătura cu publicația principală