Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Scurgerea injectorului pe Volkswagen Touran 3, ce să fac?

În cazul în care sunteți conștient de simptome neobișnuite pe automobilul dvs., aveți dreptate să vă faceți griji, deoarece o mașină reprezintă un buget anual masiv și defecțiunile bruște nu reduc cheltuielile. Ce se întâmplă dacă descoperi că ai un scurgeri de injector pe Volkswagen Touran 3? Cel mai probabil te-ai dat seama datorită picăturilor negre/uleioase de-a lungul unității motorului sau a unui ralanti tulburat sau a fumului negru neobișnuit. Aceste trei semne de boală sunt principalii indicatori ai unei scurgeri de injector. Deoarece această defecțiune poate cauza probleme mai critice ale motorului mașinii dvs., am luat decizia de a publica conținutul acestui articol pentru a vă ajuta să confirmați defecțiunea unui injector care are scurgeri și să o gestionăm corect. Pentru a realiza acest lucru, ne vom uita mai întâi la cazul lui injectoare pe benzina si apoi la cele ale injectoarelor diesel Volkswagen Touran 3.

Scurge injector pe Volkswagen Touran 3 pe benzină

Este important de știut că injectoarele pe motoarele pe benzină și diesel sunt diferite, realitatea este că diferența de ardere dintre aceste două tipuri de motoare face ca injecția să fie diferită. Diferența cheie constă în presiunea experimentată de injectoare, la un motor pe benzină aceasta va varia între 3.5 bari pentru injecția indirectă și 120 de bari pentru injecția indirectă.

Scurgeri de injector pe un Volkswagen Touran 3 pe benzină: diferitele scurgeri

Ar trebui remarcat faptul că scurgerile de injector la un Volkswagen Touran 3 echipat cu motor pe benzină sunt destul de rare. Acest lucru se datorează presiunii mult mai scăzute în sistemele de admisie a benzinei. Cu toate acestea, există două tipuri de scurgeri:

 • Scurgeri din partea superioară a injectorului:

  Este de imaginat că aveți o scurgere din partea superioară a injectorului, aceasta este partea care este legată de șina de combustibil, un inel O va fi implicat în asta.

 • Injector de scurgere din partea inferioară:

  În cele din urmă, este posibil să suferiți o scurgere provenind din partea inferioară a injectorului mașinii dvs., aceasta va apărea de la joncțiunea cu motorul și nu cu șina așa cum s-a văzut mai devreme.

Scurge injector pe Volkswagen Touran 3 meu diesel

Spre deosebire de motoarele pe benzină, care au ardere prin scânteie, motoarele diesel funcționează pe compresie. Această procedură de ardere creează o presiune foarte mare în motor, la fel ca și injectoarele. La aceste modele presiunea este de peste 10 ori mai mare decât la injecția directă a motoarelor pe benzină, ajungând la 1800 până la 2000 de bari.

Scurgeri injector pe diesel Volkswagen Touran 3: Scurgeri diferite

În cazul în care scurgeri de injectoare diesel pe Volkswagen Touran 3, există trei mai multe tipuri de scurgeri:

 • Scurgeri de la admisia injectorului:

  În acest caz, este o țeavă de admisie care se va deforma pe termen lung, în cele mai multe cazuri scurgerea urmând a fi în punctul de strângere.

 • Scurgeri de retur injector:

  După cum dezvăluie numele, această scurgere se referă la gestionarea returului de combustibil în injector, de data aceasta injectorul care curge pe Volkswagen Touran 3 va fi rezultatul unui inel O sau al vârfului său de plastic care curge.

 • Scurgere la baza injectorului:

  Această scurgere de injecție este una dintre cele mai enervante, este joncțiunea dintre motor și nasul injectorului care se scurge la o etanșare de cupru, ar trebui să experimentați un zgomot de aer și o pierdere de compresie.

 • Dacă după ce ați verificat aveți scurgeri de ulei, dar aceasta nu provine de la injectoarele dvs., vă sfătuim să consultați conținutul acestui articol despre prezența scurgerii de ulei pe Volkswagen Touran 3.

Scurgerea injectorului pe Volkswagen Touran 3, cum să remediez scurgerea

Și în sfârșit, ne vom uita la cum să remediați un injector care curge pe mașina dvs. Adesea, o scurgere este asociată, după cum am văzut anterior, cu o etanșare uzată ca urmare a presiunilor suportate. Dar gândiți-vă că presiunea din circuit este gigantică, mai ales la motoarele diesel. Deci va trebui să iei câteva măsuri de precauție:

 • Reduceți presiunea înainte de finalizarea oricărei lucrări…
 • Vă acoperă pentru a evita riscul vărsării de combustibil
 • NU lucrați NICIODATĂ la un injector cu motor diesel în funcțiune.

În ceea ce privește partea de reparare a scurgerii dvs., aceasta se va limita frecvent la înlocuirea etanșărilor care s-au defectat:

 • Descoperiți sursa scurgerii
 • Demontați injectorul în cauză
 • Înlocuiți setul de etanșare corespunzător
 • Reasamblați configurația și strângeți cu o cheie dinamometrică în conformitate cu standardele producătorului.

În toate situațiile, aceste intervenții nu sunt automat complexe, dar dacă aveți cea mai mică îndoială în tratarea injectorului dvs. care curge pe Volkswagen Touran 3, vă sfătuim să vă apropiați de mecanicul motor pentru a evita orice manipulare proastă care ar putea semnificativ afecta starea Volkswagen Touran 3.

Dacă aveți nevoie de mai multe ghiduri despre Volkswagen Touran 3, accesați categoria noastră Volkswagen Touran 3.

Weiterlesen:
Cum schimb lumina de parcare la Volkswagen Touran 2?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector