Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Problema cu transmisia automata Peugeot 205?

Învățarea să conduci o mașină nu este tot timpul fără probleme și, ocazional, poate părea o soluție bună să selectezi un Peugeot 205 automat, fie că este vorba de confort foarte ușor sau de ușurință în utilizare, acest tip de transmisie devine din ce în ce mai comun. Cu toate acestea, deși ar putea părea o alegere perfectă, ar putea exista și complicații cu cutiile de viteze automate ale lui Peugeot 205 . Acesta este tocmai subiectul conținutului nostru. Mai întâi, vom descrie pe scurt diferitele tipuri de cutii de viteze automate, apoi, într-un al doilea pas, care complicații cu care vă puteți confrunta cu cutia de viteze a lui Peugeot 205 și, în sfârșit, cum să le rezolvi.

Diferitele tipuri de cutie de viteze automată a unui Peugeot 205

.

Cutiile de viteze au avantajul de a fi cunoscute ca fiind fiabile, deoarece nu este nevoie să folosiți pedala de ambreiaj și totul este manipulat electronic și mecanic, nu va exista uzură prematură a ambreiajului sau a altor componente care ar putea fi puse la încercare prin utilizarea greșită. din partea dvs.

Cu toate acestea, pe baza tipului de transmisie automată cu care este echipat Peugeot 205 dvs., veți avea mai mult sau mai puțină fiabilitate, vi le vom prezenta acum:

 • Cutie de viteze automată clasică: Va folosi un convertor de cuplu, care va controla schimbările de viteză, este cea mai veche tehnologie, a evoluat destul de mult în ultimele decenii (mai multe trepte și o mai bună gestionare a schimburilor de viteze).
 • Cutie de viteze automată robotizată: Aceasta este o cutie de viteze manuală cu un sistem robotizat care va schimba acțiunea șoferului. Acest tip de cutie de viteze este din ce în ce mai puțin frecvente, deoarece sunt considerate foarte lente. De asemenea, simțim adesea o cuplare în timpul decelerației.
 • Transmisia automată cu dublu ambreiaj: Aceasta este cea mai bună transmisie automată, funcționează pe același principiu ca transmisia robotizată, dar datorită ambreiajului său dublu, nu veți mai avea complicații cu viteze mici sau consum crescut de combustibil. Ele sunt adesea echipate pe modele de lux.
 • Cutie automată variabilă continuu: Este același principiu ca la un scuter, un variator va veni să controleze diferențele dintre accelerație și viteza motorului, acestea sunt deosebit de lente și tind să nu răspundă în timpul fazelor de accelerare ale Peugeot-ului tău 205.
Weiterlesen:
Cum scoți capacul butucului meu Peugeot 205?

.

Am complicații cu transmisia automată a Peugeot-ului meu 205

Începem acum partea care te atrage cel mai mult în această postare, care sunt complicațiile pe care le puteți întâlni cu transmisia automată a lui Peugeot 205? După cum am menționat mai sus, în general, acestea sunt mai fiabile decât transmisiile manuale, totuși, iată cele mai importante complicații cu care vă puteți confrunta:

 • După cum am menționat mai sus, indiferent de ce fel de cutie de viteze automată, acestea sunt adesea cunoscute ca fiind lente și au inerție la accelerare. Cu toate acestea, acest fenomen ar trebui să apară numai atunci când mașina este pornită, nu atunci când este lansată. Dacă se simte că apare în mod constant, ambreiajul sau convertorul este aproape sigur mort.
 • Am impresia că o treaptă de viteză din transmisia automată a lui Peugeot 205 nu se mai schimbă și nu sare: Dacă ai impresia că treptele tale nu se mai schimbă sau au tendința să sară pe Peugeot-ul tău 205, există o piesă care, fără îndoială, este de vină pentru această defecțiune. Evident, solenoidul care acționează ca un „comutator” pentru a cupla treptele nu trebuie să funcționeze corect, a doua opțiune, un senzor de turație sau de turație a motorului poate fi defect și să trimită informații greșite cutiei de viteze.
 • Dacă simțiți căderi provenind de la cutia de viteze automată a Peugeot-ului dvs. 205: Dacă simți un ambreiaj când urci sau când încetinești, fie uleiul tău este prea vechi și nu lubrifiază mai adecvat toate mecanismele cutiei de viteze, fie un senzor care dă informații proaste.

  .

 • Cutia automată a lui Peugeot 205 are scurgeri: În cele din urmă, dacă transmisia automată a lui Peugeot 205 are scurgeri, cel mai probabil că unul dintre sigiliile tale spion este prea uzat.
Weiterlesen:
Indicatorul de combustibil rămâne aprins pe Peugeot 205 meu, ce să fac?

Cum repar complicațiile transmisiei automate la un Peugeot 205?

Și, în sfârșit, vom încerca să vă oferim metode de a remedia complicațiile transmisiei automate pe Peugeot 205 . Găsiți-le mai jos:

 • Scurgere de ulei pe cutia de viteze automată a unui Peugeot 205: Găsiți originea scurgerii și schimbați garnitura în cauză, faceți-o de un profesionist, deschiderea unei cutii de viteze nu este ușoară. Te va costa cateva sute de euro, mai ales pentru manopera. Nu vă gândiți de două ori să citiți conținutul nostru despre scurgerile de ulei de cutie de viteze pe Peugeot 205.
 • Problema senzorului: Indiferent ce senzor este implicat, o înlocuire este singura soluție, senzorii nu se repară singuri, ar trebui să numărați de la 100 la câteva sute de euro în funcție de dificultatea accesului la cel care vă privește.
 • Cuplaje: Dacă aveți complicații cu cuplajele de pe Peugeot 205 dvs., va trebui doar să faceți o schimbare completă a cutiei de viteze pentru a câștiga confort și a vă păstra vitezele.
 • Cutia de viteze automată a lui Peugeot 205 alunecă: într-un astfel de caz, clar aveți un disc de ambreiaj mort, va trebui să schimbați ambreiajul, iar la unele modele nu o veți putea schimba fără a face un schimb standard al cutie de viteze, fiți pregătit să cheltuiți mai mult de o mie de euro.

Există și alte complicații ale transmisiei automate pe Peugeot 205, precum probleme electronice sau complicații de presiune, dar în această listă sunt enumerate cele mai importante, oricare ar fi cazul, pentru astfel de mecanisme dificile. Când simțiți o problemă la acest nivel, vă recomandăm să mergeți destul de repede la mecanic.

Weiterlesen:
Stergatorul blocat pe Peugeot 205

Dacă doriți mai multe tutoriale despre Peugeot 205, accesați categoria noastră Peugeot 205.

Legătura cu publicația principală