Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Problemă la senzorul lambda la Volvo XC60

Vehiculele de ultimă generație sunt din ce în ce mai construite cu tehnologii noi, pe lângă confortul de utilizare pe care îl poate oferi, tehnologia are și avantajul de a economisi combustibil sau de a reduce poluarea emisă de vehiculele noastre. Acesta este exact subiectul conținutului articolului nostru al zilei, vom căuta la complicațiile sondei lambda de pe Volvo XC60 , acest senzor la fel de bine numit senzor de oxigen joacă un scop important. Pentru a afla, mai întâi, vom identifica pentru ce este folosită o sondă lambda, apoi, care sunt complicațiile senzorului lambda la Volvo XC60 și cum să le rezolvăm.

Ce este un rol lambda pe Volvo XC60?

Așa că începem conținutul nostru cu beneficiul unui senzor lambda pe Volvo XC60 , vom vedea mai întâi care este scopul acestei sonde și apoi cum funcționează.

Rolul unui senzor lambda pe Volvo XC60

Dezvoltat pentru prima dată de Volvo în anii 1970, a început să apară pe mașinile noastre în anii 1990 cu primele cerințe de emisii EURO 1. Numit si senzor de oxigen pe Volvo XC60 , sarcina sa este de a controla cantitatea de oxigen din gazele de evacuare, acest lucru va permite unității motorului să schimbe amestecul aer/combustibil în reduce poluarea emisă de mașină și reduce consumul de combustibil al mașinii.

Procesul senzorului lambda la Volvo XC60

Înainte de a vă descrie diferit complicații ale sondei lambda pe Volvo XC60 , ne vom uita puțin mai în linii mari la funcționarea acestuia pentru a vă permite să vă dați seama exact cum funcționează și astfel să luați în considerare mai senin corectarea unei probleme asociate acesteia.

Weiterlesen:
Volanul meu Volvo XC60 blocat, ce pot face?

După cum v-am explicat, o sondă lambda are sarcina controlând cantitatea de oxigen prezentă în gazele de evacuare . S-ar putea crede naiv că aceste date sunt măsurate în amonte de ardere, dar este dimpotrivă măsurată la ieșirea motorului . Cu standardul EURO 1, era necesar doar un singur senzor lambda înainte de catalizator, dar odată cu apariția unor cerințe mai drastice, există acum 2 sonde lambda, una inainte si una dupa catalizator . Avantajul este de a avea date mai precise prin compilarea celor două sonde. Aceste date sunt trimise la ECU care va regla cantitatea de aer și benzină introdusă în unitatea motorului pentru a optimiza arderea .

Problemă la senzorul lambda la Volvo XC60

.

În cele din urmă, acum vom ataca partea de care sunteți cu siguranță cel mai entuziasmat de acest conținut, ce să faceți dacă aveți o problemă la senzorul lambda la Volvo XC60 . Într-un prim pas vom vedea cum se localizează o sondă lambda HS și într-un al doilea pas cum să-l schimbi.

Cum să știi dacă un senzor lambda de pe Volvo XC60 este HS

.

Este important de știut că o sondă lambda are în general o durata de viata de 150 000 km , aceste date pot varia în funcție de anul Volvo XC60, de conducere și de buna funcționare a motorului. O unitate motor prost îngrijită care emite gaze nearse vă poate deteriora complet senzorul lambda. Unul dintre indiciile care pot vă avertizează despre o sondă lambda defectă la Volvo XC60 s-ar putea ca lumina unității motor să se aprindă, dacă doriți să stingeți lumina motorului Volvo XC60, nu ezitați să vizitați conținutul nostru dedicat pentru a vedea procesul de care trebuie să vă respectați. Singura metodă eficientă pentru a fi sigur că tu aveți o problemă cu senzorul lambda la Volvo XC60 și pentru a vă completa mașina până la cazul de diagnosticare, pentru asta nu ezitați să solicitați sfaturi din tutorialul nostru care vă explică Volvo XC60cum să citiți codul de eroare al unui Volvo XC60. Rețineți că dacă aveți complicații cu unul dintre senzorii dvs. lambda, soluția corectă pentru a le corecta va fi schimbarea senzorului defect.

Cum se schimbă o sondă lambda pe Volvo XC60?

Și, în sfârșit, ne vom concentra asupra corectarea problemelor la senzorul lambda la Volvo XC60 , prin descrierea cum să înlocuiți o lambda senzor.

Weiterlesen:
Cum se conectează Android Auto la Volvo XC60?

Înlocuirea unei sonde lambda este destul de simplu de realizat și o veți putea face singur cu cele mai reduse unelte și expertiză mecanică. A Sonda lambda valoreaza intre 25 si 50€ , este mai bine sa schimbi cele 2 sonde lambda prezente in amonte si in aval de catalizatorul tau pentru ca daca una dintre ele este defecta a doua risca sa te scape destul de repede. Pentru a-l înlocui, va fi necesar puneți-vă Volvo XC60 pe lumânări și la nivelul catalizatorului tău deșurubați-vă sondele, deconectați-le, reconectați-le și înșurubați-le pe cele noi . Odată reconectat, nu ar trebui să mai aveți complicații cu senzorul lambda de pe Volvo XC60.

Pentru a obține mai multe sfaturi despre Volvo XC60, aruncați o privire la categoria Volvo XC60.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector