Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Problemă la senzorul lambda la Volvo V60

Automobilele de ultimă generație sunt din ce în ce mai dotate cu noi tehnologii, pe lângă confortul de utilizare pe care îl poate oferi, tehnologia are și avantajul de a economisi combustibil sau de a reduce poluarea emisă de automobilele noastre. Acesta este tocmai subiectul conținutului nostru al zilei, vom căuta la problemele sondei lambda de pe Volvo V60 , numit și acest senzor senzor de oxigen joacă un rol necesar. Pentru a afla, mai întâi, vom afla pentru ce este utilizată o sondă lambda, apoi, care sunt problemele senzorului lambda de pe Volvo V60 și cum să le rezolvăm.

Care este scopul lambda pe Volvo V60?

Așa că începem conținutul nostru cu Beneficiul unui senzor Lambda pe Volvo V60 , vom descoperi mai întâi care este scopul acestei sonde și apoi cum funcționează.

Rolul unui senzor lambda pe Volvo V60

Proiectat pentru prima dată de Volvo în anii 1970, a început să apară pe mașinile noastre în anii 1990, cu primele cerințe de emisii EURO 1. La fel de bine numit senzor de oxigen pe Volvo V60 , obiectivul său este de a regla cantitatea de oxigen din gazele de eșapament, acest lucru va permite unității motorului să modifice amestecul aer/combustibil la reduce poluarea emisă de mașină și reduce consumul de combustibil al mașinii.

Funcționarea senzorului lambda la Volvo V60

Înainte de a vă descrie diferit probleme ale sondei lambda pe Volvo V60 , ne vom uita puțin mai în linii mari la funcționarea acestuia pentru a vă permite să descoperiți exact cum funcționează și astfel să luați în considerare mai senin corectarea unei probleme asociate acesteia.

Weiterlesen:
Unde găsiți o siguranță pentru airbag-ul la Volvo V60?

După cum v-am spus, o sondă lambda are sarcina controlând cantitatea de oxigen prezentă în gazele de evacuare . S-ar putea presupune naiv că aceste date sunt determinate în amonte de ardere, dar este dimpotrivă măsurată la ieșirea motorului . Cu standardul EURO 1, era necesar doar un singur senzor lambda înainte de catalizator, dar odată cu apariția unor cerințe mai drastice, există acum 2 sonde lambda, una inainte si una dupa catalizator . Avantajul este de a avea date mai exacte prin compilarea celor două sonde. Aceste date sunt trimise la ECU care va regla cantitatea de aer și benzină introdusă în unitatea motorului pentru a optimiza arderea .

Problemă la senzorul lambda la Volvo V60

.

În cele din urmă, acum vom ataca partea de care sunteți absolut entuziasmat de acest conținut, ce să faceți dacă aveți o problemă cu senzorul lambda la Volvo V60 . Într-un prim pas vom descoperi cum să găsești o sondă lambda HS și într-un al doilea pas cum să-l înlocuiți.

Cum să știi dacă un senzor lambda de pe Volvo V60 este HS

.

Este necesar să știți că o sondă lambda are în general o durata de viata de 150 000 km , aceste informații pot varia în funcție de anul Volvo V60, de conducere și de buna funcționare a motorului. O unitate de motor prost îngrijită care eliberează gaze nearse vă poate deteriora permanent senzorul lambda. Unul dintre indiciile care pot vă anunță despre o sondă lambda defectă la Volvo V60 s-ar putea ca indicatorul luminos al unității de motor se aprinde, dacă doriți să stingeți ledul de motor al Volvo V60, nu ezitați să solicitați sfaturi din conținutul nostru dedicat pentru a descoperi procedura de urmat. Singura modalitate eficientă de a vă asigura că dvs aveți o problemă cu senzorul lambda la Volvo V60 și pentru a vă completa mașina la cazul de diagnosticare, pentru asta nu ezitați să consultați ghidul nostru care vă explică Volvo V60cum să citiți codul de eroare al unui Volvo V60. Vă rugăm să rețineți că dacă aveți probleme cu unul dintre senzorii dumneavoastră lambda, soluția corectă pentru a le rezolva va fi înlocuirea senzorului defect.

Cum se înlocuiește o sondă lambda pe Volvo V60?

Și, în cele din urmă, ne vom concentra asupra corectarea problemelor la senzorul lambda la Volvo V60 , prin detalierea cum să înlocuiți o lambda senzor.

Weiterlesen:
De ce ușa mea de combustibil este blocată pe Volvo V60?

Inlocuirea unei sonde lambda este destul de simplu de efectuat si o vei putea face singur cu un minim de scule si know-how mecanic. A Sonda lambda valoreaza intre 25 si 50€ , este mai bine sa inlocuiesti cele 2 sonde lambda prezente in amonte si in aval de catalizatorul tau pentru ca daca una dintre ele este defecta a doua risca sa te scape destul de repede. Pentru a-l înlocui, va fi necesar puneți-vă Volvo V60 pe lumânări și la nivelul catalizatorului tău deșurubați-vă sondele, deconectați-le, reconectați-le și înșurubați-le pe cele noi . Odată reconectat, nu ar trebui să mai aveți probleme cu senzorul lambda de pe Volvo V60.

Dacă aveți nevoie de mai multe tutoriale despre Volvo V60, accesați categoria noastră Volvo V60.

Ссылка на основную публикацию