Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Problemă la senzorul lambda la Volvo S90

Automobilele recente sunt din ce în ce mai dotate cu noi tehnologii, pe lângă confortul de utilizare pe care îl poate oferi, tehnologia are și avantajul de a economisi combustibil sau de a reduce poluarea emisă de automobilele noastre. Acesta este exact subiectul conținutului articolului nostru al zilei, vom căuta la problemele sondei lambda de pe Volvo S90 , acest senzor numit și senzor de oxigen joaca un scop esential. Pentru a afla, mai întâi, vom identifica pentru ce este folosită o sondă lambda, apoi, care sunt problemele senzorului lambda de pe Volvo S90 și cum să le rezolvăm.

Ce este o funcție lambda pe Volvo S90?

Așa că începem articolul nostru cu interesul unei sonde lambda pe Volvo S90 , vom descoperi mai întâi care este sarcina acestei sonde și apoi cum funcționează.

Rolul unui senzor lambda pe Volvo S90

Creat pentru prima dată de Volvo în anii 1970, a început să apară pe mașinile noastre în anii 1990 cu primele standarde de emisii EURO 1. La fel de bine numit senzor de oxigen pe Volvo S90 , sarcina sa este de a controla cantitatea de oxigen din gazele de evacuare, acest lucru va permite motorului să schimbe amestecul aer/combustibil în reducerea poluării emise de autovehicul și reducerea consumului de combustibil al mașinii.

Procedura senzorului lambda la Volvo S90

Înainte de a vă explica diferitele probleme ale sondei lambda pe Volvo S90 , ne vom uita puțin mai în linii mari la funcționarea acestuia pentru a vă permite să vă dați seama exact cum funcționează și astfel să luați în considerare mai senin corectarea unei probleme legate de aceasta.

Weiterlesen:
Geam blocat pe Volvo S90, ce pot face?

După cum v-am spus, o sondă lambda are sarcina gestionarea cantității de oxigen prezentă în gazele de evacuare . S-ar putea crede naiv că aceste date sunt determinate în amonte de ardere, dar este dimpotrivă măsurată la ieșirea motorului . Cu standardul EURO 1 era nevoie de un singur senzor lambda înainte de catalizator, dar odată cu sosirea unor standarde mai drastice există acum 2 sonde lambda, una inainte si una dupa catalizator . Interesul este de a avea date mai exacte prin compilarea celor două sonde. Aceste date sunt trimise la ECU care va regla cantitatea de aer și benzină introdusă în motor pentru a optimiza arderea .

Problemă la senzorul lambda la Volvo S90

.

În cele din urmă, acum vom ataca partea de care sunteți cu siguranță cel mai entuziasmat de acest articol, cum să o gestionați dacă aveți o problemă la senzorul lambda la Volvo S90 . Într-un prim pas vom vedea cum se identifică o sondă lambda HS și într-un al doilea pas cum să-l schimbi.

Cum să știi dacă un senzor lambda de pe Volvo S90 este HS

.

Este esențial să știți că o sondă lambda are în general vorbind o durata de viata de 150 000 km , aceste date pot varia în funcție de anul Volvo S90, de conducerea dvs. și de performanța bună a motorului dvs. Un motor prost îngrijit care eliberează gaze nearse vă poate deteriora complet senzorul lambda. Unul dintre indiciile care pot vă avertizează despre o sondă lambda defectă la Volvo S90 s-ar putea ca lumina motorului să se aprindă, dacă doriți să stingeți lampa de motor a Volvo S90 dvs., nu ezitați să consultați articolul nostru dedicat pentru a descoperi procedura de care trebuie să respectați. Singura metodă eficientă pentru a vă asigura că dvs aveți o problemă cu senzorul lambda la Volvo S90 și pentru a vă completa mașina la cazul de diagnosticare, pentru asta nu ezitați să consultați tutorialul nostru care vă explică Volvo S90cum să citiți codul de eroare al unui Volvo S90. Rețineți că dacă aveți probleme cu unul dintre senzorii dvs. lambda, singura soluție pentru a le rezolva va fi schimbarea senzorului defect.

Cum se schimbă o sondă lambda pe Volvo S90?

Și, în cele din urmă, ne vom concentra asupra corectarea problemelor la senzorul lambda la Volvo S90 , prin descrierea cum să înlocuiți o lambda senzor.

Weiterlesen:
Cum să tractați Volvo S90?

Înlocuirea unei sonde lambda este destul de ușor de executat și veți avea posibilitatea de a o face singur cu cele mai reduse scule și expertiză mecanică. A Sonda lambda valoreaza intre 25 si 50€ , este mai bine sa schimbi cele 2 sonde lambda prezente in amonte si in aval de catalizatorul tau pentru ca daca una dintre ele este defecta a doua risca sa te scape destul de repede. Pentru a-l înlocui, va fi necesar puneți-vă Volvo S90 pe lumânări și la nivelul catalizatorului tău deșurubați-vă sondele, deconectați-le, reconectați-le și înșurubați-le pe cele noi . Odată reconectat, nu ar trebui să mai aveți probleme cu senzorul lambda de pe Volvo S90.

Pentru a descoperi mai multe sfaturi despre Volvo S90, aruncați o privire la categoria Volvo S90.

Ссылка на основную публикацию