Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Problemă la senzorul lambda la Volvo S60

Automobilele de ultimă generație sunt din ce în ce mai dotate cu tehnologii noi, pe lângă confortul de utilizare pe care îl poate oferi, tehnologia are și avantajul de a economisi combustibil sau de a reduce poluarea emisă de automobilele noastre. Acesta este tocmai subiectul articolului nostru al zilei, vom căuta la problemele sondei lambda de pe Volvo S60 , numit și acest senzor senzor de oxigen joacă un rol necesar. Pentru a afla, mai întâi, vom afla la ce folosește o sondă lambda, apoi, care sunt problemele cu senzorul lambda de pe Volvo S60 și cum să le remediem.

Ce este o funcție lambda pe Volvo S60?

Așa că începem articolul nostru cu beneficiul unui senzor lambda pe Volvo S60 , vom vedea mai întâi care este scopul acestei sonde și apoi cum funcționează.

Rolul unui senzor lambda pe Volvo S60

Dezvoltat pentru prima dată de Volvo în anii 1970, a început să apară pe mașinile noastre în anii 1990 cu primele standarde de emisii EURO 1. La fel de bine numit senzor de oxigen pe Volvo S60 , misiunea sa este de a controla cantitatea de oxigen din gazele de evacuare, acest lucru va permite motorului să modifice amestecul aer/combustibil la reduceți poluarea emisă de mașină și reduceți consumul de combustibil al mașinii.

Procedura senzorului lambda la Volvo S60

Înainte de a vă descrie diferit probleme ale sondei lambda pe Volvo S60 , ne vom uita puțin mai în linii mari la funcționarea acestuia pentru a vă permite să înțelegeți exact cum funcționează și astfel să luați în considerare mai senin corectarea unei probleme asociate acesteia.

Weiterlesen:
Aerul condiționat din Volvo S60 meu nu mai este rece

După cum v-am explicat, o sondă lambda are sarcina controlând cantitatea de oxigen prezentă în gazele de evacuare . S-ar putea presupune naiv că aceste date sunt determinate în amonte de ardere, dar este dimpotrivă măsurată la ieșirea motorului . Cu standardul EURO 1, era necesar doar un singur senzor lambda înainte de catalizator, dar odată cu sosirea unor standarde mai drastice există acum 2 sonde lambda, una inainte si una dupa catalizator . Avantajul este de a avea date mai exacte prin compilarea celor două sonde. Aceste date sunt trimise către ECU care va modifica cantitatea de aer și benzină injectată în motor pentru a optimiza arderea .

Problemă la senzorul lambda la Volvo S60

.

În cele din urmă, acum vom ataca partea care, fără îndoială, ești cel mai entuziasmat de acest articol, cum să o gestionezi dacă ai o problemă cu senzorul lambda la Volvo S60 . Într-un prim pas vom afla cum se localizează o sondă lambda HS și într-un al doilea pas cum să-l schimbi.

Cum să știi dacă un senzor lambda de pe Volvo S60 este HS

.

Este necesar să știți că o sondă lambda are în general o durata de viata de 150 000 km , aceste informații pot varia în funcție de anul Volvo S60, de conducere și de performanța bună a motorului. Un motor prost întreținut care eliberează gaze nearse vă poate deteriora pentru totdeauna senzorul lambda. Unul dintre indiciile care pot vă avertizează despre un senzor lambda defect pe Volvo S60 s-ar putea ca lumina motorului să se aprindă, dacă doriți să stingeți lampa de motor a Volvo S60 dvs., nu vă gândiți de două ori pentru a vizita articolul nostru dedicat pentru a vedea procesul de care trebuie să respectați. Singura modalitate eficientă de a fi sigur că tu aveți o problemă cu senzorul lambda la Volvo S60 și pentru a vă completa mașina până la cazul de diagnosticare, pentru asta nu vă gândiți de două ori pentru a cere sfaturi din tutorialul nostru care vă explică Volvo S60cum să citiți codul de eroare al unui Volvo S60. Rețineți că dacă aveți probleme cu unul dintre senzorii dvs. lambda, soluția corectă pentru a le corecta va fi schimbarea senzorului defect.

Cum se schimbă o sondă lambda pe Volvo S60?

Și, în cele din urmă, ne vom concentra asupra corectarea problemelor la senzorul lambda la Volvo S60 , prin detalierea cum să înlocuiți o lambda senzor.

Weiterlesen:
De ce ușa mea de combustibil este blocată pe Volvo S60?

Înlocuirea unei sonde lambda este destul de simplă de efectuat și o veți putea face singur cu un minim de instrumente și cunoștințe mecanice. A Sonda lambda valoreaza intre 25 si 50€ , este mai bine sa schimbi cele 2 sonde lambda prezente in amonte si in aval de catalizatorul tau pentru ca daca una dintre ele este defecta a doua risca sa te scape destul de repede. Pentru a-l înlocui, va fi necesar puneți-vă Volvo S60 pe lumânări și la nivelul catalizatorului tău deșurubați-vă sondele, deconectați-le, reconectați-le și înșurubați-le pe cele noi . Odată reconectat, nu ar trebui să mai aveți probleme cu senzorul lambda de pe Volvo S60.

Dacă aveți nevoie de mai multe ghiduri despre Volvo S60, accesați categoria noastră Volvo S60.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector