Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Problemă la senzorul lambda la Chrysler Sebring

Vehiculele de ultimă generație sunt din ce în ce mai preîncărcate cu tehnologii noi, pe lângă confortul de utilizare pe care îl poate oferi, tehnologia are și avantajul de a economisi combustibil sau de a reduce poluarea emisă de vehiculele noastre. Acesta este exact subiectul conținutului articolului nostru al zilei, vom căuta la problemele sondei lambda de pe Chrysler Sebring , acest senzor la fel de bine cunoscut ca senzor de oxigen joacă o funcție necesară. Pentru a afla, mai întâi, vom identifica pentru ce este utilizată o sondă lambda, apoi, care sunt problemele senzorului lambda de pe Chrysler Sebring și cum să le rezolvăm.

Care este scopul lambda pe Chrysler Sebring?

Așa că începem conținutul nostru cu beneficiul unui senzor lambda pe Chrysler Sebring , vom descoperi mai întâi care este rolul acestei sonde și apoi cum funcționează.

Rolul unui senzor lambda pe Chrysler Sebring

Produs pentru prima dată de Volvo în anii 1970, a început să apară pe mașinile noastre în anii 1990, cu primele specificații privind emisiile EURO 1. La fel de bine numit senzor de oxigen pe Chrysler Sebring , scopul său este de a controla cantitatea de oxigen din gazele de eșapament, acest lucru va permite motorului să modifice amestecul aer/combustibil la reduce poluarea emisă de mașină și reduce consumul de combustibil al mașinii.

Funcționarea senzorului lambda la Chrysler Sebring

Înainte de a vă descrie diferit probleme ale sondei lambda de pe Chrysler Sebring , ne vom uita puțin mai în detaliu la funcționarea acestuia pentru a vă permite să vă dați seama exact cum funcționează și astfel să luați în considerare mai senin corectarea unei probleme legate de aceasta.

Weiterlesen:
Cum schimb becul semnalizatorului din față pe Chrysler Sebring meu?

După cum v-am explicat, o sondă lambda are sarcina gestionarea cantității de oxigen prezentă în gazele de evacuare . S-ar putea crede naiv că aceste date sunt calculate în amonte de ardere, dar este dimpotrivă măsurată la ieșirea motorului . Cu standardul EURO 1, era necesar doar un singur senzor lambda înainte de catalizator, dar odată cu apariția unor specificații mai drastice, există acum 2 sonde lambda, una inainte si una dupa catalizator . Avantajul este de a avea date mai precise prin compilarea celor două sonde. Aceste date sunt trimise la ECU care va regla cantitatea de aer și benzină introdusă în motor pentru a optimiza arderea .

Problemă la senzorul lambda la Chrysler Sebring

.

În cele din urmă, acum vom ataca secțiunea care vă interesează cel mai mult acest conținut, cum să o gestionați dacă aveți o problemă cu senzorul lambda la Chrysler Sebring . Într-un prim pas vom afla cum se localizează o sondă lambda HS și într-un al doilea pas cum să-l înlocuiți.

Cum să știi dacă un senzor lambda de pe Chrysler Sebring este HS

.

Este necesar să știți că o sondă lambda are în general vorbind o durata de viata de 150 000 km , aceste informații pot varia în funcție de anul Chrysler Sebring, de conducere și de performanța bună a motorului. Un motor prost îngrijit care eliberează gaze nearse vă poate deteriora permanent senzorul lambda. Unul dintre indiciile care pot vă avertizează despre un senzor lambda defect la Chrysler Sebring s-ar putea ca indicatorul luminos al motorului să se aprindă, dacă doriți să stingeți becul motor al lui Chrysler Sebring, nu vă gândiți de două ori să consultați conținutul nostru dedicat pentru a descoperi procedura la care trebuie să respectați. Singura metodă eficientă pentru a vă asigura că aveți o problemă cu senzorul lambda la Chrysler Sebring și pentru a vă completa mașina până la cazul de diagnosticare, pentru asta nu vă gândiți de două ori pentru a consulta tutorialul nostru care vă explică Chrysler Sebring cum să citiți codul de eroare al unui Chrysler Sebring. Rețineți că, dacă aveți probleme cu unul dintre senzorii dvs. lambda, singurul remediu pentru a le corecta va fi înlocuirea senzorului defect.

Cum se înlocuiește o sondă lambda pe Chrysler Sebring?

Și, în cele din urmă, ne vom concentra asupra corectarea problemelor la senzorul lambda la Chrysler Sebring , prin detalierea cum să înlocuiți o lambda senzor.

Weiterlesen:
Cum repar scurgerea de ulei pe Chrysler Sebring meu?

Inlocuirea unei sonde lambda este destul de simplu de efectuat si o vei putea face singur cu un minim de scule si know-how mecanic. A Sonda lambda valoreaza intre 25 si 50€ , este mai bine sa inlocuiesti cele 2 sonde lambda prezente in amonte si in aval de catalizatorul tau pentru ca daca una dintre ele este defecta a doua risca sa te scape destul de repede. Pentru a-l înlocui, va fi necesar puneți-vă Chrysler Sebring pe lumânări și la nivelul catalizatorului tău deșurubați-vă sondele, deconectați-le, reconectați-le și înșurubați-le pe cele noi . Odată reconectat, nu ar trebui să mai aveți probleme cu senzorul lambda de pe Chrysler Sebring.

În cazul în care aveți întrebări suplimentare despre Chrysler Sebring, nu ezitați să consultați categoria noastră Chrysler Sebring.

Legătura cu publicația principală