Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Problemă cu transmisia automată Kia Niro?

Învățarea să conduci un vehicul nu este întotdeauna fără probleme și, ocazional, poate părea o soluție bună să selectezi o Kia Niro automată, fie că este vorba de confort de bază sau de ușurință în utilizare, acest tip de transmisie devine din ce în ce mai cunoscut. Cu toate acestea, deși ar putea părea o alegere excelentă, este posibil să existe la fel de bine probleme cu cutiile de viteze automate ale Kia Niro . Aceasta este tocmai tema conținutului nostru. Mai întâi, vom descrie pe scurt diferitele tipuri de cutii de viteze automate, apoi, într-un al doilea pas, care probleme pe care le puteți întâlni cu cutia de viteze a Kia Niro și, în sfârșit, cum să le rezolvi.

Diferitele tipuri de cutie de viteze automată a unui Kia Niro

.

Cutiile de viteze au avantajul de a fi cunoscute ca fiind fiabile, deoarece nu trebuie să folosiți pedala de ambreiaj și totul este controlat electronic și mecanic, nu va exista uzură prematură a ambreiajului sau a altor elemente care ar putea fi puse la încercare în caz de utilizare greșită. din partea dvs.

Cu toate acestea, în funcție de tipul de transmisie automată cu care este echipat Kia Niro, veți avea mai mult sau mai puțină fiabilitate, vă vom prezenta acum:

 • Cutie automată obișnuită: Va folosi un convertor de cuplu, care va controla schimbările de viteză, este cea mai veche tehnologie, a evoluat destul de mult în ultimele decenii (mai multe trepte și o mai bună gestionare a schimburilor de viteze).
 • Cutie de viteze automată robotizată: Aceasta este o cutie de viteze manuală cu un mecanism robotizat care va înlocui acțiunea șoferului. Acest tip de cutie de viteze este din ce în ce mai rar întâlnit deoarece sunt considerate foarte lente. De asemenea, simțim adesea o cuplare în timpul decelerației.
 • Transmisia automată cu dublu ambreiaj: Aceasta este cea mai bună transmisie automată, funcționează pe același concept ca transmisia robotizată, dar datorită ambreiajului său dublu, nu veți mai avea probleme cu viteze mici sau consum ridicat de combustibil. Ele sunt adesea echipate pe modele de lux.
 • Cutie automată variabilă continuu: Este aceeași teorie ca la un scuter, un variator va veni să controleze diferențele dintre accelerație și viteza motorului, acestea sunt cu adevărat lente și tind să nu răspundă în timpul fazelor de accelerare ale Kia Niro.
Weiterlesen:
Cum deschizi portbagajul Kia Niro din interior?

.

Am probleme cu transmisia automată la Kia Niro

Începem acum partea care cu siguranță vă atrage cel mai mult în acest articol, care sunt problemele cu care vă puteți confrunta cu transmisia automată a Kia Niro dvs.? După cum am menționat mai devreme, în general, acestea sunt mai fiabile decât transmisiile manuale, cu toate acestea, iată principalele probleme pe care le puteți întâlni:

 • După cum s-a descris mai devreme, indiferent de tipul de cutie de viteze automată, acestea sunt adesea cunoscute ca fiind lente și au inerție atunci când accelerează. Cu toate acestea, acest fenomen ar trebui să apară exact când mașina este pornită, nu când este lansată. Dacă se simte că se întâmplă în mod constant, ambreiajul sau convertorul este aproape sigur mort.
 • Am senzația că o treaptă de viteză din transmisia automată a lui Kia Niro nu se mai schimbă și nu sare: Dacă ai senzația că treptele tale nu se mai schimbă sau tind să sară pe Kia Niro, există o parte care este cel mai probabil să fie vinovată pentru această defecțiune. De fapt, solenoidul care funcționează ca un „comutator” pentru a cupla treptele nu trebuie să funcționeze eficient, a doua opțiune, un senzor de turație sau de turație a unității motorului poate fi defect și să trimită informații greșite la cutia de viteze.
 • Dacă simțiți căderi cauzate de cutia de viteze automată a Kia Niro dvs.: Dacă simți un ambreiaj când urci sau când încetinești, fie uleiul tău este prea vechi și nu lubrifiază mai adecvat toate mecanismele cutiei de viteze, fie un senzor care dă informații proaste.

  .

 • Cutia automată Kia Niro are scurgeri: În cele din urmă, dacă transmisia automată a lui Kia Niro are scurgeri, cel mai probabil că unul dintre sigiliile tale spion este prea uzat.
Weiterlesen:
Cum să resetați senzorul de presiune în anvelope Kia Niro?

Cum remediez problemele cu transmisia automată la o Kia Niro?

Și, în sfârșit, vom încerca să vă oferim metode de a corecta problemele cu transmisia automată la Kia Niro . Găsiți-le mai jos:

 • Scurgere de ulei pe cutia de viteze automată a unui Kia Niro: Găsiți sursa scurgerii și înlocuiți garnitura în cauză, faceți-o de un specialist, deschiderea unei cutii de viteze nu este ușoară. Te va costa cateva sute de euro, mai ales pentru manopera. Nu ezitați să citiți conținutul nostru despre scurgerile de ulei din cutia de viteze pe Kia Niro.
 • Problema senzorului: Indiferent de ce senzor este vizat, o înlocuire este soluția justă, senzorii nu se repară singuri, ar trebui să numeri de la 100 la câteva sute de euro în funcție de dificultatea accesului la cel care te îngrijorează.
 • Cuplaje: Dacă aveți probleme cu cuplajele de pe Kia Niro, va trebui să faceți doar o înlocuire completă a cutiei de viteze pentru a câștiga confort și a vă păstra treptele de viteză.
 • Cutia de viteze automată a lui Kia Niro alunecă: în acest caz, în mod clar aveți un disc de ambreiaj mort, va trebui să înlocuiți ambreiajul, iar la unele modele nu o veți putea înlocui fără a face un schimb standard al cutiei de viteze. , fii pregătit să cheltuiești mai mult de o mie de euro.

Există și alte probleme cu transmisia automată pe Kia Niro, precum probleme electronice sau probleme de presiune, dar în această listă sunt enumerate principalele, indiferent de motiv, pentru astfel de mecanisme dificile. Odată ce simțiți o problemă la acest nivel, vă sfătuim să mergeți rapid la mecanic.

Weiterlesen:
Cum repar scurgerea de ulei pe Kia Niro mea?

Ori de câte ori aveți întrebări suplimentare despre Kia Niro, nu ezitați să consultați categoria noastră Kia Niro.

Legătura cu publicația principală