Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum vă setați farurile pentru faza scurtă la Renault Scenic?

Nu contează dacă simți că nu poți vedea la fel de bine noaptea, indiferent dacă simți că luminezi prea slab sau prea sus, în toate aceste cazuri, există doar o singură parte a automobilului tău de vină — nivelul scăzut grinzi. În ciuda faptului că această corecție poate părea ușor de făcut datorită rotiței de pe tabloul de bord, o corecție completă este mult mai tehnică decât această manipulare de bază și, în acest articol, vom afla cum să reglezi luminile pentru faza scurtă la Renault Scenic? Pentru aceasta, în primul rând, vom afla de ce ar trebui să vă reglați luminile și, în al doilea rând, cum să reglați luminile pentru faza scurtă a Renault Scenic dumneavoastră.

De ce să reglați luminile pentru faza scurtă la Renault Scenic dvs.?

Așadar, să începem articolul nostru cu interesul de a regla luminile pentru faza scurtă ale Renault Scenic-ul tău. Pentru majoritatea oamenilor, aceste lumini sunt suficient de reglate și se pare că se aprind suficient noaptea. Din păcate, acest lucru nu este automat cazul și verificarea acestei setări, fie pentru că faza scurtă a Renault Scenic-ul tău nu luminează bine sau pentru că ai senzația că sunt prea joase sau prea puternice este o idee bună .

Ajustarea fazei scurte a Renault Scenic pentru siguranță este o idee bună.

Pentru a începe, reglajul farurilor de întâlnire ale unui Renault Scenic trebuie făcut pentru o cauză obișnuită de siguranță. Fie că este pentru tine, fie pentru ceilalți șoferi pe care îi întâlnești în timpul călătoriilor tale de noapte. De fapt, dacă nu vezi suficient, adevăratul pericol este să ratezi un obstacol de pe traseu, sau să anticipezi prost o curbă. Cu toate acestea, dacă luminile tale sunt prea puternice, riști să-i orbiți pe proprietarii de mașini din fața dvs. și, astfel, să vă puneți în pericol. Prin urmare, este esențial pentru ceilalți, precum și pentru dvs. să aveți o setare optimă a luminilor de parcare.

Setarea farurilor de fază scurtă a unui Renault Scenic pentru justificări legale

Pe lângă siguranță, există o lege care supraveghează puterea, reglarea fazei scurte a mașinilor, iată ce precizează: să aibă între 2 și 4 faruri care să lumineze cel puțin 30 de metri. O altă lege supraveghează folosirea acestora, cea europeană (directiva 76/756/CEE), care prevede că înălțimea grinzii trebuie să fie între 500 mm și 1200 mm față de sol, și că acestea trebuie să fie de cel puțin 600 mm între ele.

Weiterlesen:
Unde găsiți o siguranță pentru luminile de parcare de pe Renault Scenic 4?

Cum se reglează farurile de fază scurtă ale unui Renault Scenic?

Vom trece acum la partea care vă interesează mai mult în acest articol, cum să reglezi faza scurtă la Renault Scenic? Această setare poate părea puțin complexă, dar dacă urmați instrucțiunile ar trebui să o puteți face fără prea multe probleme.

Pregătiri pentru a seta faza scurtă a unui Renault Scenic

Pentru a începe, va trebui să vă pregătiți automobilul pentru a vă regla luminile de faza scurtă în condiții bune, iată care sunt pregătirile de făcut:

 • Așezați-vă automobilul pe o podea în fața unui perete alb, de exemplu, la aproximativ 4 sau 5 metri de perete.
 • Examinați-vă cu rigurozitate presiunea în anvelope.
 • Verificați dacă butonul de reglare a înălțimii pentru lumini este setat la 0

  .

 • Încercați să faceți asta cu rezervorul pe jumătate plin.
 • Îndepărtați toată greutatea inutilă din mașină, doar o persoană ar trebui să fie pe scaunul șoferului.

Setarea farurilor pentru faza scurtă a lui Renault Scenic

Odată ce automobilul tău este în poziție, vei porni faza scurta și faceți un semn în formă de cruce (o secțiune orizontală și una verticală) în mijlocul grinzii care va fi proiectată pe perete. Asigurați-vă cu un nivel că ambele părți ale crucii sunt drepte. Apoi înapoiați automobilul până la o distanță cuprinsă între 7 și 10 metri. Pentru restul procesului, iată pașii simpli de urmat:

 • Deschide-ti capota, amplaseaza suruburile pentru reglarea orizontala si verticala a luminilor Renault Scenic tau (sunt in cele mai multe cazuri marcate, iar cele de mai sus trebuie sa regleze verticalitatea iar cele din lateral controleaza orizontalitatea reglajului).
 • Utilizați o cârpă sau orice altceva pentru a ascunde lumina pe care nu faceți modificarea.
 • Folosind șuruburile pentru a face modificarea orizontală, ar trebui să aveți cea mai puternică parte a fasciculului, care ar trebui să fie puțin la dreapta liniei verticale marcate pe perete

  .

 • În ceea ce privește modificarea verticală, va trebui să utilizați șurubul pentru a încerca să poziționați capătul superior al grinzii la nivelul marcajului orizontal de pe perete, sau puțin mai jos.
 • Odată finalizat, verifică dacă setarea faza scurtă a Renault Scenic tău este consecventă pe drum, nu ezita să verifici dacă a fost condus, în unele cazuri se poate mișca.
Weiterlesen:
Unde găsiți siguranța contorului de parcurs la Renault Scenic 4?

Dacă doriți să reglați farurile de ceață pe Renault Scenic dvs., vă rugăm să examinați articolul nostru pe acest subiect.

În cazul în care aveți întrebări suplimentare despre Renault Scenic, nu ezitați să consultați categoria noastră Renault Scenic.

Legătura cu publicația principală