Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum vă setați farurile pentru faza scurtă la Fiat Grande Punto?

Nu contează dacă simți că nu poți vedea corect după întuneric, dacă simți că luminezi prea jos sau prea sus, în toate aceste ocazii, există o singură componentă a mașinii de vină – faza scurtă. Deși această ajustare poate părea ușor de făcut datorită rotiței de pe tabloul de bord, o ajustare completă este mult mai tehnică decât această simplă manipulare, iar în acest articol vom descoperi cum să reglezi luminile pentru faza scurtă de pe Fiat Grande Punto? Pentru aceasta, mai întâi vom descoperi de ce ar trebui să vă reglați luminile și, în al doilea rând, cum să reglați luminile pentru faza scurtă a Fiat Grande Punto.

De ce să reglați luminile pentru faza scurtă ale Fiat Grande Punto dvs.?

Așadar, să începem articolul nostru cu avantajul ajustării luminilor pentru faza scurtă a Fiat Grande Punto. Pentru mulți oameni, aceste lumini sunt suficient de reglate și se pare că se aprind suficient noaptea. Cu toate acestea, acest lucru nu este în mod constant cazul și verificarea acestei setări, fie pentru că faza scurtă a lui Fiat Grande Punto nu luminează bine sau pentru că ai senzația că sunt prea joase sau prea puternice este un plan bun .

Reglarea fazei scurte a Fiat Grande Punto pentru siguranță este un plan bun.

Pentru a începe, reglajul farurilor de întâlnire ale unui Fiat Grande Punto trebuie făcută pentru un scop obișnuit de siguranță. Indiferent dacă este pentru tine sau pentru ceilalți șoferi pe care îi întâlnești în timpul călătoriilor tale de noapte. Într-adevăr, dacă nu vezi suficient, riscul este să nu vezi un obstacol pe traseu, sau să prezici prost o curbă. În schimb, dacă luminile tale sunt prea puternice, riști să-i orbi pe proprietarii de mașini din fața ta și să te pui astfel în pericol. Ulterior, este esențial pentru ceilalți, precum și pentru dvs., să aveți o setare ideală a luminilor de parcare.

Setarea farurilor de fază scurtă a unui Fiat Grande Punto pentru justificări legale

Pe lângă siguranță, există o lege care supraveghează puterea, reglarea fazei scurte a mașinilor, iată ce precizează: să aibă între 2 și 4 faruri care să lumineze cel puțin 30 de metri. O altă reglementare supraveghează utilizarea acestora, cea europeană (directiva 76/756/EEC), care prevede că înălțimea grinzii trebuie să fie între 500 mm și 1200 mm față de pardoseală, și că acestea trebuie să fie de cel puțin 600 mm între ele.

Weiterlesen:
Motorul Fiat Grande Punto zdrăngănește când este rece

Cum se reglează farurile de fază scurtă ale unui Fiat Grande Punto?

Vom trece acum la partea care vă preocupă cel mai mult din acest articol, cum să reglezi faza scurtă a lui Fiat Grande Punto? Această setare poate suna puțin dificilă, dar dacă urmați recomandările, ar trebui să o puteți face fără prea multe probleme.

Pregătiri pentru a seta faza scurtă a unui Fiat Grande Punto

În primul rând, va trebui să vă pregătiți mașina pentru a vă regla luminile de faza scurtă în condiții bune, iată care sunt pregătirile de făcut:

 • Așezați-vă mașina pe o podea în fața unui perete alb, de exemplu, la aproximativ 4 sau 5 metri de perete.
 • Verificați-vă cu precizie presiunea în anvelope.
 • Verificați dacă butonul de reglare a înălțimii pentru lumini este setat la 0

  .

 • Încercați să faceți asta cu rezervorul pe jumătate plin.
 • Îndepărtați toată greutatea inutilă din mașină, doar o persoană ar trebui să fie pe scaunul șoferului.

Setarea farurilor pentru faza scurtă ale lui Fiat Grande Punto

Odată ce mașina este în poziție, veți porni faza scurta și faceți un semn în formă de cruce (o secțiune orizontală și una verticală) în mijlocul grinzii care va fi proiectată pe perete. Asigurați-vă cu un nivel că ambele părți ale crucii sunt drepte. Apoi înapoi mașina până la o distanță între 7 și 10 metri. Pentru restul sarcinii, iată pașii de bază de urmat:

 • Deschide-ți capota, identifică șuruburile pentru reglarea orizontală și verticală a luminilor Fiat Grande Punto (aceasta întotdeauna sunt marcate, iar cele de mai sus trebuie să regleze verticalitatea, iar cele din lateral controlează orizontalitatea ajustării).
 • Folosiți o cârpă sau altceva pentru a ascunde lumina pe care nu faceți corectarea.
 • Folosind șuruburile pentru a face corecția orizontală, ar trebui să aveți cea mai puternică parte a fasciculului, care ar trebui să fie puțin la dreapta liniei verticale marcate pe perete

  .

 • În ceea ce privește reglarea verticală, va trebui să utilizați șurubul pentru a încerca să poziționați capătul superior al grinzii la nivelul marcajului orizontal de pe perete, sau puțin mai jos.
 • După ce ați terminat, verificați dacă setarea faza scurtă a Fiat Grande Punto este consecventă pe șosea, nu fi reticent să verificați că a fost condus, uneori se poate mișca.
Weiterlesen:
Cum să resetați odometrul pe Fiat Grande Punto

Dacă doriți să reglați farurile de ceață pe Fiat Grande Punto, vă rugăm să examinați articolul nostru pe acest subiect.

În cazul în care aveți întrebări suplimentare despre Fiat Grande Punto, nu ezitați să consultați categoria noastră Fiat Grande Punto.

Legătura cu publicația principală