Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se schimbă uleiul de cutie de viteze la Volvo V60?

Unele acțiuni de întreținere, cum ar fi schimbarea uleiului de motor, pot părea evidente și esențiale, în timp ce altele, cum ar fi schimbând uleiul cutiei de viteze de la Volvo V60 poate părea mai puțin natural. Cu toate acestea, nu faceți greșeli, schimbarea cutiei de viteze este la fel de esențială ca și schimbarea uleiului de motor. Această pagină de conținut va descrie funcția uleiului de cutie de viteze, apoi, de ce este necesar să înlocuiți cutia de viteze a lui Volvo V60, și, în sfârșit, cum să înlocuiți uleiul de cutie de viteze al unui Volvo V60 .

Scopul uleiului de cutie de viteze pe un Volvo V60

Așa că începem pagina noastră de conținut cu funcția uleiului de cutie de viteze pe un Volvo V60. Obiectivul acestei scurte introduceri este de a vă face să înțelegeți interesul acestui fluid care asigură buna funcționare a autovehiculului dumneavoastră. Cutia de viteze a mașinii dvs. are misiunea să demultiplicați puterea transferată de motor și trimiteți-o înapoi la roțile dvs . Este alcătuit din pinioane și roți dințate care vor permite roților să se rotească la viteze diferite în funcție de curbe și de treapta cuplată. Acesta va functiona cu ajutorul unei osii si a unui diferential. Toate aceste părți vor trebui să fie puternice lubrifia să obiectiveze corect, să limiteze frecarea și să tolereze temperaturile ridicate construite de motor și frecare. Ta uleiul de transmisie are o vâscozitate ridicată și va preveni formarea de pilitură sau ruperea angrenajului, deci este important pentru buna functionare a cutiei de viteze.

Weiterlesen:
Lumina cheii de pe Volvo V60 rămâne aprinsă

De ce să schimb uleiul cutiei de viteze de la un Volvo V60?

Acum vom vedea ce rost are să goliți uleiul de cutie de viteze al Volvo V60?

Interesul schimbarii uleiului cutiei de viteze Volvo V60

Există câteva interese pentru a înlocui frecvent cutia de viteze a autovehiculului dvs., le vom enumera și le vom detalia mai jos:

 • Cu timpul, uleiul își va pierde vâscozitatea datorită frecării și creșterii temperaturii, ceea ce va duce la o lubrifiere mai mică a angrenajelor și pinioanelor și, prin urmare, riscul de a rupe unele dintre ele.
 • La fel ca vâscozitatea, timpul și creșterea temperaturii vor reduce rezistența uleiului la temperatura motorului, Deci se va fluidiza mult mai usor cand motorul se incalzeste, ceea ce nu este bun pentru cutia ta de viteze.
 • Acumularea reziduurilor metalice: În fine, chiar dacă ai mereu un ulei de calitate, o cutie de viteze este un element care se uzează și produce pilitură de fier cu frecare, uleiul le va ridica și dacă se adună prea mult aceste reziduuri pot intra în viteze și le pot rupe.

Când să înlocuiți uleiul de cutie de viteze la un Volvo V60?

Indiferent dacă doriți să faceți o schimbare a uleiului în cutia de viteze automată sau manuală pe Volvo V60 sau strong> procesul nu este același, totuși, dealerii nu dau recomandări de kilometraj pentru a înlocui uleiul din cutia dvs. de viteze, totuși atunci când faceți o intervenție la cutia de viteze este indicat să-l înlocuiți, în orice alt caz iată care sunt factorii de produs pe care vă gândiți să faceți această înlocuire a uleiului.

Weiterlesen:
De ce ușa mea de combustibil este blocată pe Volvo V60?

Inlocuire ulei pentru cutia de viteze manuala Volvo V60

 • Treptele trec: aproape sigur vă lipsește uleiul și este posibil să aveți o scurgere de ulei din cutia de viteze, vă rugăm să vedeți conținutul nostru despre scurgerile cutiei de viteze pe Volvo V60 pentru mai multe informații.
 • Cutia de viteze se crăpă la schimbarea vitezelor: Uleiul și-a pierdut fără îndoială vâscozitate și este prea fluid, așa că treptele se blochează.
 • Dificultate la schimbarea vitezelor: Aceeași problemă ca și înainte, uleiul este cu siguranță prea fluid.

Inlocuire ulei cutie de viteze automata

 • Un început lent de la poziția neutră la prima: în general o problemă de vâscozitate.
 • Dificultate sau chiar imposibilitate de a schimba treptele: Lipsa uleiului

.

Cum se înlocuiește uleiul de cutie de viteze al unui Volvo V60?

În cele din urmă, pentru a încheia acest conținut, vă vom descrie cum să goliți uleiul de cutie de viteze al dvs. Volvo V60 , este mai puțin dificil decât ai putea crede, iată câteva acțiuni de care trebuie să te ții pentru a o face corect:

 • Încălzește-ți Volvo V60 timp de aproximativ 10 minute pentru a obține un ulei fluid, așezați-l plat pe 4 suporturi.
 • Instalați o tavă de scurgere sub dopul de scurgere, deschideți-o și curățați-o bine, deoarece aproape sigur va colecta pilitura.
 • Lăsați tot uleiul să se termine până dispare tot.
 • Înlocuiți și strângeți capacul, apoi umpleți cu o seringă prin capacul de umplere cu doza sugerată de producător

Dacă aveți nevoie de mai multe ghiduri despre Volvo V60, accesați categoria noastră Volvo V60.

Legătura cu publicația principală