Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se schimbă uleiul de cutie de viteze la Dodge Nitro?

Unele acțiuni de întreținere, cum ar fi schimbarea uleiului unității motorului, pot părea evidente și importante, în timp ce altele, cum ar fi schimbând uleiul cutiei de viteze de la Dodge Nitro poate părea a fi mai puțin automată. Cu toate acestea, nu faceți greșeli, schimbarea cutiei de viteze este la fel de esențială ca și schimbarea uleiului unității motorului. Acest conținut va descrie funcția uleiului de cutie de viteze, apoi, de ce este important să înlocuiți cutia de viteze a lui Dodge Nitro, si in sfarsit, cum să înlocuiți uleiul de cutie de viteze al unui Dodge Nitro .

Funcția uleiului de cutie de viteze la un Dodge Nitro

Așa că începem conținutul nostru cu funcția uleiului de cutie de viteze pe un Dodge Nitro. Obiectivul acestei scurte introduceri este de a vă face să înțelegeți beneficiile acestui fluid care asigură buna performanță a autovehiculului dumneavoastră. Cutia de viteze a mașinii dvs. are misiunea de a demultiplicați puterea transmisă de unitatea motorului și trimiteți-o înapoi la roțile dvs . Este alcătuit din pinioane și roți dințate care vor permite roților să se rotească la viteze diferite în funcție de curbe și de treapta cuplată. Va functiona cu ajutorul unei osii si a unui diferential. Toate aceste piese auto vor trebui să fie foarte bune lubrifia să funcționeze cu acuratețe, să limiteze frecarea și să tolereze temperaturile ridicate produse de unitatea motorului și de frecare. Ta uleiul de transmisie are o vâscozitate ridicată și va preveni formarea de pilitură sau ruperea angrenajului, deci este fundamental pentru buna functionare a cutiei de viteze.

Weiterlesen:
Cum se deschide Dodge Nitro cu o baterie descărcată?

De ce să înlocuiți uleiul cutiei de viteze de la un Dodge Nitro?

Acum vom afla ce rost are să goliți uleiul de cutie de viteze al lui Dodge Nitro?

Beneficiul schimbării uleiului cutiei de viteze Dodge Nitro

Există câteva preocupări pentru a înlocui cutia de viteze a autovehiculului dvs. în mod repetat, le vom enumera și le vom detalia mai jos:

 • În timp, uleiul își va pierde vâscozitatea cauzate de frecare și creșterea temperaturii, ceea ce va duce la o lubrifiere mai redusă a angrenajelor și pinioanelor și, prin urmare, riscul de a rupe unele dintre ele.
 • La fel ca vâscozitatea, timpul și creșterea temperaturii vor scădea rezistența uleiului la temperatura unității motorului, Deci se va fluidiza mult mai usor cand motorul se incalzeste, ceea ce nu este bun pentru cutia ta de viteze.
 • Acumularea reziduurilor metalice: În fine, chiar dacă ai în permanență un ulei de calitate, o cutie de viteze este o componentă care se uzează și generează pilitură de fier cu frecare, uleiul le va ridica și dacă se adună prea mult aceste reziduuri pot intra în viteze și le pot rupe.

Când să înlocuiți uleiul de cutie de viteze la un Dodge Nitro?

Dacă doriți să faceți o schimbare a uleiului cutiei de viteze automată sau manuală pe Dodge Nitro sau strong> procedura nu este similară, totuși, dealerii nu oferă sugestii de kilometraj pentru a înlocui uleiul din cutia de viteze, totuși atunci când faceți o intervenție la cutia de viteze, aceasta este recomandabil să-l înlocuiți, în orice alt caz iată motivele pentru care vă gândiți să faceți această înlocuire a uleiului.

Weiterlesen:
Cum elimini capacul butucului meu Dodge Nitro?

Inlocuire ulei pentru cutia de viteze manuala Dodge Nitro

 • Treptele trec: probabil vă lipsește uleiul și este posibil să aveți o scurgere de ulei din cutia de viteze, vă rugăm să aflați conținutul nostru despre scurgerile cutiei de viteze pe Dodge Nitro pentru mai multe informații.
 • Cutia de viteze se crapă la schimbarea vitezelor: Uleiul și-a pierdut, fără îndoială, vâscozitatea și este prea fluid, deci treptele se blochează.
 • Dificultate la schimbarea vitezelor: Aceeași problemă ca și înainte, uleiul este, fără îndoială, prea fluid.

Inlocuire ulei cutie de viteze automata

 • Un început lent de la poziția neutră la prima: adesea o problemă de vâscozitate.
 • Dificultate sau chiar imposibilitate de a schimba treptele: Lipsa uleiului

.

Cum se înlocuiește uleiul de cutie de viteze al unui Dodge Nitro?

În sfârșit, pentru a încheia acest conținut, vă vom descrie cum să goliți uleiul de cutie de viteze al lui Dodge Nitro , este mai ușor decât ați crede, iată câțiva pași de urmat pentru a o face cu acuratețe:

 • Încălzește-ți Dodge Nitro timp de aproximativ 10 minute pentru a obține un ulei fluid, așezați-l plat pe 4 suporturi.
 • Instalați o tavă de scurgere sub dopul de scurgere, deschideți-o și curățați-o bine, deoarece probabil va colecta pilitura.
 • Lăsați tot uleiul să se termine până dispare tot.
 • Înlocuiți și strângeți capacul, apoi umpleți cu o seringă prin capacul de umplere cu doza sugerată de producător

Dacă aveți nevoie de mai multe ghiduri despre Dodge Nitro, accesați categoria noastră Dodge Nitro.

Legătura cu publicația principală