Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se schimbă uleiul de cutie de viteze la Chevrolet Sonic?

Unele acțiuni de întreținere, cum ar fi schimbarea uleiului de motor, pot părea evidente și fundamentale, în timp ce altele precum schimbând uleiul cutiei de viteze de la Chevrolet Sonic poate părea a fi mai puțin automată. Cu toate acestea, nu faceți greșeli, schimbarea cutiei de viteze este la fel de necesară ca și schimbarea uleiului de motor. Acest articol va descrie funcția uleiului de cutie de viteze, apoi, de ce este important să schimbați cutia de viteze Chevrolet Sonic, si in sfarsit, cum se schimbă uleiul cutiei de viteze la un Chevrolet Sonic .

Rolul uleiului de cutie de viteze pe un Chevrolet Sonic

Așa că începem articolul nostru cu funcția uleiului de cutie de viteze pe un Chevrolet Sonic. Obiectivul acestei scurte introduceri este să vă facă să înțelegeți interesul acestui fluid care garantează bunele performanțe ale mașinii dumneavoastră. Cutia de viteze a mașinii dvs. are misiunea de a demultiplicați puterea transferată de motor și trimiteți-o înapoi la roțile dvs . Este alcătuit din pinioane și roți dințate care vor permite roților să se rotească la viteze diferite în funcție de curbe și de treapta cuplată. Acesta va functiona cu ajutorul unei osii si a unui diferential. Toate aceste piese auto vor trebui să fie ferm lubrifia să obiectiveze cu precizie, să limiteze frecarea și să tolereze temperaturile ridicate generate de motor și frecare. Ta uleiul de transmisie are o vâscozitate ridicată și va preveni formarea de pilitură sau ruperea angrenajului, deci este necesar pentru buna functionare a cutiei de viteze.

Weiterlesen:
Unde găsiți o siguranță pentru airbag-ul la Chevrolet Sonic?

De ce să înlocuiți uleiul cutiei de viteze de la un Chevrolet Sonic?

Acum vom vedea ce rost are să golești uleiul de cutie de viteze al Chevrolet Sonic?

Interes pentru schimbarea uleiului cutiei de viteze Chevrolet Sonic

Există câteva preocupări pentru a schimba frecvent cutia de viteze a mașinii dvs., le vom enumera și le vom detalia mai jos:

 • După un timp, uleiul își va pierde vâscozitatea din cauza frecării și creșterii temperaturii, ceea ce va duce la o lubrifiere mai mică a angrenajelor și pinioanelor și, prin urmare, riscul de a rupe unele dintre ele.
 • La fel ca vâscozitatea, timpul și creșterea temperaturii vor scădea rezistența uleiului la temperatura motorului, Deci se va fluidiza mult mai usor cand motorul se incalzeste, ceea ce nu este bun pentru cutia ta de viteze.
 • Acumularea reziduurilor metalice: În fine, chiar dacă ai întotdeauna un ulei de calitate, o cutie de viteze este o componentă care se uzează și produce pilitură de fier cu frecare, uleiul le va ridica și dacă se acumulează prea mult aceste reziduuri pot intra în angrenaje și le pot rupe.

Când să faci schimbarea uleiului cutiei de viteze la un Chevrolet Sonic?

Fie ca vrei sa faci o schimbare a uleiului cutiei de viteze automata sau manuala pe Chevrolet Sonic sau strong> procesul nu este acelasi, cu toate acestea, dealerii nu dau recomandari de kilometraj pentru a schimba uleiul din cutia ta de viteze, pe de alta parte atunci cand faci o interventie pe cutie de viteze este indicat sa o schimbi, in orice alt caz iata care sunt cauzele care sa te faca sa iei in calcul sa faci acest schimb de ulei.

Weiterlesen:
Cum se citește codul de eroare pe Chevrolet Sonic?

Schimb ulei pentru cutia de viteze manuala Chevrolet Sonic

 • Treptele trec: cel mai probabil vă lipsește uleiul și este posibil să aveți o scurgere de ulei din cutia de viteze, vă rugăm să consultați pagina noastră de conținut despre scurgerile cutiei de viteze pe Chevrolet Sonic pentru mai multe informații.
 • Cutia de viteze se crăpă când schimbați treptele: uleiul și-a pierdut absolut vâscozitatea și este prea fluid, astfel încât treptele se blochează.
 • Dificultate la schimbarea vitezelor: Aceeași problemă ca și înainte, uleiul este absolut prea fluid.

Schimb automat de ulei cutie de viteze

 • O pornire lent de la poziția neutră la prima: adesea o problemă de vâscozitate.
 • Dificultate sau chiar imposibilitate de a schimba treptele: Lipsa uleiului

.

Cum se schimbă uleiul de cutie de viteze la un Chevrolet Sonic?

În cele din urmă, pentru a încheia această pagină de conținut, vă vom descrie cum să goliți uleiul de cutie de viteze al Chevrolet Sonic , este mai ușor decât ați putea presupune, iată câțiva pași de care trebuie să respectați pentru a o face cu precizie:

 • Încălziți Chevrolet Sonic timp de aproximativ 10 minute pentru a obține un ulei fluid, așezați-l plat pe 4 suporturi.
 • Instalați o tavă de scurgere sub dopul de scurgere, deschideți-o și curățați-o bine, deoarece cel mai probabil va colecta pilitura.
 • Lăsați tot uleiul să se termine până dispare tot.
 • Înlocuiți și strângeți capacul, apoi umpleți cu o seringă prin capacul de umplere cu doza sugerată de producător

Dacă aveți întrebări suplimentare despre Chevrolet Sonic, nu ezitați să consultați categoria noastră Chevrolet Sonic.

Legătura cu publicația principală