Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se schimbă uleiul de cutie de viteze la Audi A6?

Unele acțiuni de întreținere, cum ar fi schimbarea uleiului unității motorului, pot părea evidente și fundamentale, deși altele precum schimbând uleiul cutiei de viteze de la Audi A6 poate părea mai puțin natural. Cu toate acestea, nu vă înșelați, schimbarea cutiei de viteze este la fel de importantă ca și schimbarea uleiului unității motorului. Acest articol va explica funcția uleiului de cutie de viteze, apoi, de ce este esențial să înlocuiți cutia de viteze a Audi A6 dvs., și, în sfârșit, Cum se înlocuiește uleiul de cutie de viteze al unui Audi A6 .

Scopul uleiului de cutie de viteze pe un Audi A6

Așa că începem articolul nostru cu funcția uleiului de cutie de viteze pe un Audi A6. Obiectivul acestei scurte introduceri este să vă facă să înțelegeți beneficiile acestui fluid care garantează buna funcționare a mașinii dumneavoastră. Cutia de viteze a mașinii dvs. are misiunea de a demultiplicați puterea transferată de unitatea motorului și trimiteți-o înapoi la roțile dvs . Este alcătuit din pinioane și roți dințate care vor permite roților să se rotească la viteze diferite în funcție de curbe și de treapta cuplată. Acesta va funcționa cu ajutorul unei osii și al unui diferențial. Toate aceste părți vor trebui să fie foarte bune lubrifia să acționeze corect, să limiteze frecarea și să tolereze temperaturile ridicate produse de unitatea motorului și de frecare. Ta uleiul de transmisie are o vâscozitate ridicată și va preveni formarea de pilitură sau ruperea angrenajului, deci este important pentru buna functionare a cutiei de viteze.

Weiterlesen:
Audi A6 care accelereaza singur

De ce să înlocuim uleiul de cutie de viteze de la un Audi A6?

Acum vom vedea ce rost are să golești uleiul de cutie de viteze al Audi A6-ului tău?

Interes de schimbarea uleiului cutiei de viteze Audi A6

Există mai multe preocupări pentru a înlocui cutia de viteze a mașinii dvs. în mod repetat, le vom enumera și le vom prezenta mai jos:

 • După un timp, uleiul își va pierde vâscozitatea cauzate de frecare și creșterea temperaturii, ceea ce va duce la o lubrifiere mai mică a angrenajelor și pinioanelor și, prin urmare, riscul de a rupe unele dintre ele.
 • La fel ca vâscozitatea, timpul și creșterea temperaturii vor scădea rezistența uleiului la temperatura unității motorului, Deci se va fluidiza mult mai usor cand motorul se incalzeste, ceea ce nu este bun pentru cutia ta de viteze.
 • Acumularea reziduurilor metalice: În fine, chiar dacă ai întotdeauna un ulei de calitate, o cutie de viteze este o componentă care se uzează și eliberează pilitura de fier cu frecare, uleiul le va ridica și dacă se acumulează prea mult aceste reziduuri pot intra în viteze și le pot rupe.

Când să schimb uleiul cutiei de viteze la un Audi A6?

Indiferent dacă doriți să faceți o schimbare a uleiului în cutia de viteze automată sau manuală la Audi A6 sau mai bine, procedura nu este similară, cu toate acestea, dealerii nu oferă sugestii de kilometraj pentru a înlocui uleiul din cutia dvs. de viteze, totuși atunci când faceți o intervenție la cutia de viteze aceasta este înțelept să-l înlocuiți, altfel iată motivele pentru a vă face să vă gândiți să faceți această înlocuire a uleiului.

Weiterlesen:
Cum se reseta senzorul de presiune în anvelope Audi A6?

Inlocuire ulei pentru cutia de viteze manuala Audi A6

 • Treptele trec: probabil vă lipsește ulei și este posibil să aveți o scurgere de ulei din cutia de viteze, vă rugăm să consultați articolul nostru despre scurgerile cutiei de viteze pe Audi A6 pentru mai multe informații.
 • Cutia de viteze se crăpă la schimbarea vitezelor: Uleiul și-a pierdut fără îndoială vâscozitate și este prea fluid, așa că treptele se blochează.
 • Dificultate la schimbarea vitezelor: Aceeași problemă ca și înainte, uleiul este cu siguranță prea fluid.

Inlocuire ulei cutie de viteze automata

 • Un început lent de la poziția neutră la prima: adesea o problemă de vâscozitate.
 • Dificultate sau chiar imposibilitate de a schimba treptele: Lipsa uleiului

.

Cum se înlocuiește uleiul de cutie de viteze al unui Audi A6?

În sfârșit, pentru a încheia acest articol, vă vom explica cum să goliți uleiul de cutie de viteze al Audi A6 , este mult mai ușor decât ai putea crede, iată câțiva pași de urmat pentru a o face corect:

 • Încălziți Audi A6 timp de aproximativ 10 minute pentru a obține un ulei fluid, așezați-l plat pe 4 suporturi.
 • Instalați o tavă de scurgere sub dopul de scurgere, deschideți-o și curățați-o bine, deoarece probabil va aduna pilitura.
 • Lăsați tot uleiul să se termine până dispare tot.
 • Înlocuiți și strângeți capacul, apoi umpleți cu o seringă prin capacul de umplere cu doza sugerată de producător

Pentru a descoperi mai multe sfaturi despre Audi A6, aruncați o privire la categoria Audi A6.

Legătura cu publicația principală