Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se schimbă becul plăcuței de înmatriculare Citroen Xantia?

Indiferent că este pentru siguranța dumneavoastră personală, pentru controlul tehnic sau pentru a evita o amendă, este foarte important să fiți sigur că becurile farurilor dumneavoastră funcționează tot timpul. Într-adevăr, becurile poartă unități care se vor arde în mod previzibil pe măsură ce trece timpul și, ca urmare, trebuie schimbate. Cel mai probabil sunteți în acest articol pentru că una dintre luminile dvs. de parcare este arsă și vă faceți griji cum să schimbi becul plăcuței de înmatriculare la Citroen Xantia, am creat conținutul acestui articol pentru a vă ajuta să faceți totul pe cont propriu și să nu trebuiască să mergeți la tehnicianul dvs. auto. În primul rând, ne vom uita la schimbarea becului plăcuței de înmatriculare din exterior, în al doilea rând, cum să înlocuiți becul plăcuței de înmatriculare fără acces exterior și, în al treilea rând, cum să înlocuiți becul plăcuței de înmatriculare din spate al Citroen Xantia dumneavoastră.

Cum să schimbi becul plăcuței de înmatriculare pe Citroen Xantia prin exterior

Acest proces este cel mai puțin dificil dintre cele două, în realitate, pentru acesta veți avea nevoie doar să îndepărtați capacele de protecție ale becurilor. Din păcate, la unii ani sau pachete de mașini, aceste capace nu se deschid din exterior și, dacă acesta este cazul, vom dedica un moment în a doua secțiune a acestui conținut pentru a vă învăța metoda.

Weiterlesen:
Cum să resetați contorul de parcurs pe Citroen Xantia

Deci, să începem cu schimbând becul plăcuței de înmatriculare trecând prin exteriorul Citroen Xantia. Indiferent de partea din față sau din spate a vehiculului dumneavoastră, operațiunea va fi aceeași.

Iată câteva acțiuni simple de care trebuie să respectați pentru a efectua acest serviciu de rutină:

 • Cu motorul oprit, deconectați bornele bateriei de la mașină
 • Poziționați-vă în fața plăcuței de înmatriculare și utilizați o șurubelniță plată sau un cuțit pentru a introduce partea plată în crestătura specificată în acest scop (de obicei pe capacul transparent) și maneta de pe geamul din plastic pentru a deschide fanta becului plăcuței de înmatriculare a Citroen Xantia

  .

 • Folosește-ți șurubelnița sau cuțitul pentru a scoate becul din locația lui, dacă ți-e frică să nu spargi ceva, poți la fel de bine să o faci cu degetele.
 • În cele din urmă, poziționați noul bec al plăcuței de înmatriculare
 • Ultima etapă, înainte de reasamblare, reconectați bateria și testați lumina pentru a confirma succesul procedurii.

Cum să înlocuiți becul plăcuței de înmatriculare pe Citroen Xantia fără acces exterior

A doua secțiune a articolului nostru, schimbați acest bec al plăcuței de înmatriculare pe Citroen Xantia fără acces extern. In general il vei putea accesa, cu toate acestea unele serii (deseori in spate nu permit acest acces).

Cum să schimb becul plăcuței de înmatriculare din față pe Citroen Xantia mea

Pentru a-l schimba pe cel de pe placa din față, nimic nu poate fi mai puțin complicat, va trebui să te poziționezi sub vehicul (așezat ideal pe lumânări pentru a-ți oferi puțin spațiu), iar, trecând prin spatele barei de protecție, va trebui să declipsați blocul becului plăcuței de înmatriculare, de obicei ținut de două urechi din plastic moale apăsând pe ambele în același timp, apoi imediat după ce aveți în mână blocul de bec al plăcuței de înmatriculare, Scoateți plasticul care acționează ca sigiliu, apoi cu o șurubelniță subțire, pe o parte veți găsi o crestătură mică, folosiți o pârghie pentru a deschide capacul din plastic (ai mare grija sa nu aplici prea multa presiune altfel vei sparge capacul de plastic), si nu va trebui decat scoateți becul ars al plăcuței de înmatriculare și înlocuiți-l cu cel nou , apoi testați și reasamblați totul.

Weiterlesen:
Ce combustibil pentru Citroen Xantia?

Cum să schimb becul plăcuței de înmatriculare din spate la Citroen Xantia mea

În sfârșit, ultima soluție, trebuie să schimbați becul de pe placa din spate a Citroen Xantia, dar pur și simplu nu puteți deschide capacul din exteriorul vehiculului. Într-un astfel de caz, iată procesul de executare a acestei sarcini:

 • Deconectați bateria de la Citroen Xantia dumneavoastră
 • Identificați locul becurilor dvs. din exterior.
 • Din interiorul portbagajului trebuie sa scoti captuseala portbagajului, tinuta de cleme, va trebui sa manevrezi cu grija pe tot cadrul portbagajului pentru a-l scoate.
 • Odată instalate, înainte de a scoate suporturile becurilor, deconectați suporturile pentru un acces mult mai ușor.
 • Folosind o șurubelniță, manevrați cele două părți din plastic pentru a scoate soclul becului

  .

 • Schimbați becul ars al plăcuței de înmatriculare de pe Citroen Xantia, testați-l și reasamblați-l, urmărind clemele de pe căptușeala portbagajului

.

Iată, ați descoperit principalele abordări pentru Schimbarea becurilor plăcuței de înmatriculare pe mașină, rețineți că pe unele modele metodologia poate fi puțin diferită, dar ar trebui să o puteți realiza urmând explicația acestui conținut. Dacă nu o poți face, nu fi reticent să mergi la atelierul tău ar fi păcat să spargi o parte din Citroen Xantia. Dacă doriți să schimbați alte becuri, cum ar fi becurile de poziție pe Citroen Xantia dvs. sau becurile pentru faza scurtă de pe Citroen Xantia, nu ezitați să consultați articolele noastre de conținut care vă descriu procedura de urmat.

Pentru a obține mai multe sfaturi despre Citroen Xantia, aruncați o privire la categoria Citroen Xantia.

Legătura cu publicația principală