Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se reglează frâna de mână pe Citroen Xsara?

Frâna de mână a mașinii dvs. este o caracteristică de siguranță de bază necesară conform codului rutier, de fapt, are scopul de a opri Citroen Xsara, chiar și pe o pantă ușoară. Trebuie să fie în plus față de comenzile principale ale sistemului de frânare. Este posibil ca în timp sistemul de cabluri al frânei de mână să se slăbească și cu siguranță nu veți trece de controlul tehnic sau puteți simți că nu vă mai oprește mașina. Pentru a aborda aceste complicații, ne vom uita la cum să reglați frâna de mână pe Citroen Xsara dvs . Pentru a realiza acest lucru, mai întâi vom vedea reglarea franei de mana manuala la Citroen Xsara , în acest caz, într-o a doua etapă, cum se reglează o frână de mână automată și, în final, prețul serviciului efectuat de un profesionist.

Reglarea unei frâne de mână manuală la Citroen Xsara?

Așa că începem conținutul nostru cu reglarea frânei de mână a unui Citroen Xsara în versiunea sa manuală. Acest tip de versiune funcționează într-un mod de bază având un sistem de cablu și șuruburi de ancorare care vă permit să controlați tensiunea pe dispozitiv și deci să modificați cursa manetei frânei dvs. de mână. Pentru a acționa asupra lui, ar trebui să acționați asupra acestor tipuri de șuruburi pentru a putea extindeți cablul frânei de mână al Citroen Xsara dvs . În orice caz, înainte de a regla frâna de mână, trebuie să verificați dacă roțile din spate nu sunt blocate în timpul reglajului. Asigurați-vă că găsiți mai jos tehnica detaliată pentru a efectua acest tip de intervenție:

  • Cu nivelul frânei de mână, scoateți consola de plastic care o acoperă folosind șuruburile și clemele torx.
  • Odată efectuat, ar trebui să găsiți o trapă pe frâna de mână, deschideți-o pentru a vedea sistemul de șuruburi și cabluri.
  • Trebuie să localizați piulițele de blocare și să le slăbiți cu o cheie pentru a vă permite să schimbați tensiunea cablului.
  • Acum înșurubați piulițele mecanismului de blocare pe ambele părți, asigurați-vă că faceți modificările comparabile pe ambele părți pentru a menține o frânare echilibrată și verificați dacă mânerul frânei de mână al Citroen Xsara dvs. are o cursă de aproximativ trei crestături.
  • Strângeți piulițele și verificați fixarea roților mașinii dvs., dacă este foarte bine puteți reasambla setul, altfel strângeți din nou șuruburile de ancorare de strângere până obțineți o configurație ideală
Weiterlesen:
Capota blocată pe Citroen Xsara meu, ce pot face?

.

Dacă nu aveți acces la clapeta frânei de mână a Citroen Xsara dvs., reglarea va fi exact aceeași, totuși se va face trecând pe sub mașină la nivelul mânerului frânei de mână. Nu uitați să vă așezați mașina pe stand înainte de orice acțiune.

Cum pot regla frâna de mână automată a propriei mele Citroen Xsara?

A doua abordare a reglarea frânei de mână la Citroen Xsara , aceasta este o frana de mana automata, spre deosebire de cea manuala, acest loc se face pe tamburi sau etriere de frana, si este menit sa se adapteze automat la uzura sabotilor sau placutelor de frana dumneavoastra. Este posibil ca, dacă trebuie să achiziționați rapid plăcuțe de frână, frâna dvs. de mână își va pierde puterea, permiteți-mi să vă împărtășesc pașii de urmat pentru a verifica dacă tensiunea frânei de mână este cea corectă:

  • Realizați că o frână de mână automată nu poate fi modificată direct, deoarece se pretinde să se adapteze la nivelul plăcuțelor sau saboților de frână Citroen Xsara dumneavoastră.
  • Puteți verifica în continuare dacă sistemul funcționează corect pur și simplu punând mașina pe suport și verificând, conducând sub automobil, că plăcuțele de frână sunt încă în stare bună de funcționare.
  • Pentru frânele cu tambur probabil va fi necesară dezasamblarea frânelor pentru a examina starea saboților, vă sfătuim să o conduceți de către un specialist.
  • Asigurați-vă că înlocuiți plăcuțele de frână dacă este necesar.

Cât costă reglarea frânei de mână Citroen Xsara de către un specialist?

În fine, dacă nu te simți confortabil cu această procedură, mai ales că îngrijorează un element de siguranță al mașinii tale, și anume reglarea frânei de mână a Citroenului dvs. Xsara , vă informăm să mergeți la un tehnician care vă poate regla frâna de mână pentru a vreo cincizeci de euro . Când aveți probleme cu vibrațiile la frânarea pe Citroen Xsara, nu așteptați să consultați conținutul nostru care funcționează cu această problemă.

Weiterlesen:
Volan care scârțâie pe Citroen Xsara?

Pentru a descoperi mai multe sfaturi despre Citroen Xsara, aruncați o privire la categoria Citroen Xsara.

Legătura cu publicația principală