Azcar.ro

Atelier auto
1 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se reglează farurile pe Toyota Rav 4?

Fie că simți că nu poți vedea la fel de bine noaptea, fie că simți că luminezi prea jos sau prea sus, în toate aceste situații, există o singură parte a mașinii de care să-ți asume responsabilitatea — farurile tale, cunoscute ca faze lungi. Cu toate acestea, această ajustare poate părea ușoară datorită rotiței de pe tabloul de bord, o ajustare completă este mult mai complexă decât această simplă manipulare și, în această postare, vom vedea cum să reglezi farurile Toyota Rav 4? Pentru a face acest lucru, mai întâi vom vedea de ce trebuie să vă reglați faza lungă și, în al doilea rând, cum să reglați farurile Toyota Rav 4.

De ce să reglați farurile Toyota Rav 4?

Deci, să începem pagina noastră de conținut cu beneficiul ajustării farurilor Toyota Rav 4. Pentru cei mai mulți dintre noi, farurile noastre sunt reglate suficient de bine și par să lumineze suficient pe timpul nopții. Din păcate, aceasta nu este în mod constant împrejurarea și uitându-ne la această setare, fie pentru că farurile de pe Toyota Rav 4 nu sunt suficient de luminoase sau pentru că ai impresia că sunt prea slabe este o decizie înțeleaptă .

Reglarea fazelor lungi ale Toyota Rav 4 pentru siguranță

Pentru început, reglarea farurilor unui Toyota Rav 4 trebuie făcută dintr-un motiv de securitate foarte ușor. Dacă este pentru tine sau pentru ceilalți utilizatori pe care îi întâlnești în timpul călătoriilor tale de noapte. De fapt, dacă nu vezi suficient, riscul este să nu vezi un obstacol condus sau să anticipezi prost o curbă. Alternativ, dacă farurile dvs. sunt prea puternice, chiar dacă sunteți menit să comutați la luminile cu faza scurtă atunci când traversați o mașină, timpul necesar pentru a face această schimbare va fi de cele mai multe ori. expuneți șoferul din fața dvs. la fasciculul farurilor Toyota Rav 4 . Prin urmare, este esențial pentru ceilalți, precum și pentru tine să ai o reglare optimă a farurilor tale.

Reglarea farurilor unui Toyota Rav 4 din motive legale

Pe lângă securitate, există o lege care reglementează puterea, reglarea farurilor auto (articolele R313-2 din Codul Rutier), iată ce precizează: să aibă între 2 și 4 faruri care să lumineze cel puțin 100 de metri. O altă legislație reglementează utilizarea acestora, cea europeană (directiva 76/756/CEE), care prevede că nu există înălțime maximă pentru reglarea farurilor, dar că lățimea maximă a fasciculului trebuie să fie identică cu cea a farurilor de întâlnire. și că luminozitatea maximă trebuie să fie de 225 cd.

Weiterlesen:
Cel mai bun ulei de motor pentru Toyota Rav 4

Cum se reglează farurile unui Toyota Rav 4?

Vom trece acum la partea care vă interesează cel mai mult în această postare, cum să reglezi farurile lui Toyota Rav 4? Această ajustare poate părea puțin dificilă, dar pur și simplu urmând instrucțiunile ar trebui să o puteți finaliza fără prea multă grijă.

Pregătiri pentru reglarea farurilor unui Toyota Rav 4

Pentru început, va trebui să vă pregătiți mașina pentru a vă regla faza lungă în condiții bune, iată care sunt pregătirile pentru a instala:

 • Așezați-vă mașina pe o suprafață în fața unui perete alb, de exemplu, la aproximativ 4 sau 5 metri de perete.
 • Verificați cu atenție presiunea în anvelope.
 • Verificați dacă butonul de reglare a înălțimii pentru lumini este setat la 0

  .

 • Încercați să faceți asta cu rezervorul pe jumătate plin.
 • Îndepărtați toată greutatea inutilă din vehicul, doar o persoană ar trebui să fie pe scaunul șoferului.

Reglarea farurilor la Toyota Rav 4

Odată ce vehiculul dumneavoastră este în poziție, veți porni faza scurta și faceți un semn în formă de cruce (o secțiune orizontală și una verticală) în mijlocul grinzii care va fi proiectată pe perete. Verificați cu un nivel că ambele părți ale crucii sunt orizontale. Apoi înapoi mașina până la o distanță între 7 și 10 metri. Pentru restul procesului, iată pașii de urmat:

 • Deschide-ți capota, identifică șuruburile pentru controlul orizontal și vertical al farurilor Toyota Rav 4 (în general sunt desemnate, iar cele de sus trebuie să modifice verticalitatea, iar cea din lateral se ocupă de orizontalitatea reglajului).
 • Utilizați o cârpă sau diferite lucruri pentru a ascunde proiectorul pe care nu efectuați reglarea.
 • Folosind șuruburile pentru a face reglarea orizontală, ar trebui să aveți cea mai intensă parte a fasciculului care ar trebui să fie puțin la dreapta liniei verticale notate pe perete

  .

 • În ceea ce privește reglarea verticală, va trebui să utilizați șurubul pentru a încerca să poziționați capătul superior al grinzii la nivelul marcajului orizontal de pe perete, sau puțin mai jos.
 • Odată terminat, verifică dacă setarea farurilor a Toyota Rav 4 este coerentă, nu te gândi de două ori să o verifici după ce l-ai condus, uneori se poate mișca.
Weiterlesen:
Cum se remediază scurgerea cutiei de viteze pe Toyota Rav 4?

.

Dacă doriți să reglați farurile de ceață pe Toyota Rav 4, vă rugăm să citiți pagina noastră de conținut despre acest subiect.

Dacă aveți întrebări suplimentare despre Toyota Rav 4, nu ezitați să consultați categoria noastră Toyota Rav 4.

Legătura cu publicația principală