Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se reglează farurile pe Dacia Dokker?

Indiferent dacă simți că nu poți vedea la fel de bine noaptea, fie că ai lumina prea scăzută sau prea sus, în toate aceste situații, există o singură componentă a vehiculului tău de vină — farurile tale, cunoscute și sub denumirea de faze lungi. . Deși această ajustare poate părea ușoară datorită rotiței de pe tabloul de bord, o ajustare completă este mult mai complexă decât această manipulare de bază și, în acest articol, vom descoperi cum să reglezi farurile Dacia Dokker? Pentru a realiza acest lucru, mai întâi vom descoperi de ce trebuie să vă reglați faza lungă și, în al doilea rând, cum să reglați farurile Dacia Dokker.

De ce să reglezi farurile Dacia Dokker?

Așa că să începem conținutul nostru cu interesul de a regla farurile Dacia Dokker ta. Pentru mulți dintre noi, farurile noastre sunt reglate suficient de bine și par să lumineze suficient în timpul nopții. Din păcate, acest lucru nu este întotdeauna cazul și verificarea acestei setări, fie pentru că farurile de pe Dacia Dokker nu sunt suficient de luminoase sau pentru că ai impresia că sunt prea slabe este o decizie înțeleaptă .

Reglarea fazelor lungi ale Dacia Dokker pentru siguranță

În primul rând, reglarea farurilor unei Dacia Dokker trebuie terminat dintr-un motiv simplu de siguranță. Dacă este pentru tine sau pentru ceilalți utilizatori pe care îi întâlnești în timpul călătoriilor tale de noapte. De fapt, dacă nu vezi suficient, riscul este să ratezi un obstacol în drum, sau să prezici prost o curbă. Pe de altă parte, dacă farurile dvs. sunt prea puternice, chiar dacă sunteți menit să treceți la luminile cu faza scurtă atunci când traversați o mașină, timpul necesar pentru a face această comutare va fi de cele mai multe ori. expune șoferul din fața ta la fasciculul farurilor Dacia Dokker . Prin urmare, este important pentru ceilalți, precum și pentru dvs., să aveți o reglare ideală a farurilor dvs.

Reglarea farurilor unei Dacia Dokker din motive legale

Pe lângă siguranță, există o lege care supraveghează puterea, reglarea farurilor autovehiculelor (articolele R313-2 din Codul Rutier), iată ce sugerează: să aibă între 2 și 4 faruri care să lumineze la minim 100 de metri. O altă legislație supraveghează utilizarea acestora, cea europeană (directiva 76/756/CEE), care prevede că nu există înălțime maximă pentru reglarea farurilor, dar că lățimea maximă a fasciculului trebuie să fie potrivită cu cea a farurilor de întâlnire. și că luminozitatea maximă trebuie să fie de 225 cd.

Weiterlesen:
Cum repar scurgerea de ulei pe Dacia Dokker mea?

Cum se reglează farurile unei Dacia Dokker?

Vom trece acum la partea care vă preocupă cel mai mult din acest articol, cum se reglează farurile lui Dacia Dokker? Această setare poate părea puțin dificilă, dar urmând recomandările ar trebui să o puteți finaliza fără prea multe probleme.

Pregătiri pentru reglarea farurilor unei Dacia Dokker

În primul rând, va trebui să vă pregătiți vehiculul pentru a vă regla faza lungă în condiții bune, iată care sunt pregătirile pentru a instala:

 • Așezați vehiculul pe o suprafață în fața unui perete alb, de exemplu, la aproximativ 4 sau 5 metri de perete.
 • Verificați cu atenție presiunea în anvelope.
 • Verificați dacă butonul de reglare a înălțimii pentru lumini este setat la 0

  .

 • Încercați să faceți asta cu rezervorul pe jumătate plin.
 • Scoateți toată greutatea inutilă din vehicul, o singură persoană ar trebui să fie pe scaunul șoferului.

Reglarea farurilor la Dacia Dokker

Odată ce vehiculul dumneavoastră este în poziție, veți porni faza scurta și faceți un semn în formă de cruce (o secțiune orizontală și una verticală) în mijlocul grinzii care va fi proiectată pe perete. Verificați cu un nivel că ambele părți ale crucii sunt orizontale. Apoi înapoi vehiculul până la o distanță între 7 și 10 metri. Pentru restul procesului, iată pașii de care trebuie să respectați:

 • Deschide-ți capota, găsește șuruburile pentru reglarea orizontală și verticală a farurilor Dacia Dokker ta (de obicei sunt desemnate, iar cele de sus trebuie să modifice verticalitatea iar cea din lateral se ocupă de orizontalitatea reglajului).
 • Folosiți o cârpă sau alt lucru pentru a ascunde proiectorul pe care nu faceți corectarea.
 • Folosind șuruburile pentru a face corectarea orizontală, ar trebui să aveți cea mai intensă componentă a fasciculului care ar trebui să fie puțin în dreapta liniei verticale notate pe perete

  .

 • În ceea ce privește corecția verticală, va trebui să utilizați șurubul pentru a încerca să poziționați capătul superior al grinzii la nivelul marcajului orizontal de pe perete, sau puțin mai jos.
 • Odată terminat, verifică dacă setarea farurilor Dacia Dokker ta este logică, nu ezita să o verifici după ce ai condus-o, uneori se poate mișca.
Weiterlesen:
Motorul se scutură pe Dacia Dokker, ce să fac?

.

Dacă doriți să reglați farurile de ceață pe Dacia Dokker dvs., vă rugăm să răsfoiți conținutul nostru pe acest subiect.

În cazul în care mai aveți întrebări despre Dacia Dokker, nu ezitați să consultați categoria noastră Dacia Dokker.

Legătura cu publicația principală