Azcar.ro

Atelier auto
1 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se reglează farurile pe Citroen Jumper?

Dacă aveți impresia că nu puteți vedea la fel de bine noaptea sau aveți impresia că iluminați prea jos sau prea sus, în toate aceste cazuri, există o singură parte a vehiculului dvs. de vină — farurile dvs., adesea cunoscute ca înalte. grinzi. Deși această ajustare ar putea părea ușoară datorită rotiței de pe tabloul de bord, o ajustare completă este mult mai complexă decât această manipulare elementară și, în acest articol, vom vedea cum să reglezi farurile Citroen Jumper? Pentru a face acest lucru, mai întâi vom vedea de ce trebuie să vă reglați faza lungă și, în al doilea rând, cum să reglați farurile Citroen Jumper.

De ce să reglați farurile Citroen Jumper?

Deci, să începem conținutul nostru cu beneficiul ajustării farurilor Citroen Jumper. Pentru mulți oameni, farurile noastre sunt reglate suficient și par să se aprindă suficient după întuneric. Din păcate, aceasta nu este întotdeauna circumstanța și verificarea acestei setări, fie pentru că farurile de pe Citroen Jumper nu sunt suficient de luminoase sau pentru că ai impresia că sunt prea slabe este o idee bună .

Reglarea luminilor lungi ale Citroen Jumper pentru siguranță

Pentru început, reglarea farurilor unui Citroen Jumper trebuie efectuată pentru o explicație de bază privind siguranța. Dacă este pentru tine sau pentru ceilalți utilizatori pe care îi întâlnești în timpul călătoriilor tale de noapte. Evident, dacă nu vezi suficient, riscul este să ratezi un obstacol în timpul călătoriei, sau să prezici prost o curbă. Pe de altă parte, dacă farurile tale sunt prea puternice, chiar dacă se așteaptă să treci la faza scurtă atunci când traversezi o mașină, timpul necesar pentru a face această schimbare va fi de cele mai multe ori expuneți șoferul din fața dvs. la fasciculul farurilor Citroen Jumper . Prin urmare, este important pentru ceilalți, precum și pentru tine să ai o reglare optimă a farurilor tale.

Reglarea farurilor unui Citroen Jumper din motive legale

Pe lângă siguranță, există o lege care supraveghează puterea, reglarea farurilor autovehiculelor (articolele R313-2 din Codul Rutier), iată ce precizează: să aibă între 2 și 4 faruri care să lumineze la minim 100 de metri. O altă legislație supraveghează utilizarea acestora, cea europeană (directiva 76/756/CEE), care prevede că nu există înălțime maximă pentru reglarea farurilor, dar că lățimea maximă a fasciculului trebuie să fie echivalentă cu cea a farurilor de întâlnire. și că luminozitatea maximă trebuie să fie de 225 cd.

Weiterlesen:
Cum reglezi farurile de ceață pe Citroen Jumper?

Cum se reglează farurile unui Citroen Jumper?

Vom trece acum la secțiunea care vă interesează cel mai mult în acest articol, cum să reglezi farurile lui Citroen Jumper? Această setare ar putea părea puțin complicată, dar urmând îndrumările ar trebui să o puteți finaliza fără prea multe probleme.

Pregătiri pentru reglarea farurilor unui Citroen Jumper

Pentru început, va trebui să vă pregătiți vehiculul pentru a vă regla faza lungă în condiții bune, iată care sunt pregătirile pentru a instala:

 • Așezați vehiculul pe o suprafață în fața unui perete alb, de exemplu, la aproximativ 4 sau 5 metri de perete.
 • Verificați cu atenție presiunea în anvelope.
 • Verificați dacă butonul de reglare a înălțimii pentru lumini este setat la 0

  .

 • Încercați să faceți asta cu rezervorul pe jumătate plin.
 • Scoateți toată greutatea inutilă din automobil, doar o singură persoană ar trebui să fie pe scaunul șoferului.

Reglarea farurilor a lui Citroen Jumper

Odată ce vehiculul dumneavoastră este în poziție, veți porni faza scurta și faceți un semn în formă de cruce (o secțiune orizontală și una verticală) în mijlocul grinzii care va fi proiectată pe perete. Verificați cu un nivel că ambele părți ale crucii sunt drepte. Apoi înapoi vehiculul până la o distanță între 7 și 10 metri. Pentru restul procedurii, iată pașii de care trebuie să respectați:

 • Deschide-ți capota, identifică șuruburile pentru reglarea orizontală și verticală a farurilor Citroenului tău Jumper (acestea sunt în general desemnate, iar cele de sus trebuie să regleze verticalitatea, iar cea din lateral se ocupă de orizontalitatea reglajului).
 • Utilizați o cârpă sau diferite lucruri pentru a ascunde proiectorul pe care nu efectuați modificarea.
 • Folosind șuruburile pentru a face modificarea orizontală, ar trebui să aveți cea mai intensă parte a fasciculului care ar trebui să fie puțin la dreapta liniei verticale marcate pe perete

  .

 • În ceea ce privește modificarea verticală, va trebui să utilizați șurubul pentru a încerca să poziționați capătul superior al grinzii la nivelul marcajului orizontal de pe perete, sau puțin mai jos.
 • Odată terminat, verifică dacă setarea farurilor de pe Citroen Jumper tău este logică, nu te gândi de două ori să o verifici după ce l-ai condus, de multe ori se poate mișca.
Weiterlesen:
Cum se schimbă becul plăcuței de înmatriculare Citroen Jumper?

.

Dacă doriți să reglați farurile de ceață pe Citroen Jumper, vă rugăm să citiți conținutul nostru pe acest subiect.

Dacă aveți nevoie de mai multe ghiduri despre Citroen Jumper, accesați categoria noastră Citroen Jumper.

Legătura cu publicația principală