Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se reglează farurile pe Citroen C6?

Fie că simți că nu poți vedea la fel de bine noaptea, fie că simți că luminezi prea jos sau prea sus, în toate aceste scenarii, există o singură componentă a mașinii de care să-ți asume responsabilitatea — farurile tale, așa cum sunt adesea cunoscute. ca faze lungi. Deși această ajustare poate părea ușoară datorită rotiței de pe tabloul de bord, o întreagă ajustare este mult mai tehnică decât această manipulare elementară, iar în această postare vom vedea cum să reglezi farurile de pe Citroen C6? Pentru a realiza acest lucru, mai întâi vom vedea de ce trebuie să vă reglați faza lungă și, în al doilea rând, cum să reglați farurile Citroen C6 dumneavoastră.

De ce să reglați farurile Citroenului dvs. C6?

Deci, să începem articolul nostru cu interesul de a regla farurile Citroen C6 dumneavoastră. Pentru majoritatea dintre noi, farurile noastre sunt reglate suficient de bine și par să se aprindă suficient în timpul nopții. Din păcate, acest lucru nu este întotdeauna cazul și examinând această setare, fie pentru că farurile de pe Citroen C6 nu sunt suficient de luminoase sau pentru că ai impresia că sunt prea slabe este o idee bună .

Reglarea fazelor lungi ale Citroenului C6 pentru siguranță

Pentru început, reglarea farurilor unui Citroen C6 trebuie făcută dintr-un motiv simplu de siguranță. Indiferent că este pentru tine sau pentru ceilalți utilizatori pe care îi întâlnești în timpul călătoriilor tale de noapte. De fapt, dacă nu vezi suficient, riscul este să ignori un obstacol în drum, sau să anticipezi prost o curbă. Pe de altă parte, dacă farurile dvs. sunt prea puternice, chiar dacă sunteți menit să treceți la luminile cu faza scurtă atunci când treceți pe lângă un vehicul, timpul necesar pentru a face această schimbare va fi de cele mai multe ori. expuneți șoferul din fața dvs. la fasciculul farurilor Citroen C6 . Prin urmare, este important pentru ceilalți, precum și pentru dvs. să aveți o reglare optimă a farurilor dvs.

Reglarea farurilor unui Citroen C6 din motive legale

Pe langa siguranta, exista o lege care supravegheaza puterea, reglarea farurilor autovehiculelor (articolele R313-2 din Codul Rutier), iata ce sugereaza: sa ai intre 2 si 4 faruri care sa lumineze minim 100 de metri. O altă legislație supraveghează utilizarea acestora, cea europeană (directiva 76/756/CEE), care prevede că nu există înălțime maximă pentru reglarea farurilor, dar că lățimea maximă a fasciculului trebuie să fie identică cu cea a farurilor de întâlnire. și că luminozitatea maximă trebuie să fie de 225 cd.

Weiterlesen:
Cum să blochezi un Citroen C6 cu o baterie descărcată?

Cum se reglează farurile unui Citroen C6?

Vom trece acum la partea care vă interesează cel mai mult în această postare, cum să reglezi farurile lui Citroen C6? Această setare poate părea puțin complicată, dar pur și simplu urmând recomandările ar trebui să aveți capacitatea de a o efectua fără prea multe probleme.

Pregătiri pentru reglarea farurilor unui Citroen C6

Pentru început, va trebui să-ți pregătești mașina pentru a-ți regla faza lungă în condiții bune, iată care sunt pregătirile de pus la punct:

 • Așezați-vă mașina pe o suprafață în fața unui perete alb, de exemplu, la aproximativ 4 sau 5 metri de perete.
 • Verificați cu atenție presiunea în anvelope.
 • Verificați dacă butonul de reglare a înălțimii pentru lumini este setat la 0

  .

 • Încercați să faceți asta cu rezervorul pe jumătate plin.
 • Scoateți toată greutatea inutilă din vehicul, doar o persoană ar trebui să fie pe scaunul șoferului.

Reglarea farurilor lui Citroen C6

Odată ce mașina este în poziție, veți porni faza scurta și faceți un semn în formă de cruce (o secțiune orizontală și una verticală) în mijlocul grinzii care va fi proiectată pe perete. Verificați cu un nivel dacă ambele părți ale crucii sunt drepte. Apoi înapoi mașina până la o distanță între 7 și 10 metri. Pentru restul procesului, iată pașii de urmat:

 • Deschide-ți capota, identifică șuruburile pentru controlul orizontal și vertical al farurilor Citroen C6 tău (acestea sunt în majoritatea cazurilor desemnate, iar cele de sus trebuie să modifice verticalitatea, iar cea din lateral gestionează orizontalitatea reglajului).
 • Utilizați o cârpă sau altceva pentru a ascunde proiectorul pe care nu efectuați modificarea.
 • Folosind șuruburile pentru a face modificarea orizontală, ar trebui să aveți cea mai intensă componentă a grinzii care ar trebui să fie puțin în dreapta liniei verticale marcate pe perete

  .

 • În ceea ce privește modificarea verticală, va trebui să utilizați șurubul pentru a încerca să poziționați capătul superior al grinzii la nivelul marcajului orizontal de pe perete, sau puțin mai jos.
 • Odată terminat, verifică dacă setarea farurilor Citroen C6 tău este logică, nu ezita să o verifici după ce l-ai condus, uneori se poate mișca.
Weiterlesen:
Cum pornesc aerul condiționat pe un Citroen C5?

.

Dacă doriți să reglați farurile de ceață pe Citroen C6 dvs., vă rugăm să parcurgeți articolul nostru pe acest subiect.

Pentru a obține mai multe sfaturi despre Citroen C6, aruncați o privire la categoria Citroen C6.

Legătura cu publicația principală