Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se pornește aerul condiționat la un Volkswagen Transporter?

Probabil că afară este cald, tocmai ți-ai cumpărat un vehicul nou și dorești să folosești una dintre cele mai valoroase funcții ale Volkswagen Transporter-ului tău, aerul condiționat!

La majoritatea autovehiculelor, pornirea aerului condiționat nu este un lucru complicat de realizat, dar în acest articol vom arunca o privire asupra acestei manipulări, care, deși este obișnuită, poate fi puțin complexă pentru începători. Deci vom vedea cum pornesc aerul condiționat la un Volkswagen Transporter? Mai întâi, vom vedea cum funcționează, apoi cum să porniți aerul condiționat pe Volkswagen Transporter și pentru a încheia vă vom oferi câteva recomandări despre cum să îl utilizați.

Cum funcționează aerul condiționat la Volkswagen Transporter?

Aerul condiționat al Volkswagen Transporter funcționează într-un mod foarte comparabil cu cel al frigiderului de familie, de fapt, funcționează cu un compresor și sistem de gaz frigorific care, în funcție de starea sa (lichid sau gaz) va emite frig. Acest sistem funcționează într-un circuit închis. Iată principalele elemente care se vor asigura că aerul condiționat al Volkswagen Transporterului tău funcționează eficient:

 • Compresorul: Este componenta principală a sistemului dumneavoastră de aer condiționat, controlează presiunea din circuitul dumneavoastră și va controla circulația fluidelor în circuit.
 • Condensatorul: această bobină mică are ca țintă, ca un radiator, să lase gazul să scadă în temperatură și să revină la starea lichidă (55 de grade).
 • Suflanta de aer si vaporizatorul: Suflanta de încălzire va supune fluidul sub presiune la o temperatură ridicată care îl va face să se transforme direct în gaz și în timpul acestei schimbări va crea frig care va fi direcționat în habitaclu de către evaporator.
Weiterlesen:
Vibrații la schimbarea vitezelor pe Volkswagen Transporter 6?

În practică, acest sistem funcționează în circuit închis, iar prin producerea variațiilor de temperatură și presiune, gazul frigorific va fi lăsat să se transforme în stare, rezultând producerea de căldură sau frig. Tu acum știi cum funcționează aerul condiționat al Volkswagen Transporter-ului tău.

Cum porniți aerul condiționat la Volkswagen Transporter?

Acum să trecem la partea care te interesează cel mai mult, cum se pornește aerul condiționat la Volkswagen Transporter? Deși această sarcină este suficient de simplă pentru mulți dintre voi, ar fi păcat să nu beneficiați de ea pentru că nu știți cum să o porniți.

Porniți manual aerul condiționat la Volkswagen Transporter

Există două tipuri de aer condiționat pe Volkswagen Transporter, aer condiționat manual și aer condiționat automat, vom începe cu cel mai popular dintre cele două, aer condiționat manual, această formă de aer condiționat pe Volkswagen Transporter este ceea ce am putea apelați la nivelul de intrare. Într-adevăr, nu îți va oferi acces la o mulțime de configurații, dar vei avea deja posibilitatea de a răci aerul din interiorul mașinii tale. Puteți alege pur și simplu puterea de ventilație și temperatura aerului pe care îl sufla sistemul dumneavoastră. Pentru a porni aerul condiționat al Volkswagen Transporter-ului, va trebui să porniți butonul A/C al Volkswagen Transporter-ului, apoi să setați ventilația și temperatura Volkswagen Transporter-ului.

Porniți climatizarea automată la un Volkswagen Transporter

Pentru a incheia, vom descoperi cum se pornește aerul condiționat automat pe Volkswagen Transporter. Deși procesul este foarte asemănător cu aerul condiționat manual, există câteva posibilități suplimentare care vă vor permite să apreciați aerul rece cu mai mult confort. Spre deosebire de aerul condiționat manual, aerul condiționat automat vă permite să alegeți temperatura pe care doriți să o aveți în cabină, iar sistemul se va autoregla pentru a o atinge. Pe lângă climatizarea automată, ai adesea opțiunea de a folosi opțiunea „Bi-Zone”, care îți oferă posibilitatea de a alege diferite temperaturi în funcție de zonele Volkswagen Transporter-ul tău. Pentru a porni aerul condiționat automat pe Volkswagen Transporter, va trebui pur și simplu să porniți butonul A/C al sistemului de ventilație, apoi să alegeți temperatura la care doriți să o atingeți și să lăsați aer condiționat pe Volkswagen Transporter.

Weiterlesen:
Volkswagen Transporter 5 care moare în timp ce conduce

Câteva sfaturi despre cum să utilizați aerul condiționat al Volkswagen Transporter

Pentru a încheia, ultima parte a paginii noastre de conținut, acum că ați înțeles cum să activați aerul condiționat pe Volkswagen Transporter, vă vom oferi câteva recomandări practice pentru a optimiza utilizarea aerului condiționat și a-l păstra:

  • Când ajungeți în Volkswagen Transporter care a fost lăsat la soare, deschideți mai întâi geamurile simultan, deoarece aerul condiționat scăpa de excesul de aer cald, înainte de a le închide din nou pentru a lăsa aerul condiționat să funcționeze.
  • În lunile reci, poți folosi aparatul tău de aer condiționat pentru a îndepărta ceața de pe gresie, datorită dezumidificatorului său de aer, acesta va fi mai puternic decât sistemul tău de încălzire.
  • Opriți aerul condiționat la Volkswagen Transporter cu 5 minute înainte de a opri motorul pentru a menține compresorul de aer condiționat și pentru a evita mirosurile de umezeală în habitaclu. În cazul în care ați găsit mirosuri neplăcute provenind de la aerul condiționat din Volkswagen Transporter, nu ezitați să citiți documentul nostru pe acest subiect

.

 • Porniți în mod regulat aerul condiționat al Volkswagen Transporter, chiar și iarna, pentru a-l menține în funcțiune.
 • Nu setați aerul condiționat la o temperatură prea diferită de temperatura exterioară, altfel vă puteți îmbolnăvi. De asemenea, nu proiectați fluxul de aer direct pe față, ci mai degrabă pe brațe sau pe piept.

În cazul în care aveți întrebări suplimentare despre Volkswagen Transporter, nu ezitați să consultați categoria noastră Volkswagen Transporter.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector