Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se pornește aerul condiționat la un Volkswagen Touran?

Probabil că afară este cald, tocmai ți-ai cumpărat un vehicul nou și dorești să folosești una dintre cele mai utile capacități ale Volkswagen Touran, aerul condiționat!

La majoritatea automobilelor, pornirea aerului condiționat nu este un lucru complicat de realizat, dar în acest articol vom arunca o privire asupra acestei manipulări, care, deși este de bază, poate fi puțin tehnică pentru începători. Deci vom descoperi cum pornesc aerul condiționat la un Volkswagen Touran? În primul rând, vom descoperi cum funcționează, apoi cum să porniți aerul condiționat pe Volkswagen Touran și în final vă vom oferi câteva recomandări despre cum să îl utilizați.

Cum funcționează aerul condiționat la Volkswagen Touran?

Aerul condiționat al Volkswagen Touran funcționează într-un mod foarte asemănător cu cel al frigiderului dvs., de fapt, funcționează cu un compresor și sistem de gaz frigorific care in functie de starea sa (lichid sau gaz) va produce frig. Acest sistem funcționează într-un circuit închis. Iată principalele elemente care se vor asigura că aerul condiționat al Volkswagen Touran funcționează corect:

 • Compresorul: Este elementul esential al unitatii dumneavoastra de aer conditionat, gestioneaza presiunea din circuitul dumneavoastra si va controla circulatia fluidelor in circuit.
 • Condensatorul: această bobină mică are ca obiectiv principal, ca un radiator, să lase gazul să scadă în temperatură și să revină la starea lichidă (55 de grade).
 • Suflanta de aer si vaporizatorul: Suflanta de încălzire va supune lichidul sub presiune la o temperatură ridicată care îl va face să se transforme direct în gaz și în timpul acestei schimbări va produce frig care va fi livrat în habitaclu de către evaporator.
Weiterlesen:
Cum se transformă un Volkswagen Touran 2 cu 3 locuri într-un cu 5 locuri?

De fapt, acest sistem funcționează în circuit închis, iar prin crearea variațiilor de temperatură și presiune, gazul frigorific va fi lăsat să se transforme în stare, ducând la producerea de căldură sau frig. Tu acum știți cum funcționează aerul condiționat al Volkswagen Touran.

Cum porniți aerul condiționat la Volkswagen Touran?

Acum să trecem la secțiunea care vă interesează cel mai mult, cum pornesc aerul condiționat la Volkswagen Touran? Deși această sarcină nu este atât de dificilă pentru mulți dintre voi, ar fi păcat să nu profitați la maximum de ea pentru că nu știți cum să o porniți.

Porniți manual aerul condiționat la Volkswagen Touran

Există două tipuri de aer condiționat pe Volkswagen Touran, aer condiționat manual și aer condiționat automat, vom începe cu cel mai popular dintre cele două, aer condiționat manual, această formă de aer condiționat pe Volkswagen Touran este ceea ce am putea suna-l pe cel ieftin. De fapt, nu îți va oferi acces la o mulțime de ajustări, dar vei avea deja ocazia să răcești aerul din interiorul mașinii tale. Puteți selecta doar intensitatea ventilației și temperatura aerului pe care îl sufla sistemul dumneavoastră. Pentru a porni aerul condiționat al Volkswagen Touran, va trebui să porniți butonul A/C al Volkswagen Touran, apoi să setați ventilația și temperatura Volkswagen Touran.

Porniți climatizarea automată la un Volkswagen Touran

Pentru a termina, vom vedea cum se pornește aerul condiționat automat pe Volkswagen Touran. Deși tehnica este foarte identică cu aerul condiționat manual, există câteva posibilități suplimentare care vă vor permite să beneficiați de aer răcoritor cu un plus de confort. Spre deosebire de aerul condiționat manual, aerul condiționat automat vă permite să selectați temperatura pe care doriți să o aveți în cabină, iar sistemul se va autoregla pentru a o atinge. În plus față de climatizarea automată, în multe cazuri aveți opțiunea de a utiliza opțiunea „Bi-Zone”, care vă oferă posibilitatea de a selecta diferite temperaturi în funcție de zonele Volkswagen Touran. Pentru a porni aerul condiționat automat pe Volkswagen Touran, va trebui pur și simplu să porniți butonul A/C al sistemului de ventilație, apoi să selectați temperatura pe care doriți să o atingeți și să lăsați aer condiționat pe Volkswagen Touran.

Weiterlesen:
Cum elimini capacul butucului meu Volkswagen Touran 3?

Câteva sfaturi despre cum să utilizați aerul condiționat al Volkswagen Touran

Pentru a finaliza, ultima secțiune a conținutului nostru, acum că ați înțeles cum să activați aerul condiționat la Volkswagen Touran, vă vom oferi câteva recomandări practice pentru a îmbunătăți utilizarea aerului condiționat și a-l întreține:

  • Când ajungeți cu Volkswagen Touran care a fost lăsat la soare, deschideți mai întâi geamurile în timp ce faceți acest lucru, deoarece aerul condiționat scapă de excesul de aer cald, înainte de a le închide din nou pentru a permite aerul condiționat să funcționeze.
  • In lunile reci poti folosi aparatul tau de aer conditionat pentru a indeparta ceata de pe gresie, datorita dezumidificatorului de aer, acesta va fi mai eficient decat sistemul tau de incalzire.
  • Opriți aerul condiționat la Volkswagen Touran cu 5 minute înainte de a opri motorul pentru a menține compresorul de aer condiționat și pentru a evita mirosurile de umezeală în habitaclu. În cazul în care ați detectat mirosuri neplăcute provenite de la aerul condiționat din Volkswagen Touran, nu ezitați să răsfoiți conținutul nostru pe acest subiect

.

 • Porniți în mod regulat aerul condiționat al Volkswagen Touran, chiar și iarna, pentru a-l menține în funcțiune.
 • Nu setați aerul condiționat la o temperatură prea diferită de temperatura exterioară, altfel vă puteți îmbolnăvi. De asemenea, nu proiectați fluxul de aer direct pe față, ci mai degrabă pe brațe sau pe piept.

Pentru a găsi mai multe sfaturi despre Volkswagen Touran, aruncați o privire la categoria Volkswagen Touran.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector