Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se pornește aerul condiționat la un Volkswagen T-Cross?

Cel mai probabil este vara, tocmai ți-ai achiziționat un autovehicul nou și vrei să folosești una dintre funcțiile foarte utile ale Volkswagen T-Cross-ul tău, aer condiționat!

La majoritatea vehiculelor, pornirea aerului condiționat nu este un lucru dificil de efectuat, dar în acest articol vom arunca o privire asupra acestei manipulări, care, deși este obișnuită, poate fi puțin complexă pentru începători. Deci vom vedea cum pornesc aerul condiționat la un Volkswagen T-Cross? În primul rând, vom vedea cum funcționează, apoi cum să porniți aerul condiționat pe Volkswagen T-Cross și în final vă vom oferi câteva recomandări despre cum să îl utilizați.

Cum funcționează aerul condiționat la Volkswagen T-Cross?

Aerul condiționat al Volkswagen T-Cross funcționează într-un mod foarte asemănător cu cel al frigiderului dvs., adevărul este că funcționează cu un compresor și sistem de gaz frigorific care, după starea sa (lichid sau gaz) va elibera rece. Acest sistem funcționează într-un circuit închis. Iată principalele componente care vă vor asigura că aerul condiționat al Volkswagen T-Cross funcționează corect:

 • Compresorul: Este elementul esential al unitatii dumneavoastra de aer conditionat, gestioneaza presiunea din circuitul dumneavoastra si va controla circulatia fluidelor in circuit.
 • Condensatorul: această bobină mică are ca obiectiv, ca un radiator, să permită gazului să scadă în temperatură și să revină la starea lichidă (55 de grade).
 • Suflanta de aer si vaporizatorul: Suflanta de încălzire va supune fluidul sub presiune la o temperatură ridicată care îl va face să se transforme direct în gaz și în timpul acestei tranziții va genera frig care va fi livrat în habitaclu de către evaporator.
Weiterlesen:
Cum se pliază oglinzile laterale la un Volkswagen T-Cross?

De fapt, acest sistem funcționează în circuit închis, iar prin crearea variațiilor de temperatură și presiune, gazul frigorific va fi lăsat să își modifice starea, rezultând producerea de căldură sau frig. Tu acum știți cum funcționează aerul condiționat al Volkswagen T-Cross.

Cum porniți aerul condiționat la Volkswagen T-Cross?

Acum să trecem la secțiunea care te interesează cel mai mult, cum pornesc aerul condiționat la Volkswagen T-Cross? Deși această sarcină nu este atât de dificilă pentru majoritatea dintre voi, ar fi păcat să nu profitați din plin de ea pentru că nu știți cum să o porniți.

Porniți manual aerul condiționat la Volkswagen T-Cross

Există două tipuri de aer condiționat pe Volkswagen T-Cross, aer condiționat manual și aer condiționat automat, vom începe cu cel mai răspândit dintre cele două, aer condiționat manual, această formă de aer condiționat pe Volkswagen T-Cross. este ceea ce am putea numi nivelul de bază. Într-adevăr, nu vă va oferi acces la o mulțime de setări, dar veți avea deja posibilitatea de a răci aerul din interiorul mașinii. Puteți selecta doar intensitatea ventilației și temperatura aerului pe care îl sufla sistemul dumneavoastră. Pentru a porni aerul condiționat al Volkswagen T-Cross-ului, va trebui să porniți butonul A/C al Volkswagen T-Cross-ului, apoi să setați ventilația și temperatura Volkswagen T-Cross-ului.

Activați controlul automat al climatizării la un Volkswagen T-Cross

Pentru a termina, vom vedea cum se pornește aerul condiționat automat pe Volkswagen T-Cross. Deși abordarea este foarte echivalentă cu aerul condiționat manual, există câteva opțiuni suplimentare care vă vor permite să vă bucurați de aer rece cu mai multă comoditate. Spre deosebire de aerul condiționat manual, aerul condiționat automat vă permite să selectați temperatura pe care doriți să o aveți în cabină, iar sistemul se va auto-regla pentru a o atinge. Pe lângă climatizarea automată, aveți adesea opțiunea de a utiliza funcția „Bi-Zone”, care vă oferă posibilitatea de a selecta diferite temperaturi în funcție de zonele Volkswagen T-Cross. Pentru a porni aerul condiționat automat pe Volkswagen T-Cross, va trebui doar să porniți butonul A/C al sistemului de ventilație, apoi să selectați temperatura pe care doriți să o atingeți și să lăsați aer condiționat pe Volkswagen T-Cross. .

Weiterlesen:
Cum repar cheia blocată pe Volkswagen T-Cross-ul meu?

Câteva sfaturi despre cum să utilizați aerul condiționat al Volkswagen T-Cross

În concluzie, ultima secțiune a conținutului nostru, acum că ați înțeles cum să porniți aerul condiționat pe Volkswagen T-Cross, vom vedea câteva recomandări practice pentru a îmbunătăți utilizarea aerului condiționat și a-l întreține:

  • Când ajungeți cu Volkswagen T-Cross care a fost lăsat la soare, deschideți mai întâi geamurile simultan cu aerul condiționat pentru a evacua excesul de aer cald înainte de a le închide din nou pentru a permite aerul condiționat să funcționeze.
  • În lunile reci, poți folosi aparatul tău de aer condiționat pentru a îndepărta ceața de pe gresie, datorită dezumidificatorului său de aer, acesta va fi mai util decât sistemul tău de încălzire.
  • Opriți aerul condiționat la Volkswagen T-Cross cu 5 minute înainte de a opri motorul pentru a menține compresorul de aer condiționat și pentru a evita mirosurile de umezeală în habitaclu. În cazul în care ați detectat mirosuri neplăcute cauzate de aerul condiționat din Volkswagen T-Cross, nu ezitați să răsfoiți articolul nostru pe acest subiect

.

 • Porniți frecvent aerul condiționat al Volkswagen T-Cross, chiar și iarna, pentru ca acesta să funcționeze eficient.
 • Nu setați aerul condiționat la o temperatură prea diferită de temperatura exterioară, altfel vă puteți îmbolnăvi. În plus, nu proiectați fluxul de aer direct pe față, ci mai degrabă pe brațe sau pe piept.

Dacă aveți întrebări suplimentare despre Volkswagen T-Cross, nu ezitați să consultați categoria noastră Volkswagen T-Cross.

Legătura cu publicația principală