Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se instalează senzori de parcare pe Citroen C5?

Toate mașinile moderne vin cu un număr uimitor de tehnologie, totuși, din cauza bugetului dvs. sau a anului dvs. Citroen C5, este posibil să nu fiți suficient de norocos să le aveți pe toate. Astăzi vă vom ajuta să corectați această problemă spunându-vă cum instalez senzorul de parcare pe Citroen C5 meu? Într-adevăr, această opțiune este foarte utilă, mai ales dacă locuiești în oraș și trebuie să-ți parchezi mașina des în locuri înguste de parcare. Pentru a vă ajuta, vom verifica mai întâi cum funcționează senzorii de parcare, apoi ne vom uita la cum se instalează un senzor de parcare marșarier pe un Citroen C5și, în final, cât costă un senzor de parcare?

Cum funcționează senzorii de parcare pe un Citroen C5?

Așa că începem cu funcționarea unui senzor de parcare. După cum v-am dezvăluit în introducere, această opțiune deosebit de interesantă vă permite cunoașteți distanța dintre spatele Citroen C5 și un obstacol atunci când vă întoarceți. Pe cale de consecință, este extrem de legitim pentru proprietarii care trebuie să manevreze în mod regulat, al căror câmp vizual este prost sau a căror mașină este mare.

Aproape întotdeauna instalați ca standard, senzorii de marșarier ai unui Citroen C5 încorporează un set de senzori (minimum 4) care vor fi porniți cu marșarierul și vor localiza obstacolele din apropiere. Tehnologia folosită este ecografii, care va trimite un semnal care va sări de obstacol și va fi returnat la senzor. Un computer va evalua durata acestei călătorii și va calcula distanța dintre obstacol și radar. În mod obișnuit, veți avea un indicator sonor în cabină care va crește în nivel cu apropierea obstacolului și uneori un indicator vizual în completare. Radarele de marșarier ale unui Citroen C5 vă vor permite parcare, dar si pentru paza si starea departe de pietoni.

Weiterlesen:
Ce cauzează supraîncălzirea mea Citroen C5?

Cum se instalează senzori de parcare pe un Citroen C5?

Acum trecem la pasul de care aproape sigur sunteți cel mai interesat, montarea senzorilor de parcare marșarier pe un Citroen C5. Această secțiune este pentru dvs. dacă nu aveți un senzor de rezervă standard configurat și doriți totuși să beneficiați de această tehnologie sau dacă trebuie să înlocuiți unul deteriorat. Esti norocos, este posibil să cumpărați senzori de parcare auto aftermarket pentru a vă instala pe Citroen C5.

Cum să înlocuiți senzorii de rezervă sparți pe un Citroen C5

Mai întâi vom vedea cum înlocuiți un senzor de parcare stricat pe un Citroen C5. În cazurile în care Citroen C5 dvs. a suferit un șoc din spate și unul dintre senzorii radarului dvs. de marșarier a fost spart, acesta va trebui înlocuit pentru a permite sistemului să funcționeze eficient. Din fericire pentru tine, această procedură este foarte simplă, poți chiar să o faci singur fără nicio abilitate mecanică specială:

 • Obțineți un radar de înlocuire cu numele mărcii producătorului.
 • Deconectați vechiul senzor de rezervă din spatele barei de protecție.
 • Scoateți senzorul de parcare deteriorat de pe Citroen C5, această piesă este destul de intuitivă, este doar prinsă.
 • Remontați noul senzor și conectați-l.
 • Tot ce va trebui să faceți este să îl testați pentru a vă asigura că funcționează eficient.

  Cum se instalează un set de senzori de parcare aftermarket pe un Citroen C5

  Acum trecem la secțiunea care vă interesează cel mai mult, cum se instalează un senzor de marșarier configurat pe un Citroen C5 care nu are unul? Așa cum am dezvăluit mai devreme, ești norocos, deoarece mulți dintre OEM-uri se ocupă acum de modele de radar de rezervă auto aftermarket. Dar, cele mai performante și mai puțin fragile modele vor fi modelele care se potrivesc în bara ta de protecție. Ne vom uita la aceste modele în această parte. Este indispensabil sa ai cateva notiuni in electricitate, iar cateva notiuni in bricolaj sa ai in vedere instalarea trusei. Cu siguranță va trebui să scoateți bara de protecție a Citroen C5 dumneavoastră pentru instalare, nu fi reticent să răsfoiți conținutul articolului nostru pe acest subiect pentru a afla procedura de urmat. Daca nu ai chef, poti apela la un profesionist, procedura ar trebui sa ii dureze intre 1 si 2 ore, iar pentru tine in jur de 3 ore.

  • Va trebui doar să respectați instrucțiunile de instalare, dar vom rezuma aici principalii pași de bază.
  • Scoateți bara de protecție dacă nu aveți acces la interiorul acesteia.
  • Gândiți-vă la amplasarea ideală a senzorilor pentru a evita punctele moarte, folosind soneria de foraj furnizată, găuriți bara de protecție.
  • Puneți diferiții senzori.
  • Dirijați cablurile către unitatea farului care include lumina de marșarier.
  • Obțineți curentul de la fire pentru a vă conecta senzorii de parcare la acesta.
  • Încercați totul.

   Instalați un senzor de parcare fără găurire pe un Citroen C5

   Și, în sfârșit, vă vom prezenta acum instalarea unui sistem de senzori de parcare fără găurire pe un Citroen C5. Sunt de două feluri, ultrasunetele mai vulnerabile pentru că sunt expuse la șocuri, și electromagneticele care se lipesc în spatele barei de protecție și care sunt astfel protejate, nu vă deteriorează bara de protecție și astfel va fi ușor de scos. Acest tip de radar se lipește pe bara de protecție. Instalarea acestor tipuri de senzori va fi similară.

   • Respectați manualul de instalare, care este accesibil cu anumite cunoștințe electrice.
   • Determinați locația ideală a senzorului, fie în spatele barei de protecție pentru senzorul electromagnetic de inversare (bandă adezivă) și fie în diferite locuri ale senzorilor ultrasonici.
   • Lipiți-le și conectați-le folosind cutia furnizată.
   • Încearcă totul.

    Care este prețul senzorilor de parcare pentru un Citroen C5?

    Prețul schimbului unui senzor de parcare de marșarier stricat cu un Citroen C5

    Înlocuirea unui radar de marșarier spart va depinde de model, dar prețul va varia între 10 și 30 de euro pe senzor. Este esențial să numărați în jur de o sută de euro pentru instalarea kit-ului de către un profesionist.

    Prețul unui senzor de parcare cu ultrasunete cu foraj pentru Citroen C5

    Pentru modelele cu gauri exista multe truse si marci diferite dar va trebui sa numeri in jur 50 de euro pentru un pachet de încredere.

    Prețul unui kit de senzori de parcare fără găurire pentru un Citroen C5

    .

    Pentru a termina, pentru prețul unui radar de marșarier fără găurire pentru Citroen C5 dumneavoastră, indiferent de tipul pe care îl alegeți, va trebui să cheltuiți între 30 și 60 euro.

    Pentru a descoperi mai multe sfaturi despre Citroen C5, aruncați o privire la categoria Citroen C5.

Weiterlesen:
Cum să resetați contorul de parcurs pe Citroen C6
Legătura cu publicația principală