Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se instalează cârligul de remorcă electric Citroen C15?

Indiferent dacă trebuie să vă mutați casa, să plecați în vacanță cu o rulotă, să aruncați deșeurile verzi sau să aveți un cârlig este destul de util. Pe această pagină, vă vom arăta conexiunea electrică a unui cârlig de remorcă a unui Citroen C15 . De fapt, indiferent dacă procesul de instalare nu este complex, este necesar să se clarifice unele puncte pentru a lua în considerare această sarcină fără nicio problemă. În primul rând, vom vedea ce conține cablajul electric al cârligului mașinii dvs., apoi, într-o a doua etapă, cum se face conexiunea electrică a cârligului unui Citroen C15 .

Care este cablajul pentru o remorcă cu cuplare Citroen C15?

De ce trebuie să conectăm un cablaj cu remorca de cuplare a unui Citroen C15?

Așa că vom începe articolul nostru explicând elementele de bază ale unui cablaj al unui Citroen C15. Pentru a vă da seama cum funcționează, trebuie să vă dați seama în prealabil de necesitatea acestuia. Indiferent dacă aveți o remorcă sau o rulotă de tractat, este necesar și mai presus de toate obligatoriu de către codul rutier să respectați anumite legi, iată-le:

 • Un șasiu solid pentru remorcă…
 • Roți care se potrivesc.
 • O conexiune electrică.
 • O plăcuță de înmatriculare la vedere.
 • Un repetor de semafor.
 • Un repetor de semafor.
 • Un repetor intermitent.
 • Iluminarea plăcuței de înmatriculare.
 • Un repetor pentru lumini de ceață.

Pentru a îndeplini toate reglementările electrice, va trebui instalați o conexiune cablaj pe remorca de cuplare a Citroen C15 dumneavoastră . Ne vom concentra asupra acestui lucru în această postare, dacă doriți să descoperiți cum să instalați cârligul unui Citroen C15, vă rugăm să vedeți articolul nostru pe acest subiect.

Weiterlesen:
Unde este siguranța de pornire Citroen C15?

Care este conexiunea electrică a cârligului de remorcă al unui Citroen C15?

Vă vom arăta acum rapid cum funcționează conexiunea electrică a cârligului dvs. Conexiunea folosește curentul de 12 volți de la mașina dvs. pentru a alimenta luminile de cuplare de pe Citroen C15. Există două sisteme diferite de conectare electrică pentru un cârlig, iată-le:

 • Ștecherul electric cu 7 pini pentru o remorcă Citroen C15, 7 pini : Acesta este mufa tradițională care va fi descoperită pe toate cuplajele Citroen C15. Această conexiune electrică vă va permite să transmiteți toate funcțiile de iluminare necesare pentru semnalizarea spate a remorcii dvs., veți localiza câte o fișă pentru fiecare obiectiv (indicatoare stânga și dreapta, sol, far de ceață, lumină de poziție stânga și dreapta, frână stânga și dreapta ușoară).
 • Conexiune electrică pentru rulotă cu mufă cu 13 pini pentru Citroen C15: Acest sistem de priză este utilizat în mod special pentru rulotele care necesită 12 volți în interior pentru a alimenta diferitele echipamente electrice din cabină. Acest tip de conexiune necesită utilizarea unui adaptor. Pinii suplimentari vor aduce puterea de 12 volți în permanență (pentru a reîncărca o baterie în rulotă) și puterea de 12 volți în uz (pentru a utiliza echipamentul de 12 volți când autovehiculul este pornit).

Cum conectez cablajul unui Citroen C15?

Pentru a finaliza acest articol, vă vom arăta rapid cum să realizați conexiunea cablajului Citroen C15 dumneavoastră .

Cum se realizează conexiunea cablajului unui vechi Citroen C15?

Pentru a monta cablajul unui vechi Citroen C15, va trebui să mergeți și să luați toate cablurile necesare în lămpile din spate ale acestuia. Vă sugerăm să apelați la un electrician auto pentru această intervenție deoarece este complexă, dar totuși vom rezuma principalii pași care trebuie parcurși:

 • Scoateți căptușeala portbagajului de pe Citroen C15 pentru a accesa unitatea de lumini din spate.
 • Localizați firele care corespund fiecărei funcții ale stopului.
 • Conectați-le la urechile de pe cablajul de pe cârlig.
 • Închideți totul.
Weiterlesen:
Cum se remediază scurgerea cutiei de viteze pe Citroen C15?

Cum conectezi cablajul unui Citroen C15 recent?

Pentru Citroen C15 moderne, cablajul este mult mai ușor de conectat:

 • Puteți folosi o cutie multiplexabilă, veți găsi unele speciale pentru Citroen C15 și modelele universale. Depinde de tine sa selectezi in functie de buget, sa stii ca o versiune universala costa intre 30 si 60 de euro.
 • Scoateți căptușeala portbagajului dvs. de pe Citroen C15, astfel încât să puteți direcționa cablurile de la cutie către partea din față a Citroen C15 și să le conectați la cutia de siguranțe.
 • Instalați corespunzător circumstanțele în portbagaj.
 • Nu trebuie să vă recuperați cablurile din portbagaj și să le conectați la priză.

Cum conectezi curentul la o remorcă pe Citroen C15?

În sfârșit, pentru a finaliza acest articol, îți vom arăta rapid cum să produceți conexiunea electrică a unei rulote pe Citroen C15 . Pentru a realiza acest lucru va trebui inevitabil să treci printr-unul dintre pașii anteriori, ține de tine să-l alegi pe cel care îți îndreaptă modelul și bugetul tău. După ce ai făcut acest lucru, ultimul pas va fi să cumperi un adaptor care să treacă de la o mufă cu 7 pini la una cu 13 pini, astfel încât să poți beneficia de curentul de 12 volți din rulota ta. Aceste adaptoare vin la prețuri diferite, va trebui să numărați între 15 și 40 de euro. Tot ce trebuie să faceți este să-l conectați la mufa cu 7 pini.

Dacă doriți mai multe tutoriale despre Citroen C15, accesați categoria noastră Citroen C15.

Legătura cu publicația principală