Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță senzorul de masă de aer de pe Volvo S60?

Din ce în ce mai mulți șoferi încearcă să-și întrețină singuri vehiculele. Acest lucru duce la economii semnificative de costuri, deoarece mașinile moderne necesită din ce în ce mai multă întreținere și sunt formate din din ce în ce mai multe componente tehnice care au ca rezultat noi defecțiuni sau inconveniente. Una dintre complicațiile care afectează din ce în ce mai mulți proprietari de Volvo S60 este un debitmetru de aer înfundat, ceea ce va avea ca rezultat o pierdere de putere și gaze negre de eșapament. În acest articol ne vom uita cum să curățați senzorul de debit de aer al Volvo S60? . În primul rând, vă vom învăța cum funcționează senzorul de flux de aer în masă și valoarea acestuia, în al doilea rând, de ce poate fi relevant să curățați acest senzor , și, în sfârșit, cum să curățați senzorul de masă de aer al unui Volvo S60 .

Utilitatea și funcționarea debitmetrului masic de aer al unui Volvo S60

.

Așa că începem articolul nostru cu procesul și scopul debitmetrului dumneavoastră Volvo S60.

Intenția senzorului de debit de aer în masă de pe Volvo S60

Senzorul de debit de aer în masă este o piesă care a fost dezvoltată nu cu mult timp în urmă și echipată în principal pe modelele diesel. De fapt, cu motoarele cu injecție, admisia de combustibil și aer a devenit foarte precisă și este atât de esențial ca ECU să cunoașteți volumul exact de aer injectat în motor pentru a modifica comportamentul pieselor de admisie complementare precum injecția sau supapa EGR, dacă aveți probleme cu supapa EGR de pe Volvo S60 dvs., nu ezitați să cereți sfaturi din articolul nostru pe acest subiect.

Funcționarea senzorului de debit de aer în masă la Volvo S60

Acum, vom arunca o privire la cum funcționează, înainte de a încerca curățați senzorul de masă de aer al Volvo S60 , trebuie să aflați deja cum funcționează pentru a efectua această acțiune de întreținere cu acuratețe.

Weiterlesen:
Cum pornesc un Volvo S60?

Senzorul de debit de aer în masă este, prin urmare, acolo în principal pentru a obține date despre admisia de aer a mașinii dumneavoastră. Pentru a face acest lucru, trebuie instalat imediat după admisia de aer a Volvo S60, adică imediat după filtrul de aer. Este un conductă echipată cu senzor care va revizui aerul din admisie și va transmite datele către ECU-ul mașinii tale.

De ce să curățați senzorul de masă de aer al unui Volvo S60?

Senzorul de masă de aer al Volvo S60 poate avea complicații și asta vom încerca să descoperim și să descoperim cu ce complicații ați putea avea probleme!

Complicații ale senzorului de masă de aer Volvo S60

Iată diferitele complicații pe care le poate provoca senzorul de debit de aer al lui Volvo S60:

  • consum mai mare de combustibil: deoarece un debitmetru murdar va duce de fapt la un consum mai semnificativ de combustibil cauzat de un debit slab de aer…
  • Pierderea de putere: Legat de o problemă similară, această lipsă de aer poate provoca o pierdere de putere a motorului dumneavoastră.
  • Dificultăți la pornirea vehiculului: în cele din urmă, una dintre ultimele complicații clasice legate de un debitmetru murdar va fi că Volvo S60 dvs. va avea mai multe probleme pentru a porni mașina.

Cum curăț senzorul debitului de aer de la un Volvo S60?

După ce examinăm funcționarea și problemele pe care le poate provoca debitmetrul, vom analiza cum să rezolvăm aceste complicații explicându-ți cum să curățați senzorul de masă de aer al Volvo S60 . Trebuie să știți că această procedură este destul de simplă de efectuat și nu veți avea nevoie de abilități mecanice avansate pentru a o face singur, o tehnică bună pentru a evita o călătorie la mecanic și o factură abruptă. Vedeți mai jos diferiții pași de urmat pentru a efectua acest act de întreținere:

  • Dupa ce am avut a găsit senzorul de debit de aer al Volvo S60 , va trebui să-l demontați. Pentru a face acest lucru, acționați ușor, dar va trebui doar să-l dezasamblați de ambele părți ale conductei de aer și să deconectați ștecherul electric de deasupra acestuia.
  • Odată dezasamblat, veți avea posibilitatea de a trece la pas curățarea senzorului de masă de aer al Volvo S60 . Acest senzor se va murdari, cu timpul, iar cele două „filamente” ale sale care vor oferi computerului dumneavoastră informații despre calitatea și temperatura aerului nu vor mai avea capacitatea de a colecta datele cu acuratețe, tocmai în acest sens va deranja. funcționarea motorului Volvo S60 dumneavoastră. Intenția acestei curățări va fi de a elimina toate substanțele sale impure pentru a-i permite să funcționeze din nou eficient.
  • Lăsa înmuiați secțiunea inferioară a senzorului de debit de aer în masă (nu partea dopului) în acetonă sau alt solvent timp de câteva minute , care va îndepărta cea mai mare parte a murdăriei

    .

  • Acum vom trece la curățarea foarte delicată a filamentelor debitmetrului. Trebuie să fii foarte atent, altfel senzorul dvs. de debit de aer în masă va fi deteriorat permanent. Cu ajutorul unei perii fine și a unui solvent, curățați ușor cele două filamente ale senzorului de debit de aer în masă . Dacă vă este prea frică să nu-i faceți rău, puteți la fel de bine să le curățați cu un lichid de frână sub formă de aerosol prin pulverizarea jetului pe aceste filamente.
Weiterlesen:
Cum schimb becul luminii pentru faza scurtă de pe Volvo S60 meu?

Acum știi cum să curățați senzorul de masă de aer al Volvo S60 , ar trebui să simțiți o diferență vizibilă în comportamentul motorului dvs.

Dacă doriți mai multe tutoriale despre Volvo S60, accesați categoria noastră Volvo S60.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector