Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță senzorul de debit de masă de aer pe Renault Trafic?

Din ce în ce mai mulți șoferi încearcă să-și îngrijească singuri mașinile. Acest lucru are ca rezultat economii semnificative de costuri, deoarece mașinile moderne necesită din ce în ce mai mult service de rutină și sunt alcătuite din din ce în ce mai multe piese tehnice care duc la noi defecțiuni sau inconveniente. Una dintre complicațiile care afectează din ce în ce mai mulți proprietari de Renault Trafic este un debitmetru de aer înfundat, care va avea ca rezultat o pierdere de putere și gaze de eșapament negre. În acest articol ne vom uita cum să curățați senzorul de debit de aer de masă al Renault Trafic dvs.? . În primul rând, vă vom învăța cum funcționează senzorul de flux de aer în masă și avantajele acestuia, în al doilea rând, de ce ar putea fi relevant să curățați acest senzor și în sfârșit, cum să curățați senzorul de debit de aer al unui Renault Trafic .

Utilitatea și funcționarea debitmetrului masic de aer al unui Renault Trafic

.

Așa că începem articolul nostru cu funcționarea și punctul debitmetrului dumneavoastră Renault Trafic.

Scopul senzorului de debit de aer în masă de pe Renault Trafic

Senzorul de debit de aer în masă este o componentă care a fost creată de fapt nu cu mult timp în urmă și furnizată în principal pe modelele diesel. De fapt, la motoarele cu injecție, admisia de combustibil și aer a devenit foarte precisă și, în consecință, este necesar ca ECU să cunoașteți volumul exact de aer injectat în motor pentru a adapta actiunile pieselor complementare de admisie precum injectia sau supapa EGR, daca ai probleme cu supapa EGR de pe Renault Trafic tau, nu ezita sa consulti articolul nostru pe acest subiect.

Funcționarea senzorului de debit de aer pe Renault Trafic

Acum, vom arunca o privire la modul în care funcționează, înainte de a încerca curățați senzorul debitului de aer al Renault Trafic , trebuie să înțelegeți deja cum funcționează pentru a realiza corect acest serviciu de rutină.

Weiterlesen:
Cum se remorcă Renault Trafic 2?

Senzorul debitului de aer în masă este, prin urmare, acolo în principal pentru a obține informații despre admisia de aer a autovehiculului dvs. Pentru a realiza acest lucru, trebuie instalat imediat după admisia de aer a Renault Trafic, adică imediat după filtrul de aer. Este un conductă furnizată cu senzor care va analiza aerul din admisie și va transmite informațiile către ECU-ul mașinii tale.

De ce să curățați senzorul de debit de masă de aer al unui Renault Trafic?

Senzorul de masă de aer al Renault Trafic dumneavoastră poate avea complicații și asta vom încerca să vedem și să înțelegem cu ce complicații te-ai putea confrunta!

Complicații ale senzorului de masă de aer Renault Trafic

Iată diferitele complicații pe care le poate declanșa senzorul de debit de aer al Renault Trafic:

  • consum mai mare de combustibil: Deoarece un debitmetru murdar se va termina neapărat cu un consum mai mare de combustibil din cauza debitului slab de aer…
  • Pierderea de putere: legată de aceeași problemă, această lipsă de aer poate declanșa o pierdere de putere a motorului dumneavoastră.
  • Dificultăți la pornirea mașinii: în cele din urmă, una dintre ultimele complicații clasice legate de un debitmetru murdar va fi că Renault Trafic va avea mai multe probleme pentru a porni vehiculul.

Cum curăț senzorul debitului de aer de la un Renault Trafic?

După ce trecem peste operațiunea și problemele pe care le poate declanșa debitmetrul, vom analiza cum să rezolvăm aceste complicații explicându-ți cum să curățați senzorul de debit de masă de aer al Renault Trafic . Trebuie să știți că acest proces este de fapt destul de simplu de executat și nu veți avea nevoie de expertiză mecanică avansată pentru a-l face singur, o tehnică bună pentru a evita o călătorie la mecanic și o factură abruptă. Vedeți mai jos diferiții pași de urmat pentru a executa acest act de serviciu de rutină:

  • Dupa ce am avut bazat pe senzorul de debit de aer al Renault Trafic , va trebui să-l demontați. Pentru a realiza acest lucru, acționați ușor, dar va trebui doar să-l dezasamblați de ambele părți ale conductei de aer și să detașați ștecherul electric deasupra acestuia.
  • Odată dezasamblat, veți avea posibilitatea de a trece la pas curățarea senzorului de debit de aer de masă al Renault Trafic . Acest senzor se va murdari, cu timpul, iar cele două „filamente” ale sale care vor oferi computerului dumneavoastră informații despre calitatea și temperatura aerului nu vor mai avea capacitatea de a colecta datele corect, tocmai în acest sens va perturba. funcționarea motorului Renault Trafic dumneavoastră. Scopul acestei curățări va fi să-i scoată toate impuritățile pentru a-i permite să funcționeze din nou eficient.
  • Lăsa înmuiați partea inferioară a senzorului de debit de aer în masă (nu partea dopului) în acetonă sau alt solvent timp de câteva minute , care va elimina cea mai mare parte a murdăriei

    .

  • Acum vom trece la curățarea foarte delicată a filamentelor debitmetrului. Trebuie să fii foarte atent, altfel senzorul dvs. de debit de aer în masă va fi deteriorat permanent. Cu ajutorul unei perii fine și a unui solvent, curățați ușor cele două filamente ale senzorului de debit de aer în masă . Dacă vă este prea frică să nu-l deteriorați, le puteți curăța și cu un lichid de frână sub formă de aerosol prin pulverizarea jetului pe aceste filamente.
Weiterlesen:
Unde găsiți siguranța pentru aer condiționat la Renault Trafic?

Acum știi cum să curățați senzorul de debit de masă de aer al Renault Trafic , ar trebui să simțiți o diferență vizibilă în comportamentul motorului dvs.

Pentru a obține mai multe sfaturi despre Renault Trafic, aruncați o privire la categoria Renault Trafic.

Legătura cu publicația principală