Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță senzorul de debit de aer în masă pe Volvo XC90?

Din ce în ce mai mulți șoferi încearcă să aibă grijă de mașinile lor singuri. Acest lucru are ca rezultat economii semnificative de costuri deoarece mașinile contemporane necesită din ce în ce mai mult service de rutină și sunt alcătuite din din ce în ce mai multe componente tehnice care duc la noi defecțiuni sau inconveniente. Una dintre complicațiile care deranjează din ce în ce mai mulți proprietari de Volvo XC90 este un debitmetru de aer înfundat, ceea ce va duce la o pierdere de putere și gaze negre de eșapament. În acest articol vom arunca o privire cum să curățați senzorul de masă de aer al Volvo XC90? . În primul rând, vă vom arăta cum funcționează senzorul de flux de aer în masă și avantajele acestuia, în al doilea rând, de ce poate fi important să curățați acest senzor , și, în sfârșit, cum să curățați senzorul de debit de aer în masă al unui Volvo XC90 .

Utilitatea și acțiunea debitmetrului masic de aer al unui Volvo XC90

.

Așa că începem conținutul nostru cu procesul și rolul debitmetrului dumneavoastră Volvo XC90.

Scopul senzorului de debit de aer în masă de pe Volvo XC90

Senzorul debitului de aer în masă este o componentă care a fost creată de fapt nu cu mult timp în urmă și echipată în principal pe modelele diesel. De fapt, cu motoarele cu injecție, admisia de combustibil și aer a devenit foarte precisă și este atât de esențial ca ECU să cunoașteți volumul exact de aer încărcat în motor pentru a modifica acțiunile pieselor de admisie complementare precum injecția sau supapa EGR, dacă aveți probleme cu supapa EGR de pe Volvo XC90 dvs., nu ezitați să consultați conținutul nostru pe acest subiect.

Funcționarea senzorului de debit de aer în masă la Volvo XC90

Acum, vom arunca o privire la cum funcționează, înainte de a încerca curățați senzorul de masă de aer al Volvo XC90 , trebuie să înțelegeți deja cum funcționează pentru ca acest serviciu de rutină să funcționeze corect.

Weiterlesen:
Cum se schimbă difuzoarele pe Volvo XC90?

Senzorul debitului de aer în masă este, prin urmare, acolo în principal pentru a colecta informații despre admisia de aer a autovehiculului dumneavoastră. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să fie configurat imediat după admisia de aer a Volvo XC90, adică imediat după filtrul de aer. Este un conductă echipată cu senzor care va analiza aerul din admisie și va transmite informațiile către ECU-ul mașinii tale.

De ce să curățați senzorul de masă de aer al unui Volvo XC90?

Senzorul de masă de aer al Volvo XC90 poate avea complicații și asta vom încerca să descoperim și să înțelegem cu ce complicații te poți confrunta!

Complicații ale senzorului de masă de aer Volvo XC90

Iată diferitele complicații pe care le poate provoca senzorul de debit de aer al Volvo XC90 dvs.:

  • consum mai mare de combustibil: Deoarece un debitmetru murdar va produce de fapt un consum excesiv de combustibil din cauza fluxului slab de aer…
  • Pierderea de putere: Legat de aceeași problemă, această lipsă de aer poate duce la o pierdere de putere a motorului dumneavoastră.
  • Dificultăți la pornirea automobilului: În cele din urmă, una dintre ultimele complicații tradiționale legate de un debitmetru murdar va fi că Volvo XC90 dumneavoastră va avea mai multe probleme la pornirea vehiculului.

Cum curăț senzorul debitului de aer de la un Volvo XC90?

După ce trecem peste funcționarea și problemele pe care le poate aduce debitmetrul, ne vom uita la cum să remediam aceste complicații arătându-ți cum să curățați senzorul de debit de aer al Volvo XC90 . Trebuie să știți că această operațiune este de fapt destul de simplă de efectuat și nu veți avea nevoie de abilități mecanice avansate pentru a o face singur, o modalitate bună de a evita o călătorie la atelier și o factură abruptă. Vedeți mai jos diferiții pași de care trebuie să respectați pentru a efectua acest act de serviciu de rutină:

  • Dupa ce am avut a localizat senzorul de debit de aer al Volvo XC90 , va trebui să-l demontați. Pentru a realiza acest lucru, lucrați cu delicatețe, dar va trebui doar să-l dezasamblați pe ambele părți ale conductei de aer și să detașați ștecherul electric deasupra acestuia.
  • Odată dezasamblat, veți avea posibilitatea de a continua cu pasul curățarea senzorului de debit de masă de aer al Volvo XC90 . Acest senzor se va murdari, cu timpul, iar cele două „filamente” ale sale care vor oferi computerului dumneavoastră informații despre calitatea și temperatura aerului nu vor mai avea capacitatea de a colecta datele în mod corespunzător, tocmai în acest sens va afecta funcționarea motorului Volvo XC90 dumneavoastră. Scopul acestei curățări va fi să-și scoată toate impuritățile pentru a-i permite să funcționeze din nou eficient.
  • Lăsa înmuiați secțiunea inferioară a senzorului de debit de aer în masă (nu partea dopului) în acetonă sau alt solvent timp de câteva minute , care va elimina cea mai mare parte a murdăriei

    .

  • Acum vom trece la curățarea foarte delicată a filamentelor debitmetrului. Trebuie să fii foarte Atenție, altfel senzorul de debit de aer în masă va fi deteriorat permanent. Cu ajutorul unei perii fine și a unui solvent, curățați delicat cele două filamente ale senzorului de debit de aer în masă . Dacă vă este prea frică să nu-l deteriorați, le puteți curăța și cu un lichid de frână sub formă de aerosol prin pulverizarea jetului pe aceste filamente.
Weiterlesen:
Cum se citește codul de eroare pe Volvo XC90?

Acum știi cum să curățați senzorul de debit de aer al Volvo XC90 , ar trebui să simțiți o diferență vizibilă în comportamentul motorului dvs.

Dacă doriți mai multe tutoriale despre Volvo XC90, accesați categoria noastră Volvo XC90.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector