Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță senzorul de debit de aer în masă pe Volvo XC60?

Din ce în ce mai mulți șoferi încearcă să-și îngrijească singuri vehiculele. Acest lucru duce la economii substanțiale deoarece mașinile contemporane necesită din ce în ce mai multă întreținere și sunt formate din din ce în ce mai multe componente tehnice care au ca rezultat noi defecțiuni sau inconveniente. Una dintre complicațiile care deranjează din ce în ce mai mulți proprietari de Volvo XC60 este un debitmetru de aer înfundat, ceea ce va duce la o pierdere de putere și gaze negre de eșapament. În acest articol vom arunca o privire cum să curățați senzorul de masă de aer al Volvo XC60? . În primul rând, vom descrie cum funcționează senzorul de flux de aer în masă și valoarea acestuia, în al doilea rând, de ce poate fi important să curățați acest senzor și în sfârșit, cum să curățați senzorul de debit de aer în masă al unui Volvo XC60 .

Utilitatea și acțiunea debitmetrului masic de aer al unui Volvo XC60

.

Așa că începem articolul nostru cu funcționarea și scopul debitmetrului dumneavoastră Volvo XC60.

Scopul senzorului de debit de aer în masă de pe Volvo XC60

Senzorul de debit de aer în masă este o piesă care a fost dezvoltată destul de recent și echipată în principal pe modelele diesel. Într-adevăr, cu motoarele cu injecție, admisia de combustibil și aer a devenit foarte precisă și, în consecință, este necesar ca ECU să cunoașteți volumul exact de aer adăugat în motor pentru a adapta comportamentul pieselor de admisie complementare precum injecția sau supapa EGR, dacă aveți probleme cu supapa EGR de pe Volvo XC60 dumneavoastră, nu vă gândiți de două ori să consultați articolul nostru pe acest subiect.

Funcționarea senzorului de debit de aer în masă la Volvo XC60

Acum, vom verifica cum funcționează, înainte de a încerca curățați senzorul de masă de aer al Volvo XC60 , trebuie să vă dați seama deja cum funcționează pentru a efectua acest act de întreținere cu acuratețe.

Weiterlesen:
Cum se dezactivează imobilizatorul Volvo XC60?

Senzorul de debit de aer în masă este, prin urmare, acolo în principal pentru a colecta informații despre admisia de aer a mașinii dumneavoastră. Pentru a face acest lucru, trebuie instalat imediat după admisia de aer a Volvo XC60, adică imediat după filtrul de aer. Este un conductă echipată cu senzor care va revizui aerul din admisie și va transfera informațiile la ECU-ul mașinii tale.

De ce să curățați senzorul de masă de aer al unui Volvo XC60?

Senzorul de debit de aer în masă al dvs. Volvo XC60 poate avea complicații și asta vom încerca să aflăm și să ne dăm seama cu ce complicații vă puteți confrunta!

Complicații ale senzorului de masă de aer Volvo XC60

Iată diferitele complicații pe care le poate genera senzorul de debit de aer al Volvo XC60 dvs.:

  • consum mai mare de combustibil: Deoarece un debitmetru murdar va duce de fapt la un consum mai mare de combustibil cauzat de un flux slab de aer…
  • Pierderea de putere: legată de aceeași problemă, această lipsă de aer poate genera o pierdere de putere a motorului dumneavoastră.
  • Dificultăți la pornirea automobilului: În cele din urmă, una dintre ultimele complicații clasice legate de un debitmetru murdar va fi că Volvo XC60 dumneavoastră va avea mai multe probleme la pornirea vehiculului.

Cum curăț senzorul debitului de aer de la un Volvo XC60?

După ce examinăm funcționarea și preocupările pe care le poate genera debitmetrul, vom analiza cum să remediați aceste complicații, descriindu-vă cum să curățați senzorul de debit de aer al Volvo XC60 . Trebuie să știți că această procedură este de fapt destul de simplă de efectuat și nu veți avea nevoie de abilități mecanice avansate pentru a o face singur, o modalitate bună de a evita o călătorie în zona garajului și o factură abruptă. Descoperiți mai jos diferiții pași de urmat pentru a realiza acest act de întreținere:

  • Dupa ce am avut a găsit senzorul de masă de aer al Volvo XC60 , va trebui să-l demontați. Pentru a face acest lucru, acționați cu delicatețe, dar va trebui doar să-l dezasamblați de ambele părți ale conductei de aer și să detașați ștecherul electric deasupra acestuia.
  • Odată dezasamblat, veți avea posibilitatea de a trece la pas curățarea senzorului de debit de masă de aer al Volvo XC60 . Acest senzor se va murdari, pe măsură ce trece timpul, iar cele două „filamente” ale sale care vor oferi computerului dumneavoastră informații despre calitatea și temperatura aerului nu vor mai avea capacitatea de a colecta datele cu acuratețe, tocmai în acest sens va perturbă funcționarea motorului Volvo XC60. Scopul acestei curățări va fi acela de a elimina toate particulele dăunătoare pentru a-i permite să funcționeze din nou eficient.
  • Lăsa înmuiați secțiunea inferioară a senzorului de debit de aer în masă (nu partea dopului) în acetonă sau alt solvent timp de câteva minute , care va elimina cea mai mare parte a murdăriei

    .

  • Acum vom trece la curățarea foarte delicată a filamentelor debitmetrului. Trebuie să fii foarte atent, altfel senzorul dvs. de debit de aer în masă va fi deteriorat permanent. Cu ajutorul unei perii fine și a unui solvent, curățați delicat cele două filamente ale senzorului de debit de aer în masă . Daca iti este prea frica sa nu-l deteriorezi, poti la fel de bine sa le cureti cu un lichid de frana sub forma de aerosol prin pulverizarea jetului pe aceste filamente.
Weiterlesen:
Ce cauzează supraîncălzirea mea Volvo XC60?

Acum știi cum să curățați senzorul de debit de aer al Volvo XC60 , ar trebui să simțiți o diferență vizibilă în comportamentul motorului dvs.

Dacă doriți mai multe ghiduri despre Volvo XC60, accesați categoria noastră Volvo XC60.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector