Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță senzorul de debit de aer în masă pe Volkswagen Touareg?

Din ce în ce mai mulți proprietari de mașini încearcă să-și întrețină singuri vehiculele. Acest lucru duce la economii considerabile, deoarece mașinile moderne necesită din ce în ce mai multă întreținere și sunt formate din din ce în ce mai multe componente tehnice care duc la noi defecțiuni sau inconveniente. Una dintre complicațiile care deranjează din ce în ce mai mulți proprietari de Volkswagen Touareg este un debitmetru de aer înfundat, care va avea ca rezultat o pierdere de putere și gaze negre de eșapament. În acest articol vom verifica cum să curățați senzorul de masă de aer al Volkswagen Touareg? . În primul rând, vă vom explica cum funcționează senzorul de flux de aer în masă și utilitatea acestuia, în al doilea rând, de ce poate fi important să curățați acest senzor și în sfârșit, cum să curățați senzorul de debit de aer al unui Volkswagen Touareg .

Utilitatea și funcționarea debitmetrului masic de aer al unui Volkswagen Touareg

.

Așa că începem conținutul nostru cu funcționarea și punctul debitmetrului dumneavoastră Volkswagen Touareg.

Scopul senzorului de debit de aer în masă pe Volkswagen Touareg

Senzorul de debit de aer în masă este o piesă care a fost dezvoltată destul de recent și echipată în principal pe modelele diesel. Într-adevăr, cu motoarele cu injecție, admisia de combustibil și aer a devenit foarte precisă și este atât de esențial ca ECU să cunoașteți volumul exact de aer injectat în motor pentru a schimba comportamentul pieselor de admisie complementare precum injecția sau supapa EGR, dacă aveți probleme cu supapa EGR de pe Volkswagen Touareg, nu vă gândiți de două ori să consultați conținutul nostru pe acest subiect.

Funcționarea senzorului de debit de aer la Volkswagen Touareg

Acum, vom arunca o privire la modul în care funcționează, înainte de a încerca curățați senzorul de debit de aer al Volkswagen Touareg , trebuie să vă dați seama deja cum funcționează pentru a efectua corect această acțiune de întreținere.

Weiterlesen:
Cum se schimbă becul plăcuței de înmatriculare Volkswagen Touareg?

Senzorul debitului de aer în masă este, prin urmare, acolo în principal pentru a obține date despre admisia de aer a autovehiculului dumneavoastră. Pentru a face acest lucru, acesta trebuie montat imediat după admisia de aer a Volkswagen Touareg, adică imediat după filtrul de aer. Este un conductă echipată cu senzor care va revizui aerul din admisie și va transmite datele către ECU-ul mașinii tale.

De ce să curățați senzorul de masă de aer al unui Volkswagen Touareg?

Senzorul de masă de aer al Volkswagen Touareg poate avea complicații și asta vom încerca să descoperim și să ne dăm seama cu ce complicații te poți confrunta!

Complicații ale senzorului de masă de aer Volkswagen Touareg

Iată diferitele complicații pe care le poate aduce senzorul de debit de aer al Volkswagen Touareg:

  • consum mai mare de combustibil: Deoarece un debitmetru murdar va duce de fapt la un consum mai semnificativ de combustibil din cauza fluxului slab de aer…
  • Pierderea de putere: asociată cu aceeași problemă, această lipsă de aer poate duce la o pierdere de putere a motorului dumneavoastră.
  • Dificultăți la pornirea mașinii: În cele din urmă, una dintre ultimele complicații clasice legate de un debitmetru murdar va fi că Volkswagen Touareg va avea mai multe probleme pentru a porni mașina.

Cum curăț senzorul debitului de aer de la un Volkswagen Touareg?

După ce examinăm funcționarea și preocupările pe care le poate aduce debitmetrul, vom analiza cum să rezolvăm aceste complicații arătându-ți cum să curățați senzorul de debit de aer de masă al Volkswagen Touareg . Ar trebui să știți că această procedură este de fapt destul de ușor de efectuat și nu veți avea nevoie de expertiză mecanică avansată pentru a o face singur, o modalitate bună de a evita o călătorie la atelier și o factură abruptă. Vedeți mai jos diferiții pași de care trebuie să respectați pentru a efectua acest act de întreținere:

  • Dupa ce am avut bazat pe senzorul de debit de aer masic al Volkswagen Touareg , va trebui să-l demontați. Pentru a face acest lucru, acționați delicat, dar va trebui doar să-l dezasamblați de ambele părți ale conductei de aer și să detașați ștecherul electric de deasupra.
  • Odată demontat, veți putea trece mai departe la pas curățarea senzorului de masă de aer al Volkswagen Touareg . Acest senzor se va murdari, în timp, iar cele două „filamente” ale sale care vor oferi computerului dumneavoastră informații despre calitatea și temperatura aerului nu vor mai putea colecta corect date, tocmai în acest sens va deranja funcționarea motorului Volkswagen Touareg. Scopul acestei curățări va fi de a elimina toate impuritățile sale pentru a-i permite să funcționeze din nou eficient.
  • Lăsa înmuiați partea inferioară a senzorului de debit de aer în masă (nu partea dopului) în acetonă sau alt solvent timp de câteva minute , care va îndepărta cea mai mare parte a murdăriei

    .

  • Acum vom trece la curățarea foarte delicată a filamentelor debitmetrului. Trebuie să fii foarte atent, altfel senzorul de debit de aer în masă va fi stricat definitiv. Cu ajutorul unei perii fine și a unui solvent, curățați delicat cele două filamente ale senzorului de debit de aer în masă . Dacă vă este prea frică să nu-l deteriorați, le puteți curăța și cu un lichid de frână sub formă de aerosol prin pulverizarea jetului pe aceste filamente.
Weiterlesen:
Cum să resetați contorul de parcurs la Volkswagen Touareg

Acum știi cum să curățați senzorul de debit de aer de masă al Volkswagen Touareg , ar trebui să simțiți o diferență vizibilă în comportamentul motorului dvs.

Pentru a obține mai multe sfaturi despre Volkswagen Touareg, aruncați o privire la categoria Volkswagen Touareg.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector