Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță senzorul de debit de aer în masă pe Volkswagen Tiguan?

Din ce în ce mai mulți șoferi încearcă să-și întrețină singuri mașinile. Acest lucru are ca rezultat economii semnificative de costuri deoarece mașinile moderne necesită din ce în ce mai mult service de rutină și sunt alcătuite din din ce în ce mai multe piese tehnice care duc la noi defecțiuni sau inconveniente. Una dintre complicațiile care deranjează din ce în ce mai mulți proprietari de Volkswagen Tiguan este un debitmetru de aer înfundat, care va aduce pierderi de putere și gaze negre de eșapament. Astăzi o să ne uităm la cum să curățați senzorul de masă de aer al Volkswagen Tiguan? . În primul rând, vom explica cum funcționează senzorul de flux de aer în masă și avantajele acestuia, în al doilea rând, de ce poate fi important să curățați acest senzor și în sfârșit, cum să curățați senzorul de debit de aer al unui Volkswagen Tiguan .

Utilitatea și acțiunea debitmetrului masic de aer al unui Volkswagen Tiguan

.

Așa că începem pagina noastră de conținut cu procedura și scopul debitmetrului dumneavoastră Volkswagen Tiguan.

Scopul senzorului de debit de aer în masă pe Volkswagen Tiguan

Senzorul de debit de aer în masă este o componentă care a fost dezvoltată de fapt nu cu mult timp în urmă și furnizată în principal pe modelele diesel. Evident, cu motoarele cu injecție, admisia de combustibil și aer a devenit foarte precisă și, prin urmare, este necesar ca ECU să cunoașteți volumul exact de aer încărcat în motor pentru a adapta acțiunile pieselor de admisie complementare, cum ar fi injecția sau supapa EGR, dacă aveți probleme cu supapa EGR de pe Volkswagen Tiguan, nu vă gândiți de două ori să cereți sfaturi de pe pagina noastră de conținut pe acest subiect.

Funcționarea senzorului de debit de aer la Volkswagen Tiguan

Acum, vom examina cum funcționează, înainte de a încerca curățați senzorul de debit de aer al Volkswagen Tiguan , trebuie să vă dați seama deja cum funcționează pentru ca acest serviciu de rutină să funcționeze corect.

Weiterlesen:
Ambreiajul alunecă la Volkswagen Tiguan, ce să fac?

Senzorul debitului de aer în masă este, prin urmare, acolo în principal pentru a obține date despre admisia de aer a mașinii dumneavoastră. Pentru a realiza acest lucru, acesta trebuie instalat imediat după admisia de aer a Volkswagen Tiguan, adică imediat după filtrul de aer. Este un conductă furnizată cu senzor care va analiza aerul din admisie și va transmite datele către ECU-ul mașinii tale.

De ce să curățați senzorul de masă de aer al unui Volkswagen Tiguan?

Senzorul de masă de aer al Volkswagen Tiguan poate avea complicații și asta vom încerca să aflăm și să ne dăm seama cu ce complicații te poți confrunta!

Complicații ale senzorului de masă de aer Volkswagen Tiguan

Iată diferitele complicații pe care le poate provoca senzorul de debit de aer al Volkswagen Tiguan:

  • consum mai mare de combustibil: Deoarece un debitmetru murdar se va termina neapărat cu un consum mai mare de combustibil din cauza debitului slab de aer…
  • Pierderea de putere: legată de aceeași problemă, această lipsă de aer poate provoca o pierdere de putere a motorului dumneavoastră.
  • Dificultăți la pornirea mașinii: În cele din urmă, una dintre ultimele complicații clasice legate de un debitmetru murdar va fi că Volkswagen Tiguan va avea mai multe probleme la pornirea mașinii.

Cum curăț senzorul debitului de aer de la un Volkswagen Tiguan?

După ce examinăm funcționarea și preocupările pe care le poate provoca debitmetrul, vom analiza cum să remediam aceste complicații explicându-ți cum să curățați senzorul de debit de aer de masă al Volkswagen Tiguan . Ar trebui să știți că acest proces este de fapt destul de simplu de efectuat și nu veți avea nevoie de abilități mecanice avansate pentru a le face singur, o modalitate bună de a evita o călătorie la mecanic și o factură abruptă. Vedeți mai jos diferiții pași de care trebuie să respectați pentru a efectua acest act de service de rutină:

  • Dupa ce am avut a găsit senzorul de debit de aer al Volkswagen Tiguan , va trebui să-l demontați. Pentru a realiza acest lucru, lucrați ușor, dar va trebui doar să-l dezasamblați de ambele părți ale conductei de aer și să detașați ștecherul electric deasupra acestuia.
  • Odată desfășurat, veți avea capacitatea de a trece la pas curățarea senzorului de masă de aer al Volkswagen Tiguan . Acest senzor se va murdari, cu timpul, iar cele două „filamente” ale sale care vor oferi computerului dumneavoastră informații despre calitatea și temperatura aerului nu vor mai avea capacitatea de a colecta datele în mod corespunzător, tocmai în acest sens va deranja. funcționarea unității de motor a Volkswagen Tiguan. Scopul acestei curățări va fi acela de a elimina toate impuritățile sale pentru a-i permite să funcționeze din nou eficient.
  • Lăsa înmuiați partea inferioară a senzorului de debit de aer în masă (nu partea dopului) în acetonă sau alt solvent timp de câteva minute , care va îndepărta cea mai mare parte a murdăriei

    .

  • Acum vom trece la curățarea foarte delicată a filamentelor debitmetrului. Trebuie să fii foarte atenție, în orice alt caz senzorul dvs. de debit de masă de aer va fi stricat definitiv. Cu ajutorul unei perii fine și a unui solvent, curățați ușor cele două filamente ale senzorului de debit de aer în masă . Dacă ți-e prea frică să-l distrugi, le poți curăța și cu un lichid de frână sub formă de aerosol prin pulverizarea jetului pe aceste filamente.
Weiterlesen:
Capota blocată pe Volkswagen-ul meu Tiguan, ce pot face?

Acum știi cum să curățați senzorul de debit de aer de masă al Volkswagen Tiguan , ar trebui să simțiți o diferență vizibilă în comportamentul unității dvs. de motor.

Dacă doriți mai multe ghiduri despre Volkswagen Tiguan, accesați categoria noastră Volkswagen Tiguan.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector