Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță senzorul de debit de aer în masă pe Renault Trafic 2?

Din ce în ce mai mulți proprietari de mașini încearcă să aibă grijă de mașinile lor singuri. Acest lucru duce la economii substanțiale deoarece mașinile moderne necesită din ce în ce mai multă întreținere și sunt formate din din ce în ce mai multe piese tehnice care au ca rezultat noi defecțiuni sau inconveniente. Una dintre problemele care afectează din ce în ce mai mulți proprietari de Renault Trafic 2 este un debitmetru de aer înfundat, care va avea ca rezultat o pierdere de putere și gaze negre de eșapament. Astăzi vom examina cum să curățați senzorul de debit de aer de masă al Renault Trafic 2? . În primul rând, vă vom arăta cum funcționează senzorul de flux de aer în masă și avantajele acestuia, în al doilea rând, de ce poate fi relevant să curățați acest senzor , și, în sfârșit, cum să curățați senzorul de debit de aer al unui Renault Trafic 2 .

Utilitatea și funcționarea debitmetrului masic de aer al unui Renault Trafic 2

.

Așa că începem articolul nostru cu funcționarea și scopul debitmetrului dumneavoastră Renault Trafic 2.

Scopul senzorului de debit de aer în masă de pe Renault Trafic 2

Senzorul de debit de aer în masă este o componentă care a fost creată nu cu mult timp în urmă și furnizată special pe modelele diesel. De fapt, la motoarele cu injecție, admisia de combustibil și aer a devenit foarte precisă și, în consecință, este necesar ca ECU să cunoașteți volumul exact de aer încărcat în motor pentru a modifica actiunile pieselor complementare de admisie precum injectia sau supapa EGR, daca ai probleme cu supapa EGR de pe Renault Trafic 2 tau, nu ezita sa consulti articolul nostru pe acest subiect.

Funcționarea senzorului de debit de aer pe Renault Trafic 2

Acum, vom arunca o privire la modul în care funcționează, înainte de a încerca curățați senzorul de masă de aer al Renault Trafic 2 , trebuie să aflați deja cum funcționează pentru a realiza corect această acțiune de întreținere.

Weiterlesen:
Cum se curăță catalizatorul Renault Trafic?

Senzorul de debit de aer în masă este, prin urmare, special pentru a obține date despre admisia de aer a mașinii dumneavoastră. Pentru a realiza acest lucru, acesta trebuie montat imediat după admisia de aer a Renault Trafic 2, adică imediat după filtrul de aer. Este un conductă furnizată cu senzor care va revizui aerul din admisie și va transfera datele la ECU-ul mașinii tale.

De ce să curățați senzorul de debit de masă de aer al unui Renault Trafic 2?

Senzorul de masă de aer al Renault Trafic 2 poate avea probleme și asta vom încerca să descoperim și să înțelegem cu ce probleme vă puteți confrunta!

Probleme la senzorul de masă de aer Renault Trafic 2

Iată diferitele probleme pe care le poate provoca senzorul de debit de aer al Renault Trafic 2:

  • consum mai mare de combustibil: Deoarece un debitmetru murdar va duce de fapt la un consum mai mare de combustibil cauzat de un flux slab de aer…
  • Pierderea de putere: Legat de aceeași problemă, această lipsă de aer poate duce la o pierdere de putere a motorului dumneavoastră.
  • Dificultăți la pornirea mașinii: În cele din urmă, una dintre ultimele probleme clasice legate de un debitmetru murdar va fi că Renault Trafic 2 va avea mai multe probleme la pornirea mașinii.

Cum curăț senzorul debitului de aer de la un Renault Trafic 2?

După ce examinăm funcționarea și preocupările pe care le poate genera debitmetrul, vom analiza cum să rezolvăm aceste probleme explicându-ți cum să curățați senzorul de debit de aer de masă al Renault Trafic 2 . Trebuie să știți că acest proces este destul de ușor de efectuat și nu veți avea nevoie de abilități mecanice avansate pentru a-l face singur, o modalitate bună de a evita o călătorie în garaj și o factură abruptă. Vedeți mai jos diferiții pași de urmat pentru a efectua acest act de întreținere:

  • Dupa ce am avut a găsit senzorul debitului de aer al Renault Trafic 2 , va trebui să-l demontați. Pentru a realiza acest lucru, acționați delicat, dar va trebui doar să-l dezasamblați de ambele părți ale conductei de aer și să deconectați ștecherul electric de deasupra acestuia.
  • Odată dezasamblat, veți avea posibilitatea de a trece la pas curățarea senzorului de masă de aer al Renault Trafic 2 . Acest senzor se va murdari, cu timpul, iar cele două „filamente” ale sale care vor oferi computerului dumneavoastră informații despre calitatea și temperatura aerului nu vor mai avea capacitatea de a colecta datele corect, tocmai în acest sens va afecta funcționarea unității de motor a Renault Trafic 2 dvs.. Scopul acestei curățări va fi de a elimina toate impuritățile sale pentru a-i permite să funcționeze din nou eficient.
  • Lăsa înmuiați secțiunea inferioară a senzorului de debit de aer în masă (nu partea dopului) în acetonă sau alt solvent timp de câteva minute , care va îndepărta cea mai mare parte a murdăriei

    .

  • Acum vom trece la curățarea foarte delicată a filamentelor debitmetrului. Trebuie să fii foarte Atenție, altfel senzorul de debit de aer în masă va fi stricat definitiv. Cu ajutorul unei perii fine și a unui solvent, curățați delicat cele două filamente ale senzorului de debit de aer în masă . Dacă vă este prea frică să nu-l deteriorați, le puteți curăța și cu un lichid de frână sub formă de aerosol prin pulverizarea jetului pe aceste filamente.
Weiterlesen:
Cum se remediază scurgerea cutiei de viteze pe Renault Trafic?

Acum știi cum să curățați senzorul de debit de aer de masă al Renault Trafic 2 , ar trebui să simțiți o diferență vizibilă în comportamentul unității dvs. de motor.

Dacă aveți nevoie de mai multe ghiduri despre Renault Trafic 2, accesați categoria noastră Renault Trafic 2.

Legătura cu publicația principală