Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță senzorul de debit de aer în masă pe Nissan Sentra?

Din ce în ce mai mulți șoferi încearcă să-și întrețină singuri vehiculele. Acest lucru duce la economii considerabile, deoarece mașinile contemporane implică din ce în ce mai mult service de rutină și sunt alcătuite din din ce în ce mai multe componente tehnice care duc la noi defecțiuni sau inconveniente. Una dintre problemele care afectează din ce în ce mai mulți proprietari de Nissan Sentra este un debitmetru de aer înfundat, care se va termina cu o pierdere de putere și gaze negre de eșapament. Astăzi o să ne uităm la cum să curățați senzorul de debit de aer de masă al Nissan Sentra? . În primul rând, vă vom arăta cum funcționează senzorul de flux de aer în masă și utilitatea acestuia, în al doilea rând, de ce ar putea fi relevant să curățați acest senzor și în sfârșit, cum să curățați senzorul de masă de aer al unui Nissan Sentra .

Utilitatea și funcționarea debitmetrului masic de aer al unui Nissan Sentra

.

Așa că începem conținutul nostru cu funcționarea și intenția debitmetrului dumneavoastră Nissan Sentra.

Scopul senzorului de debit de aer în masă de pe Nissan Sentra

Senzorul debitului de aer în masă este o piesă care a fost dezvoltată de fapt destul de recent și furnizată în principal pe modelele diesel. Evident, cu motoarele cu injecție, admisia de combustibil și aer a devenit foarte precisă și este atât de necesar ca ECU să cunoașteți volumul exact de aer injectat în motor pentru a adapta acțiunile pieselor de admisie complementare precum injecția sau supapa EGR, dacă aveți probleme cu supapa EGR de pe Nissan Sentra, nu ezitați să consultați conținutul nostru pe acest subiect.

Funcționarea senzorului de debit de aer în masă la Nissan Sentra

Acum, vom arunca o privire la modul în care funcționează, înainte de a încerca curățați senzorul de debit de aer de masă al Nissan Sentra , trebuie să înțelegeți deja cum funcționează pentru a realiza corect această acțiune de serviciu de rutină.

Weiterlesen:
Pret inlocuire disc frana pentru Nissan Sentra ?

Senzorul de debit de aer în masă este, prin urmare, acolo în principal pentru a colecta date despre admisia de aer a autovehiculului dumneavoastră. Pentru a face acest lucru, trebuie montat imediat după admisia de aer a Nissan Sentra, adică imediat după filtrul de aer. Este un conductă furnizată cu senzor care va revizui aerul din admisie și va transmite datele către ECU-ul mașinii tale.

De ce să curățați senzorul de masă de aer al unui Nissan Sentra?

Senzorul de masă de aer al Nissan Sentra poate avea probleme și asta vom încerca să aflăm și să înțelegem cu ce probleme vă puteți confrunta!

Probleme la senzorul debitului de aer Nissan Sentra

Iată diferitele probleme pe care le poate genera senzorul de debit de aer al Nissan Sentra:

  • consum mai mare de combustibil: deoarece un debitmetru murdar va duce neapărat la un consum mai mare de combustibil cauzat de un debit slab de aer…
  • Pierderea de putere: asociată cu aceeași problemă, această lipsă de aer poate genera o pierdere de putere a motorului dumneavoastră.
  • Dificultăți la pornirea vehiculului: În cele din urmă, una dintre ultimele probleme clasice legate de un debitmetru murdar va fi că Nissan Sentra va avea mai multe probleme la pornirea vehiculului.

Cum curăț senzorul debitului de aer de la un Nissan Sentra?

După ce examinăm funcționarea și preocupările pe care le poate genera debitmetrul, vom analiza cum să remediam aceste probleme arătându-ți cum să curățați senzorul de debit de aer de masă al Nissan Sentra . Trebuie să știți că această operațiune este de fapt destul de simplă de efectuat și nu veți avea nevoie de abilități mecanice avansate pentru a o face singur, o modalitate bună de a evita o călătorie la garaj și o factură abruptă. Descoperiți mai jos diferiții pași de care trebuie să respectați pentru a efectua acest act de service de rutină:

  • Dupa ce am avut pe baza senzorului de debit de aer masic al Nissan Sentra , va trebui să-l demontați. Pentru a face acest lucru, acționați ușor, dar va trebui doar să-l dezasamblați de ambele părți ale conductei de aer și să deconectați ștecherul electric de deasupra acestuia.
  • Odată demontat, vei putea continua cu pasul curățarea senzorului de masă de aer al Nissan Sentra . Acest senzor se va murdari, în timp, iar cele două „filamente” ale sale care vor oferi computerului dumneavoastră informații despre calitatea și temperatura aerului nu vor mai putea colecta corect date, tocmai în acest sens va deranja funcționarea motorului Nissan Sentra. Scopul acestei curățări va fi de a elimina toate substanțele sale impure pentru a-i permite să funcționeze din nou eficient.
  • Lăsa înmuiați secțiunea inferioară a senzorului de debit de aer în masă (nu partea dopului) în acetonă sau alt solvent timp de câteva minute , care va îndepărta cea mai mare parte a murdăriei

    .

  • Acum vom trece la curățarea foarte delicată a filamentelor debitmetrului. Trebuie să fii foarte Atenție, altfel senzorul de debit de aer în masă va fi stricat definitiv. Cu ajutorul unei perii fine și a unui solvent, curățați ușor cele două filamente ale senzorului de debit de aer în masă . Dacă vă este prea frică să nu-i faceți rău, le puteți curăța și cu un lichid de frână sub formă de aerosol prin pulverizarea jetului pe aceste filamente.
Weiterlesen:
Cum să dezactivezi Start Stop pe Nissan Sentra

Acum știi cum să curățați senzorul de debit de aer de masă al Nissan Sentra , ar trebui să simțiți o diferență vizibilă în comportamentul motorului dvs.

Pentru a obține mai multe sfaturi despre Nissan Sentra, aruncați o privire la categoria Nissan Sentra.

Legătura cu publicația principală