Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță senzorul de debit de aer în masă pe Acura TL?

Din ce în ce mai mulți șoferi încearcă să aibă grijă de mașinile lor singuri. Acest lucru duce la economii semnificative deoarece mașinile contemporane necesită din ce în ce mai multă întreținere și sunt formate din din ce în ce mai multe piese tehnice care au ca rezultat noi defecțiuni sau inconveniente. Una dintre complicațiile care îi afectează din ce în ce mai mulți proprietari de Acura TL este un debitmetru de aer înfundat, care se va termina cu o pierdere de putere și gaze negre de eșapament. Astăzi vom arunca o privire cum să curățați senzorul de masă de aer al Acura TL? . În primul rând, vom descrie modul în care funcționează senzorul de masă de aer și utilitatea acestuia, în al doilea rând, de ce ar putea fi important să curățați acest senzor , și, în sfârșit, cum să curățați senzorul de debit de aer de masă al unui Acura TL .

Utilitatea și funcționarea debitmetrului masic de aer al unui Acura TL

.

Așa că începem articolul nostru cu funcționarea și scopul debitmetrului tău Acura TL.

Scopul senzorului de masă de aer de pe Acura TL

Senzorul debitului masic de aer este o componentă care a fost creată destul de recent și echipată în principal pe modelele diesel. De fapt, cu motoarele cu injecție, admisia de combustibil și aer a devenit foarte precisă și, prin urmare, este esențial ca ECU să cunoașteți volumul exact de aer injectat în motor pentru a modifica comportamentul pieselor de admisie complementare, cum ar fi injecția sau supapa EGR, dacă aveți probleme cu supapa EGR de pe Acura TL dvs., nu vă gândiți de două ori să cereți sfaturi din articolul nostru pe acest subiect.

Funcționarea senzorului de debit de aer în masă pe Acura TL

Acum, ne vom uita la modul în care funcționează, înainte de a încerca curățați senzorul de masă de aer al Acura TL , trebuie să vă dați seama deja cum funcționează pentru a efectua corect această lucrare de întreținere.

Weiterlesen:
Cum se rabatează scaunul din față pe Acura TL?

Senzorul debitului de aer în masă este, prin urmare, acolo în principal pentru a obține informații despre admisia de aer a mașinii dumneavoastră. Pentru a face acest lucru, trebuie instalat imediat după admisia de aer a Acura TL, adică imediat după filtrul de aer. Este un conductă echipată cu senzor care va analiza aerul din admisie și va transfera informațiile către ECU-ul mașinii tale.

De ce să curățați senzorul de masă de aer al unui Acura TL?

Senzorul de masă de aer al Acura TL poate avea complicații și asta este ceea ce vom încerca să vedem și să ne dăm seama cu ce complicații s-ar putea să vă confruntați!

Complicații ale senzorului de masă de aer Acura TL

Iată diferitele complicații pe care le poate provoca senzorul de debit de aer al Acura TL:

  • consum mai mare de combustibil: Deoarece un debitmetru murdar va duce de fapt la un consum mai mare de combustibil din cauza fluxului slab de aer…
  • Pierderea de putere: legată de aceeași problemă, această lipsă de aer poate provoca o pierdere de putere a motorului dumneavoastră.
  • Dificultăți la pornirea mașinii: În cele din urmă, una dintre ultimele complicații tradiționale legate de un debitmetru murdar va fi că Acura TL va avea mai multe dificultăți la pornirea vehiculului.

Cum curăț senzorul debitului de aer de la un Acura TL?

După ce examinăm funcționarea și preocupările pe care le poate provoca debitmetrul, vom analiza cum să remediam aceste complicații, descriindu-ți cum să curățați senzorul de masă de aer al Acura TL . Trebuie să știi că acest proces este destul de ușor de realizat și nu vei avea nevoie de abilități mecanice avansate pentru a-l face singur, o tehnică bună pentru a evita o călătorie în garaj și o factură abruptă. Vedeți mai jos diferiții pași de urmat pentru a realiza acest act de întreținere:

  • Dupa ce am avut a localizat senzorul de masă de aer al Acura TL , va trebui să-l demontați. Pentru a face acest lucru, lucrați cu delicatețe, dar va trebui doar să-l dezasamblați de ambele părți ale conductei de aer și să detașați ștecherul electric deasupra acestuia.
  • Odată demontat, vei putea continua cu pasul curățarea senzorului de masă de aer al Acura TL . Acest senzor se va murdari, cu timpul, iar cele două „filamente” ale sale care vor oferi computerului dumneavoastră informații despre calitatea și temperatura aerului nu vor mai putea colecta datele corect, tocmai în acest sens va perturba funcționarea unității de motor a Acura TL dumneavoastră. Scopul acestei curățări va fi acela de a elimina toate particulele sale dăunătoare pentru a-i permite să funcționeze din nou eficient.
  • Lăsa înmuiați secțiunea inferioară a senzorului de debit de aer în masă (nu partea dopului) în acetonă sau alt solvent timp de câteva minute , care va elimina cea mai mare parte a murdăriei

    .

  • Acum vom trece la curățarea foarte delicată a filamentelor debitmetrului. Trebuie să fii foarte Atenție, altfel senzorul de debit de aer în masă va fi deteriorat permanent. Cu ajutorul unei perii fine și a unui solvent, curățați delicat cele două filamente ale senzorului de debit de aer în masă . Dacă vă este prea frică să nu-i faceți rău, puteți la fel de bine să le curățați cu un lichid de frână sub formă de aerosol prin pulverizarea jetului pe aceste filamente.
Weiterlesen:
Unde pot găsi siguranța claxonului la Acura TL?

Acum știi cum să curățați senzorul de masă de aer al Acura TL , ar trebui să simțiți o diferență vizibilă în comportamentul unității dvs. de motor.

Dacă doriți mai multe tutoriale despre Acura TL, accesați categoria noastră Acura TL.

Legătura cu publicația principală