Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță senzorul de debit de aer în masă de pe volvo v90?

Din ce în ce mai mulți șoferi încearcă să-și întrețină singuri mașinile. Acest lucru duce la economii semnificative deoarece mașinile moderne necesită din ce în ce mai multă întreținere și sunt alcătuite din din ce în ce mai multe componente tehnice care duc la noi defecțiuni sau inconveniente. Una dintre complicațiile care deranjează din ce în ce mai mulți proprietari de volvo v90 este un debitmetru de aer înfundat, ceea ce va duce la o pierdere de putere și gaze de eșapament negre. Astăzi vom examina cum să curățați senzorul de debit de aer al volvo v90? . În primul rând, vă vom învăța cum funcționează senzorul de flux de aer în masă și valoarea acestuia, în al doilea rând, de ce poate fi relevant să curățați acest senzor , și, în sfârșit, cum să curățați senzorul de debit de aer în masă al unui volvo v90 .

Utilitatea și funcționarea debitmetrului masic de aer al unui volvo v90

.

Așa că începem conținutul nostru cu funcționarea și scopul debitmetrului dumneavoastră volvo v90.

Scopul senzorului de debit de aer în masă de pe volvo v90

Senzorul de debit de aer în masă este o piesă care a fost dezvoltată destul de recent și furnizată special pe modelele diesel. De fapt, cu motoarele cu injecție, admisia de combustibil și aer a devenit foarte precisă și este atât de esențial ca ECU să cunoașteți volumul exact de aer încărcat în motor pentru a adapta acțiunile pieselor de admisie complementare precum injecția sau supapa EGR, dacă aveți probleme cu supapa EGR de pe volvo v90, nu vă gândiți de două ori să consultați conținutul nostru pe acest subiect.

Funcționarea senzorului de debit de aer în masă pe volvo v90

Acum, ne vom uita la modul în care funcționează, înainte de a încerca curățați senzorul de debit de aer al volvo v90 , trebuie să vă dați seama deja cum funcționează pentru a efectua această lucrare de întreținere cu precizie.

Weiterlesen:
Problemă cu intermitent volvo v90, ce să fac?

Senzorul de debit de aer în masă este, prin urmare, special pentru a colecta date despre admisia de aer a mașinii dumneavoastră. Pentru a face acest lucru, trebuie să fie montat imediat după admisia de aer a volvo v90, adică imediat după filtrul de aer. Este un conductă furnizată cu senzor care va analiza aerul din admisie și va transmite datele către ECU-ul mașinii tale.

De ce să curățați senzorul de masă de aer al unui volvo v90?

Senzorul de debit de aer în masă al dvs. volvo v90 poate avea complicații și asta vom încerca să vedem și să descoperim cu ce complicații ați putea să vă confruntați!

Complicații ale senzorului de masă de aer volvo v90

Iată diferitele complicații pe care le poate provoca senzorul de debit de aer al volvo v90:

  • consum mai mare de combustibil: Deoarece un debitmetru murdar se va termina neapărat cu un consum mai mare de combustibil cauzat de un flux slab de aer…
  • Pierderea de putere: legată de o problemă similară, această lipsă de aer poate provoca o pierdere de putere a motorului dumneavoastră.
  • Dificultăți la pornirea mașinii: În cele din urmă, una dintre ultimele complicații clasice legate de un debitmetru murdar va fi că volvo v90 dumneavoastră va avea mai multe probleme la pornirea mașinii.

Cum curăț senzorul debitului de aer de la un volvo v90?

După ce ne uităm la funcționarea și complicațiile pe care le poate provoca debitmetrul, vom analiza cum să rezolvăm aceste complicații arătându-ți cum să curățați senzorul de debit de aer al volvo v90 . Trebuie să știți că această operațiune este de fapt destul de simplu de realizat și nu veți avea nevoie de abilități mecanice avansate pentru a o face singur, o modalitate bună de a evita o călătorie în zona garajului și o factură abruptă. Vedeți mai jos diferiții pași de care trebuie să respectați pentru a efectua acest act de întreținere:

  • Dupa ce am avut am găsit senzorul de debit de aer al volvo v90 , va trebui să-l demontați. Pentru a face acest lucru, lucrați ușor, dar va trebui doar să-l dezasamblați de ambele părți ale conductei de aer și să deconectați ștecherul electric de deasupra acestuia.
  • Odată dezasamblat, veți putea trece la pas curățarea senzorului de masă de aer al volvo v90 . Acest senzor se va murdari, cu timpul, iar cele două „filamente” ale sale care vor oferi computerului dumneavoastră informații despre calitatea și temperatura aerului nu vor mai putea colecta datele cu acuratețe, tocmai în acest sens va deranja funcționarea unității de motor a volvo v90. Scopul acestei curățări va fi acela de a elimina toate substanțele sale impure pentru a-i permite să funcționeze din nou eficient.
  • Lăsa înmuiați partea inferioară a senzorului de debit de aer în masă (nu partea dopului) în acetonă sau alt solvent timp de câteva minute , care va îndepărta cea mai mare parte a murdăriei

    .

  • Acum vom trece la curățarea foarte delicată a filamentelor debitmetrului. Trebuie să fii foarte Atenție, altfel senzorul de debit de aer în masă va fi stricat definitiv. Cu ajutorul unei perii fine și a unui solvent, curățați ușor cele două filamente ale senzorului de debit de aer în masă . Dacă vă este prea frică să nu-i faceți rău, le puteți curăța și cu un lichid de frână sub formă de aerosol prin pulverizarea jetului pe aceste filamente.
Weiterlesen:
Cum să activez blocarea automată a volvo v90 meu?

Acum știi cum să curățați senzorul de debit de aer al volvo v90 , ar trebui să simțiți o diferență vizibilă în comportamentul unității dvs. de motor.

Dacă doriți mai multe ghiduri despre volvo v90, accesați categoria noastră volvo v90.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector