Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță senzorul de debit de aer în masă de pe volvo v70?

Din ce în ce mai mulți șoferi încearcă să aibă grijă de vehiculele lor singuri. Acest lucru are ca rezultat economii considerabile, deoarece mașinile moderne necesită din ce în ce mai multe servicii de rutină și sunt formate din din ce în ce mai multe piese tehnice care au ca rezultat noi defecțiuni sau inconveniente. Una dintre complicațiile care deranjează din ce în ce mai mulți proprietari de volvo v70 este un debitmetru de aer înfundat, ceea ce va duce la o pierdere de putere și gaze negre de eșapament. Astăzi o să ne uităm la cum să curățați senzorul de debit de aer al volvo v70? . În primul rând, vă vom arăta cum funcționează senzorul de flux de aer în masă și valoarea acestuia, în al doilea rând, de ce poate fi relevant să curățați acest senzor și în sfârșit, cum să curățați senzorul de debit de aer în masă al unui volvo v70 .

Utilitatea și acțiunea debitmetrului masic de aer al unui volvo v70

.

Așa că începem articolul nostru cu procedura și rolul debitmetrului dumneavoastră volvo v70.

Scopul senzorului de debit de aer în masă de pe volvo v70

Senzorul debitului masic de aer este o componentă care a fost creată nu cu mult timp în urmă și furnizată în principal pe modelele diesel. Într-adevăr, cu motoarele cu injecție, admisia de combustibil și aer a devenit foarte precisă și, prin urmare, este necesar ca ECU să cunoașteți volumul exact de aer adăugat în motor pentru a schimba acțiunile pieselor de admisie complementare precum injecția sau supapa EGR, dacă aveți probleme cu supapa EGR de pe volvo v70, nu vă gândiți de două ori să cereți sfaturi din articolul nostru pe acest subiect.

Funcționarea senzorului de debit de aer în masă pe volvo v70

Acum, vom arunca o privire la modul în care funcționează, înainte de a încerca curățați senzorul de debit de aer al volvo v70 , trebuie să aflați deja cum funcționează pentru ca acest serviciu de rutină să funcționeze corect.

Weiterlesen:
Vibrații la schimbarea vitezelor la volvo v70?

Senzorul de debit de aer în masă este, prin urmare, acolo în principal pentru a colecta statistici privind admisia de aer a mașinii dumneavoastră. Pentru a face acest lucru, trebuie montat imediat după admisia de aer a volvo v70, adică imediat după filtrul de aer. Este un conductă furnizată cu senzor care va revizui aerul din admisie și va transfera statisticile la ECU-ul mașinii tale.

De ce să curățați senzorul de masă de aer al unui volvo v70?

Senzorul de debit de aer în masă al dumneavoastră volvo v70 poate avea complicații și asta vom încerca să aflăm și să înțelegem cu ce complicații ați putea să vă confruntați!

Complicații ale senzorului de masă de aer volvo v70

Iată diferitele complicații pe care le poate provoca senzorul de debit de aer al volvo v70:

  • consum mai mare de combustibil: Deoarece un debitmetru murdar se va termina neapărat cu un consum mai mare de combustibil din cauza debitului slab de aer…
  • Pierderea de putere: asociată cu aceeași problemă, această lipsă de aer poate duce la o pierdere de putere a motorului dumneavoastră.
  • Dificultăți la pornirea mașinii: În cele din urmă, una dintre ultimele complicații clasice legate de un debitmetru murdar va fi că volvo v70 dumneavoastră va avea mai multe probleme la pornirea mașinii.

Cum curăț senzorul debitului de aer de la un volvo v70?

După ce examinăm funcționarea și problemele pe care le poate provoca debitmetrul, vom analiza cum să remediam aceste complicații, descriindu-ți cum să curățați senzorul de debit de aer al volvo v70 . Trebuie să știți că această procedură este destul de simplă de realizat și nu veți avea nevoie de abilități mecanice avansate pentru a o face singur, o tehnică bună pentru a evita o călătorie în zona garajului și o factură abruptă. Descoperiți mai jos diferiții pași de urmat pentru a realiza acest act de serviciu de rutină:

  • Dupa ce am avut bazat pe senzorul de debit de aer al volvo v70 , va trebui să-l demontați. Pentru a face acest lucru, lucrați ușor, dar va trebui doar să-l dezasamblați de ambele părți ale conductei de aer și să detașați ștecherul electric deasupra acestuia.
  • Odată dezasamblat, veți avea posibilitatea de a trece la pas curățarea senzorului de masă de aer al volvo v70 . Acest senzor se va murdari, pe măsură ce trece timpul, iar cele două „filamente” ale sale care vor oferi computerului dumneavoastră informații despre calitatea și temperatura aerului nu vor mai avea capacitatea de a colecta datele corect, tocmai în acest sens va afectează funcționarea motorului volvo v70. Scopul acestei curățări va fi acela de a elimina toate particulele sale dăunătoare pentru a-i permite să funcționeze din nou eficient.
  • Lăsa înmuiați secțiunea inferioară a senzorului de debit de aer în masă (nu partea dopului) în acetonă sau alt solvent timp de câteva minute , care va îndepărta cea mai mare parte a murdăriei

    .

  • Acum vom trece la curățarea foarte delicată a filamentelor debitmetrului. Trebuie să fii foarte atent, în orice alt caz, senzorul dvs. de masă de aer va fi deteriorat permanent. Cu ajutorul unei perii fine și a unui solvent, curățați ușor cele două filamente ale senzorului de debit de aer în masă . Dacă ți-e prea frică să-l distrugi, le poți curăța și cu un lichid de frână sub formă de aerosol prin pulverizarea jetului pe aceste filamente.
Weiterlesen:
Cum se blochează manual volvo v70?

Acum știi cum să curățați senzorul de debit de aer al volvo v70 , ar trebui să simțiți o diferență vizibilă în comportamentul motorului dvs.

Dacă mai aveți întrebări despre volvo v70, nu ezitați să consultați categoria noastră volvo v70.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector