Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță senzorul de debit de aer în masă de pe volvo v40?

Din ce în ce mai mulți șoferi încearcă să-și îngrijească singuri mașinile. Acest lucru are ca rezultat economii substanțiale de costuri deoarece mașinile moderne necesită din ce în ce mai multă întreținere și sunt formate din din ce în ce mai multe piese tehnice care au ca rezultat noi defecțiuni sau inconveniente. Una dintre complicațiile care afectează din ce în ce mai mulți proprietari de volvo v40 este un debitmetru de aer înfundat, ceea ce va avea ca rezultat o pierdere de putere și gaze negre de eșapament. În acest articol vom arunca o privire cum să curățați senzorul de debit de aer al volvo v40? . În primul rând, vă vom învăța cum funcționează senzorul de flux de aer în masă și avantajele acestuia, în al doilea rând, de ce poate fi important să curățați acest senzor , și, în sfârșit, cum să curățați senzorul de debit de aer în masă al unui volvo v40 .

Utilitatea și funcționarea debitmetrului masic de aer al unui volvo v40

.

Așa că începem pagina noastră de conținut cu procesul și rolul debitmetrului dumneavoastră volvo v40.

Scopul senzorului de masă de aer de pe volvo v40

Senzorul de debit de aer în masă este o piesă care a fost dezvoltată de fapt nu cu mult timp în urmă și echipată în principal pe modelele diesel. Într-adevăr, cu motoarele cu injecție, admisia de combustibil și aer a devenit foarte precisă și, în consecință, este necesar ca ECU să cunoașteți volumul exact de aer adăugat în motor pentru a modifica acțiunile pieselor de admisie complementare precum injecția sau supapa EGR, dacă aveți probleme cu supapa EGR de pe volvo v40, nu ezitați să consultați pagina noastră de conținut pe acest subiect.

Funcționarea senzorului de debit de aer în masă pe volvo v40

Acum, vom verifica cum funcționează, înainte de a încerca curățați senzorul de debit de aer al volvo v40 , trebuie să înțelegeți deja cum funcționează să faceți corect acest act de întreținere.

Weiterlesen:
Lumina de frână volvo v40 rămâne aprinsă, ce să faci?

Senzorul debitului de aer în masă este, prin urmare, acolo în principal pentru a obține statistici privind admisia de aer a mașinii dumneavoastră. Pentru a face acest lucru, trebuie instalat imediat după admisia de aer a volvo v40, adică imediat după filtrul de aer. Este un conductă echipată cu senzor care va revizui aerul din admisie și va transfera statisticile la ECU-ul mașinii tale.

De ce să curățați senzorul de masă de aer al unui volvo v40?

Senzorul de debit de aer în masă al dvs. volvo v40 poate avea complicații și asta vom încerca să aflăm și să ne dăm seama cu ce complicații vă puteți confrunta!

Complicații ale senzorului de masă de aer volvo v40

Iată diferitele complicații pe care le poate provoca senzorul de debit de aer al volvo v40:

  • consum mai mare de combustibil: Deoarece un debitmetru murdar va duce neapărat la un consum mai semnificativ de combustibil din cauza fluxului slab de aer…
  • Pierderea de putere: asociată cu o problemă similară, această lipsă de aer poate provoca o pierdere de putere a motorului dumneavoastră.
  • Dificultăți la pornirea mașinii: în cele din urmă, una dintre ultimele complicații clasice asociate cu un debitmetru murdar va fi că volvo v40 va avea mai multe probleme pentru a porni mașina.

Cum curăț senzorul debitului de aer de la un volvo v40?

După ce examinăm funcționarea și preocupările pe care le poate provoca debitmetrul, vom analiza cum să remediam aceste complicații arătându-ți cum să curățați senzorul de debit de aer al volvo v40 . Trebuie să știți că această procedură este de fapt destul de ușor de realizat și nu veți avea nevoie de abilități mecanice avansate pentru a o face singur, o modalitate bună de a evita o călătorie în garaj și o factură abruptă. Vedeți mai jos diferiții pași de care trebuie să respectați pentru a realiza acest act de întreținere:

  • Dupa ce am avut a localizat senzorul de debit de aer al volvo v40 , va trebui să-l demontați. Pentru a face acest lucru, acționați ușor, dar va trebui doar să-l dezasamblați de ambele părți ale conductei de aer și să deconectați ștecherul electric de deasupra acestuia.
  • Odată demontat, veți putea trece la pas curățarea senzorului de masă de aer al volvo v40 . Acest senzor se va murdari, cu timpul, iar cele două „filamente” ale sale care vor oferi computerului dumneavoastră informații despre calitatea și temperatura aerului nu vor mai putea colecta corect date, tocmai în acest sens va perturba funcționarea unității de motor a volvo v40. Scopul acestei curățări va fi eliminarea tuturor substanțelor sale impure pentru a-i permite să funcționeze din nou eficient.
  • Lăsa înmuiați partea inferioară a senzorului de debit de aer în masă (nu partea dopului) în acetonă sau alt solvent timp de câteva minute , care va îndepărta cea mai mare parte a murdăriei

    .

  • Acum vom trece la curățarea foarte delicată a filamentelor debitmetrului. Trebuie să fii foarte atent, în orice alt caz, senzorul dvs. de masă de aer va fi deteriorat permanent. Cu ajutorul unei perii fine și a unui solvent, curățați ușor cele două filamente ale senzorului de debit de aer în masă . Dacă vă este prea frică să nu-i faceți rău, puteți la fel de bine să le curățați cu un lichid de frână sub formă de aerosol prin pulverizarea jetului pe aceste filamente.
Weiterlesen:
Unde se află mufa pe volvo v40?

Acum știi cum să curățați senzorul de debit de aer al volvo v40 , ar trebui să simțiți o diferență vizibilă în comportamentul unității dvs. de motor.

În cazul în care aveți întrebări suplimentare despre volvo v40, nu ezitați să consultați categoria noastră volvo v40.

Ссылка на основную публикацию