Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță convertizorul catalitic volvo xc70?

Un convertor catalitic este o componentă vitală a mașinilor recente, deoarece purifică gazele de eșapament ale vehiculului dvs. și astfel respectă standardele moderne de poluare. Cu toate acestea, este posibil ca acesta să se înfunde sau să se defecteze, caz în care este importantă schimbarea sau curățarea. Astăzi o să ne uităm la cum să curăț un convertor catalitic pe volvo xc70? Pentru a face acest lucru, în primul rând, vom descrie situațiile în care ar putea fi interesant să curățați catalizatorul volvo xc70, apoi, cum să efectuați această curățare pentru a recupera performanța catalizatorului mașinii dumneavoastră.

De ce ați dori să curățați catalizatorul volvo xc70?

În această primă secțiune vom descrie de ce poate fi important curățați catalizatorul volvo xc70 . De fapt, pentru unii dintre voi ar putea părea logic, dar cei mai mulți dintre voi nu înțelegeți cum funcționează și consecințele convertor catalitic murdar .

Rolul și funcționarea convertorului catalitic al unui volvo xc70

.

Convertorul catalitic al dvs. volvo xc70 are obiectivul pentru a elimina gazele de evacuare nocive asociat cu funcționarea motorului dvs. De fapt, este unul dintre elementele principale care luptă împotriva poluării evacuate de volvo xc70 dumneavoastră. Va transforma aceste gaze nocive în apă sau fum nepoluanți. Pentru a converti aceste gaze, catalizatorul volvo xc70 o plasă de metale prețioase care, atunci când gazele trec la temperatură ridicată, le vor descompune prin reacție chimică . Un convertor catalitic poate funcționa doar de la 400°, de aceea este necesar să evitați înfundarea catalizatorului volvo xc70. Dacă vă gândiți să faceți suficiente călătorii lungi pentru a-l încălzi în mod regulat (numărați mai mult de 10 kilometri pentru ca catalizatorul să atingă temperatura potrivită), acest lucru vă va permite să optimizați durata de viață a acestei componente și să mențineți eficiența ideală a motorului.

Consecințele unui convertor catalitic murdar sau defect pe volvo xc70

Vom descoperi acum ce poate fi consecințele unui convertor catalitic murdar sau defect la volvo xc70 . Acest lucru vă va permite să distingeți manifestările care ar trebui să vă avertizeze cu privire la o defecțiune a convertorului catalitic, iată lista simptomelor unui convertor catalitic defect:

  • Convertorul catalitic al dvs. volvo xc70 este blocat: După cum am explicat mai devreme, dacă faceți călătorii prea scurte ca 50% dintre oameni, nu va avea timp să înceapă să funcționeze, iar catalizatorul se va înfunda cu gazele de eșapament.
  • Aprinderea luminii motorului: : În urma unui convertor catalitic înfundat, se poate aprinde lumina motorului volvo xc70, nu vă gândiți de două ori pentru a consulta conținutul nostru pentru a afla cum să îl opriți.
  • Un senzor lambda defect : Catalizatorul functioneaza in stransa legatura cu senzorii lambda din aval si din amonte de acesta, vor revizui aerul care curge in interiorul lui, daca este infundat senzorii vor avea destul de des si probleme.
  • Un zgomot metalic cauzat de evacuare: În cazul în care catalizatorul este mort, ar trebui să observați acest zgomot care sugerează că ceramica este deteriorată.
Weiterlesen:
Problemă cu intermitent volvo xc70, ce să fac?

De ce ar trebui să curățați catalizatorul volvo xc70

Înainte de a încheia cu pasul de care probabil ești cel mai curios, cum să curăț convertorul catalitic al unui volvo xc70? Vom descrie de ce poate fi important pentru dvs. să realizați această curățare. De fapt, un catalizator este o componentă foarte scumpă (aproximativ 500 de euro cu instalația, prețul poate varia în funcție de motoare). Pe lângă faptul că nu mai este bun pentru trecând controlul tehnic , este posibil să fiți în pericol consumul excesiv de combustibil . În cele din urmă, ultimul interes este că curățarea unui convertor catalitic nu este atât de costisitoare și dacă o faceți în mod regulat vă va economisi mulți bani.

Cum curățați catalizatorul de pe volvo xc70?

În sfârșit, iată etapa de care aproape sigur ești cel mai entuziasmat în acest articol, cum să curățați catalizatorul volvo xc70? Știți că această procedură este foarte simplă și că există două metode de realizat:

  • Curățarea convertorului catalitic de la volvo xc70 în mod regulat: Această strategie este utilă în mod special pentru persoane care fac în mod special călătorii scurte . Pentru a face acest lucru, nimic nu poate fi mai puțin dificil, din când în când, faceți o călătorie lungă (aproximativ 30 de minute pentru a optimiza eficienta procesului), gandindu-te sa iti faci motorul sa urce in turatii pentru ca temperatura din catalizator sa creasca si sa poata fi curatat.
  • Pentru a utiliza un detergent de catalizator: Puteți găsi unele într-un centru de autovehicule pentru aproximativ 20 de euro. Tot ce trebuie să faci este să-l adaugi la combustibil direct în rezervor cu aproximativ jumătate de rezervor plin. După aceea vei avea să conduci pe o distanță lungă timp de cel puțin 1 oră la intervalul mediu, încercând să mergi regulat la turații mari . Dacă puteți, înainte și după aceea, faceți o analiză a gazelor de eșapament pentru a verifica dacă ați recuperat gaze de eșapament mai sănătoase după proces. Puteți realiza acest proces la fiecare 15 000 km.
Weiterlesen:
volvo xc70 care accelereaza singur

.

Dacă doriți mai multe ghiduri despre volvo xc70, accesați categoria noastră volvo xc70.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector