Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță catalizatorul Volvo XC90?

Un convertor catalitic este o parte vitală a mașinilor contemporane, deoarece purifică gazele de eșapament ale vehiculului dvs. și astfel îndeplinește cerințele moderne de poluare. Cu toate acestea, este posibil ca acesta să se înfunde sau să se defecteze, circumstanță în care înlocuirea sau curățarea este fundamentală. În acest articol vom verifica cum se curăță un convertor catalitic pe Volvo XC90? Pentru a face acest lucru, pentru început, vă vom arăta circumstanțele în care ar putea fi interesant să curățați catalizatorul Volvo XC90 dvs., apoi, cum să executați această curățare pentru a recupera performanța catalizatorului mașinii dumneavoastră.

De ce ați dori să curățați catalizatorul Volvo XC90 dvs.?

În această primă secțiune vă vom arăta de ce poate fi necesar curățați catalizatorul Volvo XC90 . De fapt, pentru unii dintre voi ar putea părea evident, dar cei mai mulți dintre voi nu știți cum funcționează și rezultatele convertor catalitic murdar .

Scopul și funcționarea convertorului catalitic al unui Volvo XC90

.

Convertorul catalitic al dumneavoastră Volvo XC90 are această funcție pentru a scăpa de gazele de eșapament nocive legate de procesul unității dvs. de motor. Într-adevăr, este una dintre părțile principale care luptă împotriva poluării evacuate de Volvo XC90 dumneavoastră. Va transforma aceste gaze nocive în apă sau fum nepoluanți. Pentru a converti aceste gaze, catalizatorul Volvo XC90 dumneavoastră o plasă de metale prețioase care, atunci când gazele trec la temperatură ridicată, le vor descompune prin reacție chimică . Un convertor catalitic poate funcționa doar de la 400°, de aceea este necesar să evitați înfundarea catalizatorului Volvo XC90. Dacă vă gândiți să faceți călătorii suficient de lungi pentru a-l încălzi în mod repetat (numărați mai mult de 10 kilometri pentru ca catalizatorul să atingă temperatura potrivită), acest lucru vă va permite să optimizați durata de viață a acestei piese și să păstrați cea mai bună performanță a motorului.

Rezultatele unui convertor catalitic murdar sau defect la Volvo XC90

Vom descoperi acum ce poate fi rezultatele unui convertor catalitic murdar sau defect la Volvo XC90 . Acest lucru vă va permite să stabiliți manifestările care ar trebui să vă avertizeze cu privire la o defecțiune a convertorului catalitic, iată lista semnelor de boală a unui convertor catalitic defect:

  • Convertorul catalitic al Volvo XC90 dumneavoastră este înfundat: După cum am spus mai sus, dacă faceți călătorii prea scurte ca 50% dintre oameni, nu va avea timp să înceapă să funcționeze și catalizatorul se va înfunda cu gazele de eșapament.
  • Aprinderea luminii motorului: : În urma unui convertor catalitic înfundat, se poate aprinde lumina motorului Volvo XC90, nu ezitați să consultați pagina noastră de conținut pentru a identifica cum să îl opriți.
  • Sondă lambda defectă : Catalizatorul functioneaza in stransa legatura cu senzorii lambda din aval si din amonte de acesta, vor analiza aerul care curge in interiorul lui, daca este infundat senzorii vor avea de cele mai multe ori si complicatii.
  • Un zgomot metalic care vine de la evacuare: În cazul în care catalizatorul este mort, ar trebui să auziți acest zgomot, ceea ce duce la deteriorarea ceramicii.
Weiterlesen:
Cum schimb becul luminii pentru faza scurtă de pe Volvo XC90 meu?

De ce ar trebui să curățați catalizatorul Volvo XC90

Înainte de a realiza pasul de care probabil ești cel mai entuziasmat, cum se curăță catalizatorul unui Volvo XC90? Vă vom arăta de ce poate fi important pentru dvs. să efectuați această curățare. Într-adevăr, un catalizator este o piesă foarte scumpă (aproximativ 500 de euro cu instalația, prețul poate varia în funcție de motoare). Pe lângă faptul că nu mai este bun pentru trecând controlul tehnic , este posibil să fiți în pericol consumul excesiv de combustibil . În cele din urmă, ultimul beneficiu este că curățarea unui convertor catalitic nu este atât de costisitoare și, dacă o faceți în mod repetat, veți economisi destul de mulți bani.

Cum curățați catalizatorul de pe Volvo XC90?

În sfârșit, iată pasul de care sunteți cel mai probabil cel mai entuziasmat în acest ghid, cum să curățați catalizatorul Volvo XC90? Știți că această procedură este foarte simplă și că există două metode de realizat:

  • Curățarea convertorului catalitic de la Volvo XC90 în mod regulat: Această strategie este deosebit de valoroasă pentru persoane care fac în principal călătorii scurte . Pentru a face acest lucru, nimic nu poate fi mai puțin dificil, din când în când, faceți o călătorie lungă (aproximativ 30 de minute pentru a optimiza eficienta procesului), gandindu-te sa iti faci motorul sa urce in turatii pentru ca temperatura din catalizator sa creasca si sa poata fi curatat.
  • Pentru a utiliza un detergent de catalizator: Puteți găsi unele într-un centru de autovehicule pentru aproximativ 20 de euro. Tot ce trebuie să faci este să-l adaugi în combustibil direct în rezervor cu aproximativ jumătate de rezervor plin. După aceea vei avea să conduci pe o distanță lungă timp de cel puțin 1 oră la intervalul mediu încercând să mergi în mod repetat la turații mari . Dacă puteți, înainte și după aceea, faceți o analiză a gazelor de eșapament pentru a verifica dacă ați recuperat gaze de eșapament mai sănătoase după proces. Puteți efectua acest proces la fiecare 15 000 km.
Weiterlesen:
Scurgere de lichid de frana Volvo XC90

.

Dacă doriți mai multe ghiduri despre Volvo XC90, accesați categoria noastră Volvo XC90.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector