Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță catalizatorul Volvo V90?

Un convertor catalitic este o componentă vitală a mașinilor moderne, deoarece purifică gazele de eșapament ale vehiculului dvs. și astfel se potrivește cerințelor moderne de poluare. Cu toate acestea, este posibil ca acesta să se dovedească a fi înfundat sau avariat, caz în care o schimbare sau o curățare este esențială. În acest articol vom verifica Cum se curăță un convertor catalitic pe Volvo V90? Pentru a face acest lucru, în primul rând, vă vom explica situațiile în care poate fi interesant să curățați catalizatorul volvo v90, apoi, cum să realizați această curățare pentru a recupera eficiența catalizatorului mașinii dumneavoastră.

De ce ați dori să curățați catalizatorul volvo v90?

În această primă parte vom descrie de ce poate fi valoros curățați catalizatorul volvo v90 . De fapt, pentru unii dintre voi poate părea logic, dar cei mai mulți dintre voi nu știți cum funcționează și care sunt rezultatele convertor catalitic murdar .

Funcția și funcționarea convertorului catalitic al unui volvo v90

.

Convertorul catalitic al dumneavoastră volvo v90 are această funcție pentru a scăpa de gazele de eșapament nocive asociat cu procedura unității dvs. de motor. De fapt, este una dintre părțile principale care luptă împotriva poluării evacuate de volvo v90. Va transforma aceste gaze nocive în apă sau gaze nepoluante. Pentru a converti aceste gaze, catalizatorul volvo v90 o plasă de metale prețioase care, atunci când gazele trec la temperatură ridicată, le vor descompune prin reacție chimică . Un catalizator poate funcționa doar de la 400°, prin urmare este esențial să evitați înfundarea catalizatorului volvo v90. Dacă vă gândiți să faceți călătorii suficient de lungi pentru a-l încălzi în mod repetat (numărați mai mult de 10 kilometri pentru ca catalizatorul să atingă temperatura potrivită), acest lucru vă va permite să optimizați durata de viață a acestei componente și să păstrați eficiența ideală a unității motorului.

Rezultatele unui convertor catalitic murdar sau defect pe volvo v90

Vom afla acum care poate fi rezultatele unui convertor catalitic murdar sau defect la volvo v90 . Acest lucru vă va permite să detectați simptomele care ar trebui să vă avertizeze cu privire la o defecțiune a convertorului catalitic, iată lista simptomelor unui convertor catalitic defect:

  • Convertorul catalitic al volvo v90 este blocat: După cum am spus mai devreme, dacă faceți călătorii prea scurte, ca 50% dintre oameni, nu va avea timp să înceapă să funcționeze și catalizatorul se va înfunda cu gazele de eșapament.
  • Aprinderea luminii motorului: : În urma unui convertor catalitic înfundat, se poate aprinde lumina motorului volvo v90, nu vă gândiți de două ori pentru a consulta pagina noastră de conținut pentru a afla cum să-l opriți.
  • Un senzor lambda defect : Catalizatorul functioneaza in stransa legatura cu senzorii lambda din aval si din amonte de acesta, vor analiza aerul care curge in interiorul lui, daca este infundat senzorii vor avea in general si complicatii.
  • Un zgomot metalic provenit de la evacuare: În cazul în care catalizatorul este mort, ar trebui să observați acest zgomot care sugerează că ceramica este deteriorată.
Weiterlesen:
Scaunul a blocat volvo v90 in pozitie

De ce ar trebui să curățați catalizatorul volvo v90

Înainte de a încheia cu pasul de care sunteți cel mai probabil curios, cum se curata catalizatorul unui volvo v90? Vă vom descrie de ce poate fi important pentru dvs. să efectuați această curățare. De fapt, un catalizator este o componentă foarte scumpă (aproximativ 500 de euro cu montaj, prețul poate varia în funcție de motoare). Pe lângă faptul că nu mai este bun pentru trecând controlul tehnic , este posibil să fiți în pericol consumul excesiv de combustibil . În cele din urmă, ultimul interes este că curățarea unui convertor catalitic nu este atât de costisitoare și, dacă o faceți în mod repetat, veți economisi destul de mulți bani.

Cum curățați catalizatorul de pe volvo v90?

În sfârșit, iată etapa de care cu siguranță ești cel mai entuziasmat în acest conținut, cum să curățați catalizatorul volvo v90? Știți că acest proces este foarte de bază și că există două moduri de a realiza:

  • Curățarea frecventă a convertorului catalitic de la volvo v90: Această tehnică este deosebit de practică pentru persoane care fac în mod special călătorii scurte . Pentru a face acest lucru, nimic nu poate fi mai puțin dificil, din când în când, faceți o călătorie lungă (aproximativ 30 de minute pentru a spori eficiența procesului), gândindu-te să-ți faci motorul să urce în turații astfel încât temperatura din catalizator să crească și să poată fi curățat.
  • Pentru a utiliza un detergent de catalizator: Le găsești într-un centru auto cu aproximativ 20 de euro. Tot ce trebuie să faci este să-l adaugi la combustibil direct în rezervor cu aproximativ jumătate de rezervor plin. După aceea vei avea să conduci pe o distanță lungă timp de cel puțin 1 oră la intervalul mediu încercând să mergi în mod repetat la turații mari . Dacă puteți, înainte și mai târziu, faceți o analiză a gazelor de eșapament pentru a verifica dacă ați recuperat gaze de eșapament mai sănătoase după proces. Puteți efectua acest proces la fiecare 15 000 km.
Weiterlesen:
Cum să resetați contorul de parcurs pe volvo v90

.

În cazul în care aveți întrebări suplimentare despre volvo v90, nu ezitați să consultați categoria noastră volvo v90.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector