Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță catalizatorul Volvo V70?

Un convertor catalitic este o parte importantă a mașinilor moderne, deoarece purifică gazele de eșapament ale vehiculului dvs. și astfel respectă specificațiile moderne de poluare. Cu toate acestea, este posibil ca acesta să fie înfundat sau să funcționeze defectuos, caz în care este necesară o înlocuire sau o curățare. În acest articol ne vom uita Cum se curăță un convertor catalitic pe Volvo V70? Pentru a face acest lucru, pentru început, vă vom arăta situațiile în care ar putea fi interesant să curățați catalizatorul volvo v70, apoi, cum să efectuați această curățare pentru a recupera eficiența catalizatorului mașinii dumneavoastră.

De ce ați dori să curățați catalizatorul volvo v70?

În această primă secțiune vom descrie de ce ar putea fi important curățați catalizatorul volvo v70 . De fapt, pentru unii dintre voi ar putea părea logic, dar cei mai mulți dintre voi nu știți cum funcționează și care sunt consecințele. convertor catalitic murdar .

Scopul și funcționarea convertorului catalitic al unui volvo v70

.

Convertorul catalitic al dvs. volvo v70 are scopul pentru a scăpa de gazele de eșapament nocive asociat cu procesul motorului dvs. De fapt, este una dintre componentele principale care luptă împotriva poluării evacuate de volvo v70. Va transforma aceste gaze nocive în apă sau gaze nepoluante. Pentru a converti aceste gaze, catalizatorul volvo v70 o plasă de metale prețioase care, atunci când gazele trec la temperatură ridicată, le vor descompune prin reacție chimică . Un catalizator poate funcționa doar de la 400°, prin urmare este necesar să evitați înfundarea catalizatorului volvo v70. Dacă vă gândiți să faceți suficiente călătorii lungi pentru a-l încălzi în mod regulat (numărați mai mult de 10 kilometri pentru ca catalizatorul să atingă temperatura potrivită), acest lucru vă va permite să optimizați durata de viață a acestui element și să mențineți performanța generală ideală a motorului.

Rezultatele unui convertor catalitic murdar sau defect pe volvo v70

Vom descoperi acum ce poate fi consecințele unui convertor catalitic murdar sau defect la volvo v70 . Acest lucru vă va permite să stabiliți semnele de boală care ar trebui să vă avertizeze cu privire la o defecțiune a convertorului catalitic, iată lista semnelor de boală ale unui convertor catalitic defect:

  • Convertorul catalitic al volvo v70 este blocat: După cum am explicat mai devreme, dacă faceți călătorii prea scurte, ca 50% dintre oameni, nu va avea timp să înceapă să funcționeze și catalizatorul se va înfunda cu gazele de eșapament.
  • Aprinderea luminii motorului: : În urma unui convertor catalitic înfundat, se poate aprinde lumina motorului dvs. volvo v70, nu vă gândiți de două ori pentru a solicita sfaturi din conținutul nostru pentru a afla cum să îl opriți.
  • Un senzor lambda defect : Catalizatorul funcționează în strânsă legătură cu senzorii lambda din aval și din amonte de acesta, vor analiza aerul care curge în interiorul lui, dacă este înfundat și senzorii vor avea destul de des probleme.
  • Un zgomot metalic provenit de la evacuare: În cazul în care catalizatorul este mort, ar trebui să auziți acest zgomot care sugerează că ceramica este deteriorată.
Weiterlesen:
Cum să resetați contorul de parcurs pe volvo v70

De ce ar trebui să curățați catalizatorul volvo v70

Înainte de a termina cu pasul de care sunteți aproape sigur cel mai entuziasmat, cum se curata catalizatorul unui volvo v70? Vă vom descrie de ce ar putea fi important pentru dvs. să realizați această curățare. De fapt, un catalizator este o piesă foarte scumpă (aproximativ 500 de euro cu montaj, prețul poate diferi în funcție de motoare). Pe lângă faptul că nu mai este bun pentru trecând controlul tehnic , ați putea fi în pericol consumul excesiv de combustibil . În cele din urmă, ultimul beneficiu este că curățarea unui convertor catalitic nu este atât de costisitoare și, dacă o faceți în mod regulat, veți economisi destul de mulți bani.

Cum curățați catalizatorul de pe volvo v70?

În sfârșit, iată pasul pe care, cu siguranță, ești cel mai pasionat în acest articol, cum să curățați catalizatorul volvo v70? Știți că acest proces este foarte, foarte ușor și că există două abordări de realizat:

  • Curățarea convertorului catalitic de la volvo v70 în mod regulat: Această strategie este utilă în special pentru persoane care fac în principal călătorii scurte . Pentru a face acest lucru, nimic nu poate fi mai puțin dificil, din când în când, faceți o călătorie lungă (aproximativ 30 de minute pentru a spori eficiența procesului), gândindu-te să-ți faci motorul să urce în turații astfel încât temperatura din catalizator să crească și să poată fi curățat.
  • Pentru a utiliza un detergent de catalizator: Poți descoperi câteva într-un centru auto cu aproximativ 20 de euro. Tot ce trebuie să faci este să-l adaugi la combustibil direct în rezervor cu aproximativ jumătate de rezervor plin. După aceea vei avea să conduci pe o distanță lungă timp de cel puțin 1 oră la intervalul mediu, încercând să mergi regulat la turații mari . Dacă puteți, înainte și după aceea, faceți o analiză a gazelor de eșapament pentru a verifica dacă ați recuperat gaze de eșapament mai sănătoase după procedură. Puteți efectua această procedură la fiecare 15 000 km.
Weiterlesen:
Miros urât în ​​aerul condiționat volvo v70

.

Ori de câte ori aveți întrebări suplimentare despre volvo v70, nu ezitați să consultați categoria noastră volvo v70.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector