Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță catalizatorul Volvo V60?

Un convertor catalitic este o parte vitală a mașinilor moderne, deoarece purifică gazele de eșapament ale vehiculului dvs. și astfel corespunde cerințelor moderne de poluare. Cu toate acestea, este posibil ca acesta să fie înfundat sau să funcționeze defectuos, caz în care o înlocuire sau o curățare este esențială. În acest articol vom verifica cum se curăță un convertor catalitic pe Volvo V60? Pentru a face acest lucru, pentru început, vă vom explica scenariile în care ar putea fi interesant să curățați catalizatorul Volvo V60 dvs., apoi, cum să efectuați această curățare pentru a recupera performanța globală a catalizatorului mașinii dvs.

De ce ați dori să curățați catalizatorul Volvo V60?

În această primă secțiune vom descrie de ce ar putea fi valoros curățați catalizatorul Volvo V60 . De fapt, pentru unii dintre voi poate părea logic, dar majoritatea dintre voi nu înțelegeți cum funcționează și rezultatele. convertor catalitic murdar .

Scopul și funcționarea convertorului catalitic al unui Volvo V60

.

Convertorul catalitic al dumneavoastră Volvo V60 are scopul pentru a scăpa de gazele de eșapament nocive asociat cu procesul motorului dvs. De fapt, este unul dintre elementele principale care luptă împotriva poluării evacuate de Volvo V60 dumneavoastră. Va transforma aceste gaze nocive în apă sau fum nepoluanți. Pentru a transforma aceste gaze, catalizatorul Volvo V60 dumneavoastră o plasă de metale prețioase care, atunci când gazele trec la temperatură ridicată, le vor descompune prin reacție chimică . Un convertor catalitic poate funcționa doar de la 400°, de aceea este important să evitați înfundarea catalizatorului Volvo V60. Dacă vă gândiți să faceți călătorii suficient de lungi pentru a o încălzi în mod regulat (numărați mai mult de 10 kilometri pentru ca catalizatorul să atingă temperatura potrivită), acest lucru vă va permite să optimizați durata de viață a acestei piese și să păstrați performanța ideală a motorului.

Rezultatele unui convertor catalitic murdar sau defect la Volvo V60

Vom vedea acum ce poate fi rezultate ale unui convertor catalitic murdar sau defect la Volvo V60 . Acest lucru vă va permite să descoperiți manifestările care ar trebui să vă avertizeze cu privire la o defecțiune a convertorului catalitic, iată lista semnelor de boală a unui convertor catalitic defect:

  • Convertorul catalitic al dvs. Volvo V60 este blocat: După cum am explicat mai devreme, dacă faceți călătorii prea scurte, cum ar fi 50% dintre oameni, nu va avea timp să înceapă să funcționeze și catalizatorul se va înfunda cu gazele de eșapament.
  • Aprinderea luminii motorului: : În urma unui convertor catalitic înfundat, se poate aprinde lumina motorului Volvo V60, nu ezitați să consultați articolul nostru pentru a afla cum să îl opriți.
  • Sondă lambda defectă : Catalizatorul funcționează în strânsă legătură cu senzorii lambda din aval și din amonte de acesta, aceștia vor revizui aerul care curge în el, dacă este înfundat senzorii vor avea de multe ori complicații.
  • Un zgomot metalic care vine de la evacuare: În cazul în care catalizatorul este mort, ar trebui să auziți acest zgomot care sugerează că ceramica este deteriorată.
Weiterlesen:
Cum schimb filtrul de habitaclu de la Volvo V60 al meu?

De ce ar trebui să curățați catalizatorul Volvo V60

Înainte de a finaliza cu pasul care probabil vă interesează cel mai mult, cum se curăță catalizatorul unui Volvo V60? Vom descrie de ce ar putea fi relevant pentru dvs. să executați această curățare. De fapt, un catalizator este o piesă foarte scumpă (aproximativ 500 de euro cu instalarea, prețul poate varia în funcție de motoare). Pe lângă faptul că nu mai este bun pentru trecând controlul tehnic , ați putea fi în pericol consumul excesiv de combustibil . În cele din urmă, ultimul beneficiu este că curățarea unui convertor catalitic nu este atât de costisitoare și, dacă o faceți în mod regulat, veți economisi destul de mulți bani.

Cum curățați catalizatorul de pe Volvo V60?

În cele din urmă, iată pasul pe care cel mai probabil vă place cel mai mult în acest articol, cum să curățați catalizatorul Volvo V60? Știți că acest proces este foarte de bază și că există două metode de realizat:

  • Curățarea convertorului catalitic de la Volvo V60 în mod regulat: Această abordare este utilă în special pentru oameni care fac în mod special călătorii scurte . Pentru a face acest lucru, nimic nu poate fi mai simplu, din când în când, faceți o călătorie lungă (aproximativ 30 de minute pentru a imbunatati eficienta procesului), gandindu-te sa iti faci motorul sa urce in turatii pentru ca temperatura din catalizator sa creasca si sa poata fi curatat.
  • Pentru a utiliza un detergent de catalizator: Le găsești într-un centru auto cu aproximativ 20 de euro. Tot ce trebuie să faci este să-l adaugi în combustibil direct în rezervor cu aproximativ jumătate de rezervor plin. După aceea vei avea să conduci pe o distanță lungă timp de cel puțin 1 oră la intervalul mediu, încercând să mergi regulat la turații mari . Dacă puteți, înainte și mai târziu, faceți o analiză a gazelor de eșapament pentru a verifica dacă ați recuperat gaze de eșapament mai sănătoase după proces. Puteți executa acest proces la fiecare 15 000 km.
Weiterlesen:
Cum se scoate bara de protecție de la un Volvo V60?

.

Pentru a descoperi mai multe sfaturi despre Volvo V60, aruncați o privire la categoria Volvo V60.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector