Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță catalizatorul Volvo V40?

Un convertor catalitic este o parte vitală a mașinilor moderne, deoarece purifică gazele de eșapament ale vehiculului dvs. și, astfel, corespunde specificațiilor moderne de poluare. Cu toate acestea, este posibil ca acesta să se dovedească a fi înfundat sau avariat, circumstanță în care este necesară o schimbare sau o curățare. În acest articol vom verifica Cum se curăță un convertor catalitic pe Volvo V40? Pentru a realiza acest lucru, pentru început, vă vom arăta situațiile în care ar putea fi interesant să curățați catalizatorul volvo v40, apoi, cum să efectuați această curățare pentru a recupera performanța catalizatorului mașinii dumneavoastră.

De ce ați dori să curățați catalizatorul volvo v40?

În această primă parte vă vom arăta de ce poate fi important să faceți curățați catalizatorul volvo v40 . De fapt, pentru unii dintre voi poate părea logic, dar cei mai mulți dintre voi nu înțelegeți cum funcționează și consecințele convertor catalitic murdar .

Rolul și funcționarea convertorului catalitic al unui volvo v40

.

Convertorul catalitic al dvs. volvo v40 are scopul pentru a scăpa de gazele de eșapament nocive asociat cu funcționarea motorului dvs. De fapt, este una dintre cele mai importante părți care luptă împotriva poluării evacuate de volvo v40. Va transforma aceste gaze nocive în apă sau fum nepoluanți. Pentru a transforma aceste gaze, catalizatorul volvo v40 o plasă de metale prețioase care, atunci când gazele trec la temperatură ridicată, le vor descompune prin reacție chimică . Un convertor catalitic poate funcționa doar de la 400°, prin urmare este necesar să evitați înfundarea catalizatorului volvo v40. Dacă vă gândiți să faceți călătorii suficient de lungi pentru a-l încălzi în mod repetat (numărați mai mult de 10 kilometri pentru ca catalizatorul să atingă temperatura potrivită), acest lucru vă va permite să optimizați durata de viață a acestei piese și să păstrați cea mai bună performanță a motorului.

Consecințele unui convertor catalitic murdar sau defect pe volvo v40

Vom vedea acum ce poate fi consecințele unui convertor catalitic murdar sau defect la volvo v40 . Acest lucru vă va permite să distingeți manifestările care ar trebui să vă avertizeze cu privire la o defecțiune a convertorului catalitic, iată lista simptomelor unui convertor catalitic defect:

  • Convertorul catalitic al volvo v40 este înfundat: După cum spuneam mai devreme, dacă faceți călătorii prea scurte ca 50% dintre oameni, acesta nu va avea timp să înceapă să funcționeze și catalizatorul se va înfunda cu gazele de eșapament.
  • Aprinderea luminii motorului: : În urma unui convertor catalitic înfundat, se poate aprinde lumina motorului volvo v40, nu ezitați să consultați articolul nostru pentru a identifica cum să îl opriți.
  • Un senzor lambda defect : Catalizatorul functioneaza in stransa legatura cu senzorii lambda din aval si din amonte de acesta, vor analiza aerul care curge in interiorul lui, daca este infundat senzorii vor avea destul de des si complicatii.
  • Un zgomot metalic provenit de la evacuare: În cazul în care catalizatorul este mort, ar trebui să observați acest zgomot care are ca rezultat deteriorarea ceramicii.
Weiterlesen:
Lumina cheii de pe volvo v40 rămâne aprinsă

De ce ar trebui să curățați catalizatorul volvo v40

Înainte de a încheia cu pasul de care probabil ești cel mai curios, cum se curata catalizatorul unui volvo v40? Vă vom arăta de ce poate fi relevant pentru dvs. să efectuați această curățare. De fapt, un catalizator este o piesă foarte scumpă (aproximativ 500 de euro cu instalarea, prețul poate varia în funcție de motoare). Pe lângă faptul că nu mai este bun pentru trecând controlul tehnic , este posibil să fiți în pericol consumul excesiv de combustibil . În cele din urmă, ultimul beneficiu este că curățarea unui convertor catalitic nu este atât de costisitoare și, dacă o faceți în mod repetat, veți economisi mulți bani.

Cum curățați catalizatorul de pe volvo v40?

În sfârșit, iată etapa de care probabil ești cel mai entuziasmat în această pagină de conținut, cum să curățați catalizatorul volvo v40? Știți că acest proces este foarte simplu și că există două moduri de a-l face:

  • Curățarea convertorului catalitic de la volvo v40 în mod regulat: Această strategie este special practică pentru persoane care fac în principal călătorii scurte . Pentru a face acest lucru, nimic nu ar putea fi mai ușor, din când în când, faceți o călătorie lungă (aproximativ 30 de minute pentru a optimiza eficienta procesului), gandindu-te sa iti faci motorul sa urce in turatii pentru ca temperatura din catalizator sa creasca si sa poata fi curatat.
  • Pentru a utiliza un detergent de catalizator: Poți descoperi câteva într-un centru auto cu aproximativ 20 de euro. Tot ce trebuie să faci este să-l adaugi în combustibil direct în rezervor cu aproximativ jumătate de rezervor plin. După aceea vei avea să conduci pe o distanță lungă timp de cel puțin 1 oră la intervalul mediu încercând să mergi în mod repetat la turații mari . Dacă puteți, înainte și mai târziu, faceți o analiză a gazelor de eșapament pentru a verifica dacă ați recuperat gaze de eșapament mai sănătoase după proces. Puteți efectua acest proces la fiecare 15 000 km.
Weiterlesen:
Indicatorul pentru centura de siguranță rămâne aprins pe volvo v40

.

Dacă doriți mai multe tutoriale despre volvo v40, accesați categoria noastră volvo v40.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector