Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță catalizatorul Volvo S90?

Un convertor catalitic este o parte importantă a mașinilor recente, deoarece purifică gazele de eșapament ale vehiculului dvs. și astfel se potrivește cerințelor moderne de poluare. Cu toate acestea, este posibil ca acesta să se dovedească a fi înfundat sau defect, caz în care este necesară o înlocuire sau o curățare. Astăzi o să ne uităm la cum se curăță un convertor catalitic pe Volvo S90? Pentru a realiza acest lucru, în primul rând, vă vom arăta circumstanțele în care ar putea fi interesant să curățați catalizatorul Volvo S90 dvs., apoi, cum să efectuați această curățare pentru a recupera performanța catalizatorului mașinii dumneavoastră.

De ce ați dori să curățați catalizatorul Volvo S90 dvs.?

În această primă secțiune vă vom învăța de ce ar putea fi semnificativ curățați catalizatorul Volvo S90 . De fapt, pentru unii dintre voi ar putea părea evident, dar cei mai mulți dintre voi nu înțelegeți cum funcționează și rezultatele convertor catalitic murdar .

Funcția și funcționarea convertorului catalitic al unui Volvo S90

.

Convertorul catalitic al dvs. Volvo S90 are scopul pentru a elimina gazele de evacuare nocive asociat cu procesul motorului dvs. De fapt, este unul dintre cele mai importante elemente care luptă împotriva poluării evacuate de Volvo S90 dumneavoastră. Va transforma aceste gaze nocive în apă sau gaze nepoluante. Pentru a transforma aceste gaze, catalizatorul Volvo S90 dumneavoastră o plasă de metale prețioase care, atunci când gazele trec la temperatură ridicată, le vor descompune prin reacție chimică . Un convertor catalitic poate funcționa doar de la 400°, prin urmare este important să evitați înfundarea catalizatorului Volvo S90. Dacă vă gândiți să faceți suficiente călătorii lungi pentru a-l încălzi în mod regulat (numărați mai mult de 10 kilometri pentru ca catalizatorul să atingă temperatura potrivită), acest lucru vă va permite să optimizați durata de viață a acestui element și să păstrați eficiența ideală a motorului.

Rezultatele unui convertor catalitic murdar sau defect la Volvo S90

Vom descoperi acum ce poate fi rezultatele unui convertor catalitic murdar sau defect la Volvo S90 . Acest lucru vă va permite să identificați manifestările care ar trebui să vă anunțe o defecțiune a convertorului catalitic, iată lista simptomelor unui convertor catalitic defect:

  • Convertorul catalitic al Volvo S90 dumneavoastră este înfundat: După cum spuneam mai devreme, dacă faceți călătorii prea scurte, ca 50% dintre oameni, nu va avea timp să înceapă să funcționeze și catalizatorul se va înfunda cu gazele de eșapament.
  • Aprinderea luminii motorului: : În urma unui convertor catalitic înfundat, se poate aprinde lumina motorului Volvo S90, nu ezitați să consultați articolul nostru pentru a afla cum să îl opriți.
  • Un senzor lambda defect : Catalizatorul funcționează în strânsă legătură cu senzorii lambda din aval și din amonte de acesta, ei vor revizui aerul care curge în interiorul acestuia, dacă este înfundat senzorii vor avea de multe ori și complicații.
  • Un zgomot metalic cauzat de evacuare: În cazul în care catalizatorul este mort, ar trebui să auziți acest zgomot, ceea ce înseamnă că ceramica este deteriorată.
Weiterlesen:
Volvo S90 CARE INTREAZĂ în modul limp

De ce ar trebui să curățați catalizatorul Volvo S90 dvs

Înainte de a termina cu pasul pe care aproape sigur vă interesează cel mai mult, cum se curăță catalizatorul unui Volvo S90? Vă vom învăța de ce ar putea fi important pentru dvs. să realizați această curățare. De fapt, un catalizator este o piesă foarte scumpă (aproximativ 500 de euro cu instalarea, prețul poate varia în funcție de motoare). Pe lângă faptul că nu mai este bun pentru trecând controlul tehnic , ați putea fi în pericol consumul excesiv de combustibil . În cele din urmă, ultimul beneficiu este că curățarea unui convertor catalitic nu este atât de costisitoare și dacă o faceți în mod regulat vă va economisi mulți bani.

Cum curățați catalizatorul de pe Volvo S90?

În sfârșit, iată etapa de care cu siguranță ești cel mai entuziasmat în acest conținut, cum să curățați catalizatorul Volvo S90? Știți că această procedură este foarte simplă și că există două abordări de realizat:

  • Curățarea convertorului catalitic de la Volvo S90 în mod regulat: Această strategie este deosebit de valoroasă pentru oameni care fac în mod special călătorii scurte . Pentru a face acest lucru, nimic nu ar putea fi mai puțin complicat, din când în când, faceți o călătorie lungă (aproximativ 30 de minute pentru a optimiza eficienta procesului), gandindu-te sa iti faci motorul sa urce in turatii pentru ca temperatura din catalizator sa creasca si sa poata fi curatat.
  • Pentru a utiliza un detergent de catalizator: Puteți descoperi câteva într-un centru de autovehicule pentru aproximativ 20 de euro. Tot ce trebuie să faci este să-l adaugi la combustibil direct în rezervor cu aproximativ jumătate de rezervor plin. După aceea vei avea să conduci pe o distanță lungă timp de cel puțin 1 oră la intervalul mediu, încercând să mergi regulat la turații mari . Dacă puteți, înainte și după aceea, faceți o analiză a gazelor de eșapament pentru a verifica dacă ați recuperat gaze de eșapament mai sănătoase după proces. Puteți realiza acest proces la fiecare 15 000 km.
Weiterlesen:
Cum se verifică nivelul lichidului de frână la Volvo S90?

.

În cazul în care aveți întrebări suplimentare despre Volvo S90, nu ezitați să consultați categoria noastră Volvo S90.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector